Meteen naar de inhoud

Deze Vastgoed Community review vertelt je alles wat je wilt weten over deze actieve community binnen de vastgoedbranche. Ben jij op zoek naar manieren om een mooi passief inkomen te verdienen? Dan zou het investeren in vastgoed iets voor jou kunnen zijn.

Ook voor de meer gevorderde vastgoedinvesteerders valt er nog genoeg te leren!

Door 1 of meerdere panden aan te kopen en weer te verhuren, ontvang jij iedere maand de huuropbrengsten. Als je ook het beheer nog uitbesteedt, dan heb je er niet veel werk meer aan.

Omdat er in de vastgoedbranche veel met hoge bedragen gewerkt wordt, kan je veel geld verdienen, maar ook veel geld verliezen. het is dus van groot belang dat je goed weet wat je doet. Hier wordt het belang van een goede cursus of training duidelijk.

Hoe fijn is het als je even van gedachte kan wisselen met mensen uit jouw netwerk over onderwerpen uit de vastgoedwereld die jou op dat moment bezighouden? Met het aanmelden als lid van de Vastgoed Community maak je gelijk deel uit van een heel groot netwerk. Dit netwerk bestaat uit experts op allerlei gebied binnen de vastgoedbranche en vastgoedbeleggers

Cursussen en trainingen op het gebied van beleggen in vastgoed zijn er in alle soorten en maten. De Vastgoed Community van Thierry Stokkink heeft als voordeel dat het de vastgoedwereld transparant wil maken. Dat wil zeggen; echte experts uit de vastgoedwereld delen in deze community hun kennis over alles wat bij het investeren in vastgoed aan bod komt, zoals aankopen, financieren, verbouwen, renoveren, verhuren, investeren in het buitenland en nog veel meer.

Inhoudsopgave

Waarom deze Vastgoedcommunity review?

Met de informatie in deze Vastgoed Community review kan jij een goede afweging maken of je lid wilt worden van de Vastgoed Community. Als je overweegt om lid te worden van de Vastgoed Community, dan is het belangrijk om eerst goed te weten wat de Vastgoed Community precies is. Welke voor- en nadelen zijn er en hoe kan een lidmaatschap jou verder helpen als vastgoedbelegger.

Wat is de Vastgoed Community?

De Vastgoed Community is een netwerk van experts, professionals en investeerders in de vastgoedsector. Door middel van webinars, mastermindsessies, de vele boards binnen het leden netwerk, het Vastgoedcafé en de Vastgoed Events wordt informatie tussen de leden uitgewisseld met het doel om beter te beleggen in vastgoed. Het belang van een goed netwerk kan niet gauw overschat worden.

Wat lees je allemaal in deze review van de Vastgoed Community?

In deze review van de Vastgoed Community lees je wat de Vastgoed Community is, wat je krijgt als je lid wordt, welke masterclasses je kan bekijken, wat je allemaal kan leren, wat de voor- en nadelen zijn, en wat de kosten zijn.

Ik vertel je natuurlijk wat je allemaal in de Vastgoed Community kan vinden. Daarbij laat ik je weten wat mij allemaal is opgevallen.

Wat is de aanleiding voor de Vastgoed Community?

De aanleiding voor de Vastgoed Community was de Facebookgroep “Vastgoed Mastermind” waarin leden hun kennis op het gebied van beleggen en investeren in vastgoed deelden. Dit werd in de loop van de tijd nogal een grote groep van meer dan 5000 leden, waarop Thierry Stokkink besloot de communicatie en activiteiten in een online community onder te brengen.

Wat is het doel van de Vastgoed Community?

Het doel van de Vastgoed Community is het delen van informatie, zodat alle deelnemers daar voordeel van hebben.

Naast het delen van informatie, is het ook de uitgelezen plek om samenwerkingen aan te gaan. Als bij voorbeeld de een de kennis heeft, de ander het geld en een derde de organisatorische vaardigheden, is dit een heel goed uitgangspunt voor mooie en winstgevende projecten.

Wie is Thierry Stokkink?

Thierry Stokkink

Thierry Stokkink is van origine hypotheekadviseur. Als je veel over het investeren in vastgoed weet, kan je ervoor kiezen om die kennis voor jezelf te houden. Thierry heeft echter als doel om de vastgoedmarkt transparant te maken. Dat doet hij onder andere met deze vastgoed community.

Thierry is niet alleen hypotheekadviseur, maar ook vastgoedbelegger. Zijn bedrijf (Thuiz Hypotheken) houdt zich bezig met het geven van hypotheek adviezen aan particulieren, bedrijven en vastgoedinvesteerders. Deze adviseurs weten alles van het opnemen van je overwaarde om dat weer in vastgoed te investeren. Thierry houdt zich tegenwoordig minder bezig met zijn hypotheekkantoor en focust zich meer op op de Vastgoed Community en het investeren in vastgoed.

Thierry heeft ervoor gekozen om alle informatie die onder de leden van de Vastgoed Community aanwezig is, openbaar te maken voor iedereen die zich bij de community aan wil sluiten. Het doel daarvan is om de kennis onder de leden te vergroten, zodat iedereen binnen de community in staat is om gezonde rendementen te bereiken in het vastgoed.

Thierry is getrouwd, heeft 3 kinderen en woont in Noord Holland.

Voor wie is de Vastgoed Community?

De Vastgoed Community is er voor de beginnende en de meer ervaren investeerder.

Of je nu een beginnende investeerder bent, of een investeerder met jaren ervaring, de Vastgoed Community is van meerwaarde voor iedereen die zich bezig houdt met het investeren in vastgoed. Ook doorgewinterde investeerders weten immers niet alles. Soms heb je er gewoon behoefte aan om met iemand te overleggen over zaken die jou bezighouden.

