Meteen naar de inhoud
Online Cursus Droombaan Review-afbeelding-links-boven
Afbeelding van Angelo Esslinger via Pixabay 

Wie wil dat niet? De hele dag doen wat je leuk vindt, en er nog voor betaald krijgen ook. Mooier kan niet, toch? Met deze vind Je Ideale Baan Review wil jou daarbij helpen.

Helaas is die droombaan niet voor iedereen werkelijkheid. Velen van ons slepen zich iedere dag naar hun baas, omdat dat nou eenmaal zo hoort. Je telt de dagen af naar het weekend en naar de volgende vakantie. Maar,….geen werk, geen brood op de plank. Een baan is dus nogal eens een noodzakelijk kwaad.

De andere mogelijkheid is er ook. Je hebt niet echt hekel aan je werk, maar leuk is anders. Als je het voor het zeggen had, dan deed je de hele dag hele andere dingen.

Hoe anders kan het zijn. Als jouw werk aansluit bij jouw interesses, dan doe je de hele dag wat je leuk vindt. En het mooiste is dat je baas daarvoor aan het eind van de maand een mooi bedrag naar jouw rekening overmaakt.

Onmogelijk zeg je? Misschien toch niet. Frank de Moei heeft hierover een e-cursus samengesteld: de Online Cursus Droombaan. Laten we die eens gaan bekijken en zien of het mogelijk is dat jij meer plezier aan je baan kunt beleven, of een andere leukere baan kunt vinden die veel meer aansluit bij jouw voorkeuren en interesses.

Maar laten we beginnen bij het begin en eens zien wie de bedenker en schrijver is van deze cursus.

Wie is de schrijver?

review-droombaan-foto-Frank-de-Moei

De schrijver is Frank de Moei. Je kent hem misschien van andere cursussen. Of van de nooit meer zorgen of stress review op deze website.

Frank is al jaren bezig met coachen en trainen van mensen die beter willen presteren en meer uit het leven willen halen. Hij heeft diploma’s in Life Coaching en positieve psychologie.

Tevens is hij aangesloten bij NOBCO (de Nederlandse Orde van Beroeps COaches) en het EMCC (European Mentoring and Coaching Council)

Hij heeft een eigen praktijk (Capedium Coaching) waar hij mensen helpt om hun passie en talenten te ontdekken om zo makkelijker hun droombaan te kunnen vinden.

Verder ben je Frank misschien tegengekomen in één van de volgende bladen: AD, Telegraaf, De Morgen, Happinez, Flair, Libelle, Viva, Cosmopolitan etc.

Frank is eigenaar van Newstart.nl, een website over persoonlijke ontwikkeling.

Zo’n 15.000 mensen heeft hij al geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling.

Mijn ervaring met Frank

Al een paar keer heb ik contact gehad met Frank. Mijn ervaring is dat hij snel op mails reageert en altijd bereid is om te helpen en vragen te beantwoorden. Het contact verloopt prettig en correct. Ik ben hier heel positief over.

Voor wie is de deze training?

Deze training is voor iedereen die een betere toekomst wil voor wat betreft zijn of haar dagelijks werk. Wil je meer plezier in je werk of wil je een andere baan? Deze cursus is geschikt voor diegene die in loondienst wil (blijven) werken en voor diegenen die een eigen bedrijf op willen zetten.

Ook als je nu (nog) geen baan hebt, kun je met deze cursus helderheid krijgen uit welke baan jij het meeste voldoening gaat halen.

Wat houdt de Online Cursus Vind je ideale Baan in?

Volgens Frank zijn er 2 redenen waarom jij je droombaan nog niet hebt:

 • Je weet nog niet wat je wilt
 • Je weet wel wat je wilt, maar je denkt dat dat onbereikbaar is.

Er zijn 2 dingen waar je aan gaat werken in deze online cursus Droombaan:

 • Je gaat kijken waar je hart ligt, welke passie, of passies je hebt, wat je persoonlijke voorkeuren zijn en wat je het liefst doet of zou doen.
 • Je gaat eraan werken om je angst te overwinnen. Veranderen is vaak eng en daar is moed voor nodig.

Je huidige baan geeft je vastigheid. Je weet wat je hebt. Het is niet altijd makkelijk om in het diepe te springen en je dromen na te jagen. Je geeft er ook veel voor op. Vastigheid, je vertrouwde omgeving en collega’s. Wat nou als dat allemaal wegvalt en je straks je rekeningen niet meer kunt betalen?