Bovendien is binnen dit netwerk volop gelegenheid om samen te werken met andere mensen die actief zijn binnen de vastgoedbranche.

Wat krijg je allemaal?

  • Live netwerk- en kennisbijeenkomsten
  • Maandelijkse interactieve online (live) masterclasses met experts
  • Kortingen bij samenwerkingspartners
  • Jouw team van experts

Live netwerk- en kennisbijeenkomsten

Live Vastgoed Event

Het Vastgoedcafé wordt regelmatig online op vrijdagmiddag gehouden. Je kan dan inloggen en meedoen met de discussies.

Elke maand wordt er ook een locatie centraal in Nederland afgehuurd waar het vastgoedcafé fysiek georganiseerd wordt. Voor € 47,50 inclusief BTW en drankjes kan je mede-investeerders ontmoeten en spreken. Je moet je wel vooraf aanmelden.

Maandelijkse interactieve online (live) masterclasses met experts

Van deze masterclasses staan er inmiddels 30 online (januari 2023)

Deze masterclasses duren allemaal tussen de 1 en de 2 uur (in totaal nu meer dan 40 uur videoopnamen!) en bevatten dus een schat aan informatie.

Inhoud Vastgoedcommunity

Als je lid wordt van de Vastgoed Community, dan krijg je:

  • Toegang tot een uitgebreid netwerk van experts, professionals en mede-investeerders in de vastgoedbranche. Als je ergens mee zit, dan is er altijd wel iemand binnen het netwerk die jou met dat ene probleem verder kan helpen.
  • Toegang tot de vastgoedcursus “Cashflow Boost”. Deze cursus bestaat uit 8 modules en is een goede basiscursus om te beginnen met het investeren in vastgoed. Deze online cursus bestaat uit video’s en documenten. De video’s worden door Thierry Stokkink gepresenteerd.
  • Toegang tot de “Vastgoed Challenge”. Dit is een 13-delig videoverslag van waarin te zien is hoe Thierry er in slaagt om 11 panden in 4 maanden aan te kopen. Hij maakt daarin veel beginnersfouten en van die fouten kan jij veel leren. Lees hiervoor ook mijn Vastgoed Challenge review.
  • Toegang tot 30 masterclasses. In deze 30 video’s vertellen experts wat je wel en niet moet doen bij het investeren in vastgoed. In deze serie video’s komen veel onderwerpen aan bod. Je kan denken aan financieringen, investeren in het buitenland, verbouwen, verbeteren, renoveren en uitbreiden van woningen, het verhuren van vakantiewoningen, rendementsberekeningen etc. etc.
  • Toegang tot de video opnamen van de presentaties van 5 experts binnen de vastgoedbranche. Deze experts vertellen je welke valkuilen je tegen kunt komen bij het investeren in vastgoed.
  • Toegang tot boards over specialistische kennisgebieden binnen de vastgoed branche

Wat leer je in de Vastgoed Community?

In de Vastgoed Community leer je de basis van het investeren in vastgoed met de “Cashflow Boost” en de “Vastgoed Challenge”. Daarnaast leer je door het bekijken van de Masterclasses de fijne kneepjes op alle deelgebieden van de vastgoed branche.

Maar natuurlijk leer je ook heel veel door vragen te stellen aan je mede community leden. Maak daarbij vooral gebruik van alle expertise die er binnen deze community is.

Vastgoed community op YouTube

Ook op YouTube kan je video’s van de Vastgoed Community vinden. Een voorbeeld is de video die je hieronder kan zien.

In deze video krijg je een aardig beeld hoe het er in een Webinar van Thierry aan toegaat.

Hij geeft je in deze video heel veel waardevolle informatie over het gebruiken van de overwaarde op je eigen huis om te investeren in vastgoed.

Hoe werkt de Vastgoed Community?

Door lid te worden van de Vastgoed Community heb jij ineens hele korte lijntjes gekregen naar allerlei experts binnen de vastgoedbranche. Het grote voordeel hiervan is dat het probleem waar jij nu tegenaan loopt, al eens eerder is opgelost door 1 of meerdere leden van de community.

Leden van de Vastgoed Community hebben toegang tot de live masterclasses. Je kan jouw vragen direct stellen aan de experts die deze masterclasses geven.

Boards

In de boards kan je informatie vinden en uitwisselen over specifieke deelgebieden binnen het investeren in de vastgoedbranche.

Er zijn boards over de volgende onderwerpen:

  • Vastgoednieuws
  • Masterclasses – Vastgoedcafé
  • Off Topic
  • Netwerken / samenwerkingen / Joint Venture
  • Vastgoedcursussen en coaching
  • Vastgoedinancieringen & Het vraag en aanbod in geld
  • Investeren in het buitenland
  • Juridisch & Fiscaal / Regelgeving en verzekeringen
  • Literatuur / podcasts / video’s
  • Makelaars/ Notarissen / Taxateurs
  • Transformaties & Renovatie
  • Verhuur & beheer
  • Vinden van panden / Aankopen
  • Archief
  • Stel jezelf voor

Wat vind je in de masterclasses?

In de masterclasses vind je enorm veel praktische informatie. Hieronder vindt je een overzicht van de 30 masterclasses die in januari 2023 online stonden. Ik heb ze allemaal bekeken en vertel bij elke video welke onderwerpen er aan bod komen en wat mij opviel aan de video.

Investeren in de UK in 2021/2022 met Jos Struik en Edwin Jansen

Jos is ondernemer. Heeft diverse zaken gehad en verkocht en is sinds 2017 actief bezig met beleggen in vastgoed in de UK.

Edwin is ook ondernemer. Hij heeft nog diverse ondernemingen die hij op afstand bestuurt. Edwin is actief op de Nederlandse en Engelse vastgoedmarkt.

Jos Struik en Edwin Jansen begeleiden mensen die in het Verenigd Koninkrijk willen investeren bij hun eerste vastgoedaankoop. Na deze eerste aankoop ben je in staat om zelf een tweede, derde etc. aankoop te doen. In deze masterclass van bijna 2 uur vertellen ze er alles over.

De volgende vragen komen aan bod:

  • Wat maakt het investeren in het Verenigd Koninkrijk zo interessant?
  • Welke 5 belangrijke voordelen zijn er en welke voordelen zijn er nog meer?
  • Welke rendementen zijn mogelijk?
  • Welke nadelen zijn er bij het investeren in het VK? Welke uitdagingen zijn er?
  • Wat zijn de meest interessante gebieden/steden om te investeren?
  • Hoe komt het dat Jos en Edwin van die goede contacten in het VK hebben waardoor ze ook goede deals aangeboden krijgen?
  • Hoe is dit traject georganiseerd en wat zijn de voordelen van dit traject?
  • Wat houdt de begeleiding precies in en wat zijn de kosten?
  • Aan welke voorwaarden moet je voldoen en hoe kun je instappen in dit traject?
  • Een deelnemer aan het begeleidingstraject deelt zijn ervaringen.

Deze video duurt 1 uur en 54 minuten

Projectontwikkeling en Transformatieprojecten met Pascal Cohen

Pascal is werkzaam bij een bouwbedrijf en houdt zich daar bezig met projectontwikkeling. Hierover adviseert hij beleggers

Pascal legt aan de hand van een bestaande situatie in Emmeloord uit hoe een transformatieproject in zijn werk kan gaan. Het betreft hier een winkelpand met daarboven opslagruimte. In het voorbeeld wordt een uitgebreide berekening gemaakt van de te verwachten kosten bij het transformeren van de opslagruimte voor de winkel naar 3 appartementen.

Aan bod komen de volgende zaken:

  • Met welke kosten moet je allemaal rekening houden?
  • Welke risico’s loop je?
  • Hoe win je tijd om vooraf een goede inschatting van de haalbaarheid van het project te maken?
  • Het belang van een goede inschatting van de kosten vooraf ter voorkoming van een financiële tegenvaller achteraf.

Deze video duurt 1 uur en 19 minuten

Vastgoeddeals Doorrekenen met Robbie van den Oetelaar

Robbie is makelaar, beleggingsmakelaar en beleggingstaxateur en hij belegt zelf ook in vastgoed. Robbie is mededirecteur van makelaarskantoren in Kennemerland, Rotterdam, Breda, Eindhoven, Helmond en binnenkort in Zwolle.

Makelaar / taxateur Robbie van den Oetelaar legt een Excel beleggingsanalysemodel uit. Door het invullen van steeds weer andere getallen komen er natuurlijk ook andere uitkomsten uit. Dit Excel rekenmodel is vrij beschikbaar in de community.

De volgende zaken komen onder andere aan bod:

  • Robbie legt uit waar dit model vooral voor ontwikkeld is en waar het minder geschikt voor is.
  • Robbie vindt het BAR getal (Bruto AanvangsRendement) niet zo belangrijk. Hij focust zich liever op andere gegevens. Waarom dat zo is en met welke gegevens hij liever werkt, zie je in deze video.
  • Een handige functie in dit beleggingsanalysemodel is de functie “doelzoeken”. Met andere woorden, je wilt een bepaalde uitkomst X (bij voorbeeld een netto kasstroom van € 500,- per maand), welke waarde moet Y (bij voorbeeld een aflossingsvrij deel) dan hebben? Robbie demonstreert hoe dit werkt.
  • Welke getallen uit dit beleggingsanalysemodel zijn verder nog belangrijk bij het financieren van een pand?
  • Robbie laat ook nog een model zien van een pand dat getransformeerd wordt naar 3 appartementen.

Deze video duurt 1 uur en 41 minuten

Vastgoed financieren. De 13 verschillende mogelijkheden en live Q&A met Thierry Stokkink.

Thierry legt je uit hoe je vastgoed kan financieren. Er zijn misschien meer mogelijkheden dan je denkt. Deze video bestaat uit 2 delen die ongeveer even lang zijn. Het eerste gedeelte is de uitleg en het tweede gedeelte bestaat uit vragen van kijkers en de antwoorden van Thierry.

Iedere vorm van financiering heeft voordelen, maar ook nadelen. Het hangt er helemaal van af hoe jouw situatie er uit ziet.

Om je vastgoed te financieren, kan je voor een beleggingshypotheek kiezen. Thierry heeft veel moeite gedaan om alle details van de verschillende aanbieders in één groot overzicht te zetten. Zie dit echter als een uitgebreid voorbeeld. De financiële markt is altijd in beweging en zulke gedetailleerde overzichten zijn snel verouderd. Het geeft wel een goed idee in welke richting jij zou kunnen zoeken.

Ook in deze video is er aandacht voor de beginnende belegger en voor de meer ervaren belegger.

Deze video duurt 1 uur en 52 minuten

Verbouwen en Renoveren met Lia de Bruyn

Lia de Bruyn is architect en heeft tot 2011 een eigen ontwerpbureau gehad. Door de ontmoeting met Robert en Kim Kyosaki is ook zij gaan beleggen in vastgoed.

Lia is tevens dé expert in Nederland in het optoppen (een verdieping ergens bovenop bouwen), splitsen (b.v. van 1 woning 2 woningen maken) en transformeren (b.v. van een winkel of kantoor een woonruimte maken) van panden. Naast het beleggen in vastgoed begeleidt ze ook andere (minder ervaren) vastgoedbeleggers.