Je kunt eraan toegeven en blijven zitten waar je zit. Maar bedenk aan de andere kant eens waar je over een paar maanden of over een jaar kan staan? Zou het dan niet heel erg jammer zijn dat je nu niet doorgepakt hebt?

Ze zeggen wel eens dat het goede de grootste vijand is van het beste. Dat betekent dat je het wel makkelijk en veilig vindt om te blijven hangen op de plek waar je nu zit en dat dat de reden is dat je niet alles op alles gaat zetten om die droombaan te pakken te krijgen.

review-droombaan-foto-bloemiste

Hoe krijg ik die droombaan?

De stappen die je gaat doorlopen zijn simpel. Dat wil niet zeggen dat het makkelijk is, maar het is goed mogelijk. Als vele anderen het gedaan hebben, kun jij het ook. Hier gaan we:

 • Je begint met helder te krijgen wat je wilt en waar je goed in bent.
 • Als je twijfels hebt – en die zijn er vast en zeker – dan ga je die veranderen in kracht en vertrouwen.
 • Hierna ga je je voorbereiden.
 • En daarna ga je de overstap maken

Dit zijn even in het kort de stappen die je gaat doorlopen. Uiteraard wordt elke stap in de cursus uitgebreid behandeld.

Belangrijk hiervoor zijn het inzicht hoe je dit allemaal moet gaan doen. Hiervoor zijn eenvoudige technieken. Deze technieken krijg je allemaal aangereikt in de cursus. Vanzelfsprekend heb je ook een positieve mindset nodig. Je moet erin geloven dat het mogelijk is. Niet alleen voor anderen, maar ook voor jou.

Wat krijg ik allemaal?

Hoe is de training opgebouwd en wat kun je allemaal verwachten?

De online training “Vind je ideale baan”.

In 12 weken krijg je 12 lessen per email toegestuurd. Deze lessen zijn in gewoon en begrijpelijk Nederlands opgesteld en voor iedereen te volgen. Ook is het zo dat het geen ellenlange lappen tekst zijn. Ik vind dat de lessen prettig te lezen zijn en binnen 10 minuten heb je de les wel zo’n beetje doorgelezen.

Maar bij doorlezen moet het natuurlijk niet blijven. Je moet ermee aan de slag. Zodoende kan jij het hele proces stap voor stap doornemen. Met de wekelijkse email lessen is de kans het grootst dat je de stof uit die les ook daadwerkelijk gaat toepassen.

De vragen die Frank aan je stelt, voeren je mee naar de kern van de zaak. Het stelt de vragen zó, dat je op verschillende manieren over een onderwerp nadenkt. Dit zorgt ervoor dat je zelf met een antwoord komt dat de waarheid het meest benadert. Ik zal je een voorbeeld geven:

In Les 2 bij voorbeeld, ga je antwoord geven op de vraag wat je passie is. Als je dat nog niet (zeker) weet, kun je nadenken over wel 11 vragen die je van Frank krijgt om hier achter te komen. Een paar vragen als voorbeeld:

 • Waar krijg je heel veel energie van?
 • Wat doe je graag, ook al krijg je er (nog) niet voor betaald?
 • Wat zou je doen nadat je een miljoen euro had gewonnen?

Zie je dat je op verschillende manieren naar dezelfde vraag kunt kijken? Je lijstje met antwoorden zal je inzicht geven in die paar dingen die jij echt het leukst vindt om te doen.

De email lessen bevatten de theorie die je nodig hebt om uit te vinden wat je passies en interesses zijn. Ook de dingen waar je tegenop loopt en je twijfels komen aan bod. Aan het eind van de lessen vind je vragen en opdrachten om toe te passen in de praktijk. Deze vragen en opdrachten laten je nadenken over je eigen, huidige situatie, maar laten je ook bij jezelf naar binnen kijken. Wie ben ik en wat wil ik echt.

In de emaillessen vind je vaak een link naar een internet artikel van Frank. Hierin vind je meer informatie over bij voorbeeld geld verdienen, zelfvertrouwen en andere onderwerpen. Persoonlijk vind ik dit wel een mooie aanvulling op de cursus. Het is echter niet noodzakelijk om deze artikelen door te lezen. Als je ze over wilt slaan is dat ook OK.