Gelijk al aan het begin van de video legt Lia uit wat het verschil is tussen verbouwen en renoveren.

Alles staat of valt met een goede voorbereiding. Een goed idee, een goed ontwerp, een goed plan en een goed team. Lia heeft jarenlang ervaring met het ontwerpen, renoveren en verbouwen van woningen. Uit die schat aan ervaring geeft ze heel veel praktische tips in deze video.

Zelf vind ik dit een hele fijne video om naar te kijken. Lia is namelijk erg enthousiast en ze vertelt alles op een heel duidelijke en prettige manier.

Een greep uit de onderwerpen die in deze video aan bod komen:

  • Vergunning of geen vergunning?
  • Op maat gemaakte, of een prefab dakkapel?
  • Waarom is het belangrijk om een tekening te laten maken?
  • Zelf coördineren of uitbesteden?
  • Het aanbesteden van de werkzaamheden
  • Een goede manier om zo veel mogelijk kennis te krijgen over renoveren en verbouwen
  • Een voorbeeld hoe je zonder geld kan starten
  • De voordelen van samenwerken
  • Aanpassingen aan monumentale panden

Deze video duur 1 uur en 31 minuten.

Panden doorrekenen met Thierry Stokkink

In deze masterclass vult Thierry het Excel rekenmodel in voor een denkbeeldig pand.

In dit voorbeeld zie je precies hoe je zo’n rekenmodel in moet vullen. Thierry vertelt je ook wat nu de belangrijkste cijfers in zo’n model zijn. Waar letten bij voorbeeld de banken en andere geldverstrekkers op?

Het invullen en bespreken van dit Excel rekenmodel duurt ongeveer een half uur. De rest van de video is een uitleg van de overige mogelijkheden die de Vastgoed Community biedt. Dat zijn de Before Market Deals, de Vastgoed Blauwdruk en een cursus vastgoed beheer.

Deze video duurt 1 uur en 30 minuten

Verbouwen met Lia de Bruyn

Een belangrijk onderdeel van vastgoedbeheer is het verbouwen van panden. Lia geeft in deze video waardevolle tips hoe je dat zo goed en voordelig mogelijk kan doen. Ook hier geldt weer dat goedkoop vaak duurkoop blijkt te zijn.

Een kleine selectie uit de onderwerpen die in deze video aan bod komen zijn:

  • Het belang van een goede voorbereiding.
  • Hoe ziet een goede voorbereiding er uit? Waar moet je rekening mee houden?
  • Hoeveel kost een verbouwing per vierkante meter?
  • Hoe stuur je de verbouwing het best aan?
  • De voordelen van standaardisering bij meerdere verbouwingen
  • Hoe vindt je de meest geschikte architect?
  • Wat te doen als de gemeente je vergunningsaanvraag afwijst?
  • Een paar opmerkingen over het puntensysteem

Deze video duurt 1uur en 35 minuten

Rendementsoptimalisatie met Michel Klaassen

Michel Klaassen is bouwkundig ingenieur en vastgoedbelegger. Hij is onder andere als projectleider bij een woningbouwcorporatie werkzaam geweest. Zijn specialiteit is het verbeteren van vastgoed met het doel om het rendement te verbeteren.

Het grote verschil tussen Lia de Bruyn en Michel Klaassen: Lia voegt graag waarde en extra meters aan een pand toe om het rendement te verbeteren; Michel laat graag de bestaande situatie zoveel mogelijk intact en probeert met efficiënte verbeteringen het rendement te verhogen.

In deze video komen onder andere aan de orde:

  • Het woningwaarderingsstelsel (‘puntentelling’)
  • Wat zijn de belangrijkste onderdelen van het woningwaarderingsstelsel?
  • Het verduurzamen van woningen
  • Wat zijn zelfstandige en onzelfstandige woningen?
  • Het verschil tussen het Energielabel en het Vereenvoudigd Energielabel. Welke kostbare gevolgen kan dit hebben?
  • Welke energielabels zijn er nog meer?
  • De beste manier om meer punten voor de puntentelling te krijgen
  • Een voorbeeldcasus uit de praktijk (interessant en leerzaam!)

Deze video duurt 1 uur en 6 minuten

Investeren in de UK met Jos Struik & Edwin Jansen

We kennen Jos en Edwin al van de masterclass “Investeren in de UK in 2021/2022 met Jos Struik en Edwin Jansen”

In deze video gaan ze nog iets verder in op het investeren in Engeland en Wales.

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe kom je aan goede informatie?
  • Wat zijn “Hands Off Deals” en hoe werkt dat?
  • Hoe kom je aan contacten in de UK?
  • Hoe kan je geld naar Nederland halen?
  • Wat zijn de voordelen van investeren in de UK?
  • Hoe kom je aan de goede regio’s om te investeren
  • Tips voor beginnende beleggers in de UK

Deze video duurt 1 uur en 29 minuten

Panden zoeken met Robbie van den Oetelaar

Leuke video met interessante tips om aan huizendeals te komen. Zeker de moeite waard!

Aan de orde komen onder andere:

  • Wat zijn Off Market Deals, Before Market Deals en Online Market Deals?
  • Waar moet je op letten bij dealsourcers?
  • Het belang van een goed netwerk
  • Een weinig gebruikte bron van deals
  • Een dealsourcer aan het woord
  • Hoe weet je dat er nieuwe woningen worden aangeboden, voordat ze op Funda staan?

Deze uur duurt 1 uur en 12 minuten

Aankoop en taxaties van vastgoedportefeuilles

De video van deze masterclass ontbreekt helaas.

Transformeren, optoppen/splitsen met Lia de Bruyn

Transformeren (het veranderen van bestemming, b.v. van een winkelpand naar een woning), optoppen (een woonlaag of etage bovenop een bestaand gebouw of woning zetten) en splitsen (b.v. van 1 woning 2 woningen maken). Dat zijn de onderwerpen in deze video.

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe hou je de risico’s beheersbaar tussen het 1e contact met de verkoper van een pand en de daadwerkelijke aankoop.
  • Bedenk in de voorbereiding meerdere opties voor het aan te kopen pand.
  • Principe verzoek vs omgevingsvergunning
  • Subsidies bij gemeentemonumenten en rijksmonumenten
  • Kruimelregeling
  • Stiko (Stichtingskosten)
  • Beter 2 maanden meer besteden in het voortraject dan 2 maanden eerder verhuren

Duur van deze video: 1 uur en 28 minuten

Investeren in Shortstay met Nikki Koppedraaijer

De eerste anderhalve uur van deze video gaat over investeren in shortstay, de rest is overleg over hoe de Vastgoed Community verbeterd kan worden. Wat mij betreft had het verhaal van Nikki wat meer uit de verf mogen komen. Het was echter een Vraag en Antwoord sessie met Nikki en als er geen vragen meer zijn, dan houdt het ook op.

Al met al toch wel een interessante video met onder andere de volgende onderwerpen:

  • Vaste verhuur vs short stay verhuur
  • Hoe zit het met de belasting?
  • Ondernemen vanuit Box 3
  • Waarom huizen op vakantieparken niet interessant zijn.
  • Hoe verhuur je een chalet?
  • Vervelende financiële gevolgen van het verhuren van de woning waarin je zelf zegt te wonen.
  • Tips om te adverteren
  • Een zijstapje naar het transformeren van een school in Friesland naar 3 of 4 woonruimten.
  • Het laatste half uur loopt spontaan uit op een soort brainstormsessie hoe de Vastgoed Community verbeterd kan worden. Hieruit blijkt wel dat de Vastgoed Community een levendige community is.

Deze video duurt 1 uur en 57 minuten

Investeringskansen voor ervaren beleggers in de vastgoedmarkt met Alena Ulasava

Elena is goed in het ontdekken van kansen in de vastgoedmarkt. Daar gaat ook deze video over.

Elena is geboren in 1978 in Minsk (Belarus) en is architect en ondernemer. Ze heeft architectuur gestudeerd in Minsk, Delft, Amsterdam en Londen. Elena heeft veel ervaring in het transformeren van panden, het onderhandelen en samenwerken met gemeenten, ruimtelijke ordening, het leiden van bouwprojecten en de financiering daarvan. In 2020 heeft ze het bedrijf StadsVGLS opgericht.

Elena heeft ondervonden dat het rendement bij het renoveren van woningen erg interessant kan zijn. Hierbij integreert ze nieuwe gebruikswensen in haar ontwerpen. Denk aan het aanpassen van de keuken van een aparte ruimte naar een onderdeel van de woonkamer. En ook het aanbrengen van een schuifwand zodat een deel van de woonkamer tijdelijk bij voorbeeld een kantoorfunctie kan krijgen. Ze laat dit zien met mooie foto’s van de situatie voor en na de renovatie.

Verder komen aan bod:

  • Wat zijn de landelijke ontwikkelingen
  • De spreiding van universiteiten en kenniscentra in Nederland
  • De trek vanuit de stad en de modernisering van achterstandsgebieden
  • Beleidsveranderingen
  • Het transformeren van panden
  • Invullocaties (open stukken binnen bestaande bebouwing)
  • Platteland en de zgn “Rood voor rood regeling” (bebouwing slopen en nieuwe ervoor in de plaats)
  • Senioren huisvesting
  • De mogelijkheid tot het opstellen van een quickscan voor een aan te kopen pand
  • Het vinden en kopen van een transformatiepand
  • Een goed verhaal om een pand aan te willen kopen is vaak belangrijker dan het financiële bod op de woning.
  • Portfolio op maat
  • Mogelijkheden tot samenwerking bij renovatie en transformatie
  • De reactie op de presentatie van Pascal Cohen is dat de gepresenteerde kosten is dat deze kosten vrij laag zijn.
  • De kritische reactie van Pascal blijkt een voorop gezet plan om de kwaliteit van de informatie binnen de Vastgoed Community zo goed mogelijk te krijgen. Het stellen van kritische vragen resulteert in goed doordachte meningen en theorieën.

Deze video duurt 1 uur en 23 minuten

Vermogen overhevelen naar je kinderen met Marian Bruggink

Marian Bruggink is belastingadviseur en oprichter van Schut & Bruggink Estate planners in Heemstede.

In deze video zie je Thierry Stokkink en Marian Bruggink vragen van kijkers beantwoorden over het doorgeven van vermogen naar je kinderen.

Marian behandelt de volgende onderwerpen:

  • Het ene testament is het andere niet. Er zijn veel verschillende mogelijkheden
  • Hoe werkt een familiefonds
  • Erfbelasting in Nederland en in het buitenland
  • Overdrachtsbelasting en schenkbelasting
  • De spaargeld BV
  • Huwelijkse voorwaarden – Gemeenschap van goederen
  • Woning overdracht tegen WOZ waarde of marktwaarde

Deze video duurt 1 uur en 34 minuten

Investeren op Aruba met Edwin Hekman

In deze video vertelt Edwin Hekman van makelaarskantoor Keller Williams je alle ins en outs van het investeren in vastgoed op Aruba. Ook financieel adviseur Merilyn Monsanto vertelt hier het één en ander over, onder andere uit eigen ervaring.