Ook krijg je nog 3 bonussen in de vorm van digitale boeken. Deze boeken kun je gebruiken als naslagwerk. Voor het resultaat maakt het niet uit of je deze bonussen wel of niet leest.

Gratis Bonus 1: Het e-boek Inzicht in je Kracht! 56 Pagina’s

Gratis Bonus 2: Het e-boek Ontdek je passie en talent! 44 Pagina’s

Gratis Bonus 3: Het e-boek Maak de overstap naar je droombaan. 64 Pagina’s

Vind je ideale baan review. Foto van bonus 1
Vind je ideale baan review. Foto van bonus 2
Vind je ideale baan review. Foto van bonus 3

In de lessen wordt aandacht gegeven aan de volgende onderwerpen:

Waar ben jij enthousiast over. Met andere woorden, wat zijn jouw passies? En aan de andere kant, waar ben je goed in, wat zijn jouw natuurlijke talenten.

Het is belangrijk om dit eerst goed op een rijtje te krijgen. Je gaat inzien dat interesses iets anders zijn dan passies. Passies gaan dieper en bij passies speelt de tijd ook een rol van ondergeschikte betekenis. Je kunt er uren mee doorgaan en je vergeet de tijd.

Motivatie is ook onmisbaar. Hiermee ga je resultaten behalen. Je passie zorgt ervoor dat je graag doet wat je moet doen. Aan de hand van een aantal doelgerichte vragen ga jij op zoek naar je passies.

Wat zijn je aangeboren talenten? Waar ben je van nature redelijk goed in? Door een aantal vragen tot je door te laten dringen, ga je op zoek naar je talenten. Als je niet zeker weet waar je talenten en je passies liggen, ga dan uitgebreid aan de slag met de vragen die je van Frank krijgt. Doordat hij je vanaf verschillende kanten naar dezelfde vragen laat kijken, krijg je duidelijkheid waar je talenten en je passies liggen.

Je passies en talenten liggen overigens vaak op hetzelfde terrein. Als iets je van nature makkelijk afgaat, is de kans groot dat je er ook veel plezier in hebt.

Als je begint met nadenken over de dingen waar je goed in bent en de dingen die je graag doet, maak je dan nu nog niet druk met de vraag hoe je hier geld mee kunt verdienen, dat komt later allemaal wel. Het is eerst belangrijk dat je voor jezelf helder krijgt, wat voor jou het leukste is om te doen. Als je daar alles over weet, ga je kijken hoe je hiermee geld kunt verdienen. Misschien is het in eerste instantie een betaalde hobby en kun je er later een bijbaan van maken en weer later je beroep. Maar het start allemaal met het serieus beantwoorden van de basisvragen over talenten en passies.

Waarom is die droombaan jouw droombaan? Kun je zelf je droombaan samenstellen? Welke bestanddelen moeten er inzitten?

Leer hoe je geld kunt verdienen met datgene wat je het liefste doet.

Als je van baan wilt veranderen is dat waarschijnlijk niet iets wat je vaak doet. Je kunt diverse obstakels tegen komen waar je wellicht geen ervaring mee hebt. Het is goed om daar van te voren rekening mee te houden en alvast te bedenken hoe je gemotiveerd kunt blijven.

Hoe verbeter je je vaardigheden, je voorstellingsvermogen en je zelfvertrouwen.

Voor- en nadelen

zoals alles in het leven zitten er ook aan deze cursus voor- en nadelen. Dit is wat ik de goede en minder goede kanten vind van deze email cursus:

De mindere kanten zijn inherent aan een online- of email cursus.

Er is geen ‘face-to-face’ contact met de trainer. Als je bij een trainer of coach bent om iets te leren, dan is er meer interactie. Je ziet elkaars gezichtsuitdrukking en je hoort de intonatie van de stem van de ander. Dit zorgt ervoor dat je veel meer informatie krijgt dan dat er allemaal gezegd wordt. We noemen dit ook wel de ‘non verbale’ communicatie, dus de informatie die de ander niet vertelt, maar je wel (onbewust) meedeelt. Dit kan bij voorbeeld zijn door zijn of haar houding, gelaatsuitdrukking en intonatie van de stem.