In deze video komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Veel wordt verhuurd aan expats en militairen
  • De stabiliteit op Aruba is goed
  • Eigen grond / erfpacht
  • Financieren van vastgoed op Aruba
  • Belastingtarieven op Aruba
  • Huurtarieven Longstay en Shortstay
  • Aruba kent eigenlijk geen beperkingen mbt shortstay verhuur
  • Huurbescherming
  • Vergunningaanvragen, bestemmingswijzigingen
  • Hoe gaat het kopen van een woning op Aruba in z’n werk?

Deze video duurt 1 uur en 5 minuten

Bij deze video zitten 4 PDF bijlagen:

  • Non resident buying guide (6 pagina’s) over het kopen van onroerend goed door buitenlanders)
  • Tourist & environmental levy (2 pagina’s) over het systeem van toeristen belasting
  • Tax Foreign owners (2 pagina’s) over de belasting op inkomsten uit verhuur
  • Management programs (1 pagina) over diverse manieren en tarieven waarop de investeerder ontzorgd kan worden (zoals regelmatige inspecties van het vastgoed)

Masterclass 1: Transformeren met Michel Klaassen – Wet en regelgeving bij het transformeren

In deze video vertelt Michel met welke wetten en regels je allemaal rekening mee moet houden als je gaat transformeren. Dus bij voorbeeld van een winkelpand of een kantoor een woning maken.

  • Wat is woningvorming, wat is transformatie?
  • Wat zijn de eisen?
  • Waar kan je bestemmingsplannen vinden en hoe kom je binnen die bestemmingsplannen de details te weten?
  • Wat zijn de argumenten waarop een vergunning wordt geweigerd?
  • Lokale verordening
  • Parkeernorm
  • Wat is een bouwbesluit?
  • De presentatie van Michel duurt ongeveer een half uur. De rest van de video zijn vragen en voorbeelden uit de praktijk van de kijkers.

Deze video duurt 1 uur en 39 minuten

Masterclass 2: Transformeren met Michel Klaassen – Uitwerking van een transformatieplan

In deze video gaat Michel door middel van 2 praktijkvoorbeelden nog wat dieper in op het onderwerp transformeren.

Iedere keer verbaas ik me er weer over hoeveel kennis deze man heeft over dit onderwerp! Er zijn maar weinig vragen waar hij geen antwoord op heeft.

  • Kruimelvergunning (relatief snelle route om van het bestemmingsplan af te wijken). Wanneer kun je deze regeling gebruiken?
  • Michel bespreekt een casus woningvorming in Rotterdam. Hierin komen het bestemmingsplan, de parkeernorm, het bouwbesluit, de lokale verordening en de financiën ter sprake.
  • De tweede casus die Michel bespreekt betreft het aanpassen van een drukkerij naar woningen. Dezelfde onderwerpen als bij de casus woningvorming in Rotterdam komen hierbij aan bod. Daarnaast stelt Pascal Cohen ook allerlei vragen op bouwtechnisch gebied over dit project.

Masterclass: Investeren in Spanje – Expert: Aankoopmakelaar in Spanje met Wessel Wiersma

Wessel heeft 12 jaar in Spanje gewoond en is daar 11 jaar in de vastgoedsector werkzaam geweest. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij enorm veel kennis en ervaring heeft in het aankopen van vastgoed in Spanje. In de video gaat hij uitgebreid in op alles wat met het aankopen te maken en heeft en beantwoordt hij veel vragen van kijkers van deze Masterclass

Tegenwoordig heeft Wessel een bureau in Nederland dat mensen helpt bij het aankopen van vastgoed in Spanje.

Dit zijn de onderwerpen die in deze video aan bod komen:

  • Het aanbod in Spanje is veel groter dan in Nederland
  • Waarom je beter kan kiezen voor recreatieverhuur dan verhuren voor de lange termijn
  • Het uitbesteden van de verhuuractiviteiten
  • De administratie
  • De fiscale kant van de zaak
  • Met welke rendementen kan je rekening houden?
  • De rol van de advocaat in Spanje
  • Het aankopen van vastgoed: gemeubileerd of ongemeubileerd
  • Welke regio’s zijn interessant?
  • De Spaanse “Funda’s”
  • Hoe staat het met krakers?
  • Hoe werkt het met de huurcontracten?

Deze video duurt 1 uur en 26 minuten

Masterclass: Investeren in Spanje – Expert: Hypotheekadviseur in Spanje met Marian van Gils

Marian is van huis uit jurist. Ze is in 2004 naar Spanje geëmigreerd en heeft van 2005 tot 2012 bij een Spaanse bank gewerkt. Vanaf 2012 is zij zelfstandig en onafhankelijk hypotheek adviseur in Spanje.

In deze video komen onder andere deze onderwerpen aan de orde:

  • Waarom zou je in Spanje moeten beleggen?
  • Overwaarde benutten is alleen mogelijk bij verkoop van de woning
  • Veel mensen emigreren naar Spanje
  • Welk voordeel hebben mensen onder de 35 jaar bij het afsluiten van een hypotheek?
  • Wat kan je kopen voor € 250.000,-?
  • Welke hypotheekvorm is gangbaar in Spanje?
  • Transformeren van panden
  • De doorlooptijd van een financiering
  • Wat is het rentepercentage (tijdens het opnemen van deze video) voor eigen woningen en woningen voor de verhuur en hoe lang is de rentevast periode?
  • Waardestijging bij nieuwbouw
  • Waardevaststelling pand
  • Wat te doen in het geval van een kraker in je huis?
  • Kopen onder voorbehoud van financiering
  • Max 30% van je inkomen mag gebruikt worden voor leningen
  • Een goede advocaat en een goede makelaar zijn zeer waardevol in het aankoopproces

Deze video duurt 1 uur en 30 minuten

Masterclass: Investeren in Duitsland – Expert: Aankoopmakelaar en Hypotheekadviseur in Duitsland met Jan Zwart

Jan komt uit het bankwezen waar hij specialistische en directiefuncties heeft gehad. Sinds 20 jaar werkt hij zelfstandig als consultant en financieel adviseur.

Zo rond 2010 is hij begonnen met Duits vastgoed. Rond 2017 is hij begonnen met het begeleiden van Nederlandse beleggers die willen investeren in Duits vastgoed. Daarbij handelt hij ook als dealsourcer, dus het vinden van goede deals.

Het nadeel van deze ene video is dat vanaf minuut 12 tot minuut 28 een meeschrijvende deelneemster aan de masterclass in beeld is in plaats van Jan Zwart en Thierry. Dit luistert en kijk niet zo fijn vind ik zelf. Dit neemt niet weg dat er wel zeer interessante informatie gedeeld wordt.

In deze video gaat het over de volgende onderwerpen:

  • Snel kopen en weer verkopen werkt meestal niet in Duitsland omdat de overdrachtskosten heel hoog zijn en er over de boekwinst belasting betaald moet worden.
  • Hoe vind je geschikte investeringsobjecten in Duitsland?
  • Ook in Duitsland is er veel vraag naar geschikte woningen
  • Het cultuurverschil tussen Nederland en Duitsland
  • De Mietspiegel
  • De banken hebben eigen taxateurs in dienst
  • Bijstorten op de hypotheek zal in Duitsland niet gevraagd worden
  • Huur indexatie mag in Duitsland 1 keer per 3 jaar met een maximum van 20%
  • In Duitsland is de keuken van de huurder. Die mag ‘m dus ook meenemen bij een verhuizing
  • Hartz IV huurders
  • Her voordeel van de lokale banken
  • De eigendomsoverdracht van een pand
  • Aankoop in GmbH, B.V. of particulier
  • De belastingdruk
  • 65% van de Duitse huizen is huur
  • Immobilienverwaltung

Deze video duurt 1 uur en 15 minuten

Masterclass: Meerwaarde van vastgoedcoaching en een vastgoedcursus in 2022 met Martijn van den Berg

Martijn (bekend van de podcast “Zo word je steenrijk”) is financieel vrij geworden door zijn investeringen in vastgoed. Hij zat diep in de schulden en besefte dat er iets moest gebeuren. Hij besloot dat het anders moest en dat hij financieel vrij wilde zijn. Dat is gelukt. Voor zijn 40e verjaardag nog wel.

Toen de vragen kwamen hoe hij dat had gedaan en of hij dat ook aan anderen wilde leren, besloot hij om de cursus VrijheidVastgoed op te zetten. In deze video vertelt hij veel over deze online vastgoedcursus.

De video is opgezet als een interview met Martijn. De manier waarop dat gaat vind ik wel een beetje bijzonder. Martijn kijkt het grootste gedeelte van de tijd naar de camera in plaats van naar de interviewer (Wendy Muller). Een beetje alsof hij haar geen blik waardig gunt. Het zal wel niet bewust zo gedaan zijn.

Het eerste en grootste gedeelte van deze video gaat in de vorm van een interview. In het laatste stuk komen er ook kijkers met hun vragen aan bod.

In deze masterclass beantwoord Martijn onder andere deze vragen:

  • Wat is de meerwaarde van een vastgoedcursus?
  • Wat is meerwaarde van 1 op 1 coaching?
  • Is de kennis ook toepasbaar in het buitenland?
  • Is de tijd nog wel goed om te starten met investeren in vastgoed?
  • Hoe kan je als vastgoed investeerder mensen helpen?
  • Ook met deze cursus wordt je niet binnen 2 weken milionair
  • Hoe snel kan je de investering van de cursus terugverdienen?
  • De invloed van je omgeving
  • hoe weet je dat een vastgoedcursus een goede cursus is?
  • Hoe haal je de overwaarde uit je huis?
  • Wat is een JV? Hoe werkt een JV?
  • Nee betekent niet altijd nee

Deze video duurt 1 uur en 45 minuten

Masterclass: Investeren in Italië met Ronald de Rooy

Ronald werkt sinds 2003 bij ItaliaCasa, een Italiaans makelaarskantoor gespecialiseerd in het verkopen van woningen aan buitenlanders, met name Nederlanders, Belgen en Scandinaviërs.

Ronald wordt in deze video geïnterviewd door Iris. In deze video hoor je de stemmen van Iris en Ronald en zie je de foto van een fraai Italiaans landgoed. Naar mijn mening had het wat leuker geweest als Iris en Ronald gewoon in beeld waren geweest.

In de 2e helft van deze video komen praktische vragen van luisteraars aan bod.

Een ruime greep uit de onderwerpen die voorbij komen:

  • Hoe werkt het investeren in Italië voor Nederlanders?
  • Hoe gaat het koopproces in z’n werk?
  • Culturele verschillen
  • De makelaardij in Italië
  • De situatie van de Italiaanse vastgoedmarkt
  • Hoe vind je geschikte investeringsprojecten?
  • Hoe is het aanbod?
  • Wat zijn interessante regio’s?
  • Met Engels kom je niet ver in grote delen van Italië
  • Welk rendement kan je verwachten?
  • De belasting over de verhuurinkomsten
  • Valkuilen en risico’s
  • Hoe is de situatie m.b.t. aannemers?
  • Hoe lang duurt het proces van passeren?
  • Voordelen van verhuren in Italië
  • Op welke manieren kan ItaliaCasa behulpzaam zijn?
  • Herfinanciering is mogelijk in Italië

Deze video duurt 1 uur en 10 minuten

Masterclass Aankoop en Taxaties Vastgoedportefeuille met Marc van den Berg (MVGM) en Richard van Lieshout

Marc is bedrijfsmakelaar en actief in de politiek in Heerlen. Richard is taxateur van bedrijfspanden in Eindhoven. Samen vertellen ze in deze masterclass waar je op moet letten bij taxaties en aankopen van vastgoed.