Een ander nadeel is dat je je vragen niet direct en ter plekke kunt stellen. Je moet iets meer geduld hebben en je vragen mailen. Het is niet meer dan logisch dat dit een meer omslachtige manier is van vragen stellen en trager bovendien.

Maar hé,… dit is wel een andere prijsklasse dan één op één of groepscoaching. Voor een goede privé coach is het starttarief toch al gauw € 100,- per uur en voor groepscoaching zijn de prijzen ook makkelijke een paar honderd euro voor een aantal bijeenkomsten.

Waarom zou ik deze training wél aan moeten schaffen?

Daar zijn mijns inziens een aantal goede redenen voor die ik hier met je zal delen.

De jarenlange ervaring van Frank als coach en trainer. Je kunt nú profiteren van de kennis en kunde van iemand die het klappen van de zweep kent. Iemand die weet waar het fout kan gaan en wat ervoor nodig is om je over de meest lastige hindernissen te krijgen.

De goede manier waarop de email lessen zijn opgezet. De lessen zijn niet te lang en niet te kort, maar zetten je wel flink aan het denken over je eigen situatie. Frank stelt je de juiste vragen, zodat jij – door hierover na te denken – tot de kern van de zaak doordringt. Het theoretische gedeelte van iedere mail helpt je hierbij.

Met deze lessen pak je de belangrijkste oorzaken aan waarom jij die droombaan nog niet hebt. Aan de hand van de vragen die per email van Frank krijgt ga je op zoek naar wat je natuurlijke voorkeuren liggen en wat je diep van binnen nu écht wilt. Als je dat duidelijk voor ogen hebt, kun je gaan werken aan de andere veel voorkomende hindernis: Het niet durven overstappen. Onze emoties zijn vaak onze grootste vijanden Frank laat je duidelijk inzien wat de voor- en nadelen zijn van het blijven hangen in je huidige baan en het overstappen naar je droombaan.

Als je vragen hebt, voor of na aankoop van de cursus, dan kun je die altijd aan Frank stellen. Hij geeft je netjes antwoord op korte termijn.

Frank heeft meerdere cursussen geschreven. Het feit dat meer dan 15.000 mensen deze cursussen gevold hebben, zegt wel iets over de kwaliteit ervan. Met andere woorden, de kwaliteit is hoog en je krijgt veel waarde voor je geld.

Ten slotte heb je nog 30 dagen 100% geld terug garantie. Op deze manier loop je dus geen enkel risico.

Voor slechts € 49,- is dit een hele goede manier om van je huidige baan naar de baan van je dromen te gaan.

Vind je ideale baan Review: Conclusie

De vraag waar het allemaal om gaat: Wat vind ik van deze cursus?

Als je het bovenstaande hebt doorgelezen zal het geen verrassing zijn dat ik deze cursus van harte aanbeveel.

Ik vind dat Frank een prettige mix geeft van informatie verstrekken en vragen stellen, waardoor je aan het denken gezet wordt. Zelf heb ik wel eens het gevoel dat ik niet zeker weet hoe ik over iets denk, maar door het onderwerp vanaf verschillende te benaderen, word ik al een stuk wijzer. Dit is onder andere ook de manier die Frank toepast met zijn vraagstellingen.

Verder vind ik de stijl waarin de mails zijn geschreven prettig leesbaar. De e-mails vind ik ook niet te lang, maar bevatten wel alle info die je nodig hebt om je te begeleiden bij het overdenken van de vragen. Op deze manier word je effectief verder geholpen in het proces van zoeken en vinden wat echt bij jou past.

Van groot nut vind ik ook dat niet alleen de technische kant van het verhaal wordt belicht, maar dat er ook uitgebreid aandacht wordt besteed aan de emotionele kant van de zaak. Zelf ben ik meerdere keren van baan veranderd, maar het opzeggen van een baan is nooit iets geweest wat ik leuk vond. Het vergt ook altijd wel een zekere mate van moed om een nieuw avontuur aan te gaan. Ik vind het goed dat je ook handvatten aangereikt worden om met die twijfel om te gaan. Belangrijke zaken als vergroten van je zelfvertrouwen komen eveneens uitgebreid aan bod.

Kortom, ben jij op zoek naar een goede manier om de baan te vinden waar jij je als een vis in het water zult voelen? Dan kan ik deze cursus van harte aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image