Deze masterclass wordt niet door Thierry Stokkink gepresenteerd, maar door zijn collega Wendy Muller.

Deze onderwerpen komen in de video aan de orde:

  • Wat speelt er bij banken en financieringen?
  • Wet- en regelgeving bij panden. Privaatrechtelijk en publiekrechtelijk
  • Er wordt vaak te duur verhuurd
  • Puntentelling en huurcommissie
  • Een goede voorbereiding door de verhuurder is heel belangrijk. Ga voor je eigen koers
  • Een paar praktijkvoorbeelden uit het dagelijks werk van de taxateur
  • Privé investeren of met een B.V.
  • Een kijker geeft als voorbeeld een mogelijke aankoop. Marc en Richard bespreken deze casus en geven advies
  • Het huisvesten van arbeidsmigranten
  • Aanpassingen van het bestemmingsplan
  • Nieuwe wet- en regelgeving en hun invloed op het investeren in vastgoed

Investeren in de UK 2022/2023

Er zijn meerdere groepen onder leiding van Jos Struik en Edwin Jansen aan de slag gegaan met investeren in vastgoed in de UK. Hun ervaringen zie je in deze video. Maaike en Theo praten je bij over hun ervaringen binnen deze coaching groep.

Maaike laat haar pand zien, voor en na de verbouwing. Daarnaast laat ze alle cijfers zien en geeft ze daar een toelichting op. Jos en Edwin vullen haar verhaal aan met verdere informatie over dit traject en andere trajecten.

Theo is werkzaam in de bouw en laat je zijn panden in Engeland zien. Hij laat zien en legt uit hoe de aankoop, financiering en verbouwing is gegaan.

Wat mij opviel tijdens het bekijken van deze video is dat de coachees Maaike en Theo veel steun aan elkaar hebben gehad tijdens hun proces van aankoop en verbouwen van hun panden.

Verder blijkt de grote waarde van het gecoacht worden door Jos en Edwin omdat zij heel veel ervaring én een een enorm netwerk hebben.

Het laatste half uur van deze video wordt besteed aan het antwoorden van vragen van kijkers van de masterclass en de uitleg over het begeleidingstraject door Jos en Edwin.

De volgende onderwerpen worden besproken in deze video

  • Is het interessant om te investeren in de UK?
  • Hoe vind je een goed management team?
  • Is het nodig om af en toe naar de UK toe te gaan?
  • Hoe zijn de cijfers t.o.v. Nederland?
  • Feiten en cijfers van lopende projecten
  • Voor- en nadelen
  • Wat zijn de valkuilen?

Deze video duurt 1 uur en 20 minuten

Masterclass: Investeren in vakantiewoningen en cryptocurrency met Nikki Koppedraaijer

Nikki stelt zich voor en vertelt uitgebreid hoe hij financieel onafhankelijk is geworden met het verhuren van vakantiewoningen.

In deze video komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Haalbaarheidsscan. Is het rendabel om te verhuren?
  • Hoe doe je marktonderzoek?
  • Een rekenvoorbeeld van een 4-persoonshuis
  • Waarom je beter geen vakantiewoning op een vakantiepark kan nemen
  • Hoe krijg je je woning volgeboekt
  • Waar vind je geschikte woningen?
  • Mindset
  • Hoe maak je de woning geschikt voor verhuur
  • Adverteren
  • Het boekingsproces
  • 3 Redenen waarom verhuur wat voor jou is

Het 2e gedeelte van de video gaat over crypto

Nikki investeert al vanaf 2017 in Crypto en weet er dan ook veel vanaf. De hoofdpunten deelt hij met je in deze video. Aan de orde komen:

  • Wat is een bullmarket, wat is een bearmarket?
  • Overleven altcoins een diepe bearmarket?
  • Wanneer kopen / wanneer verkopen?
  • YouTube, Twitter, dyor (do your own research)
  • Fear and greedindex
  • Ladderprincipe
  • Winst pakken (1/3 regel)
  • Tradingview
  • Coingecko hardwallet
  • Toekomst verwachting

Deze video duur 1 uur en 32 minuten

Materclass: Investeren in de USA met Sean Cooper

Dit is de enige video die geheel in het Engels gaat. Wendy Muller doet het interview met Sean.

Sean heeft veel ervaring in het beheren van het vastgoed van investeerders. Het grappige bij deze video is dat Sean ook echt op z’n Amerikaans reageert. Zijn antwoorden beginnen standaard met de opmerking “That’s a great question”.

De vragen die Sean beantwoordt gaan over de volgende onderwerpen:

  • BRRRR (Buy Rehab Rent Refinance and Repeat)
  • Hoeveel panden moet je hebben voor financiële onafhankelijkheid?
  • De marktsituatie in de USA
  • Hoe moeilijk is het om als buitenlander te investeren in de USA?
  • Is de regelgeving op de hand van de huurder of de verhuurder?
  • Hoe rendabel is de “Fix & Flip” strategie?
  • Hoe begin je met investeren in de USA?
  • Zijn er verschillen tussen de afzonderlijke staten?
  • Het proces van hypotheek aanvragen
  • Met welke kosten moet je rekenen bij de aankoop van een pand
  • Wat zijn goede plaatsen om te investeren?
  • Kan het hele proces “hands off” gedaan worden?
  • Welke personen zijn er betrokken bij het koopproces?
  • Welke voordelen heeft het raadplegen van een accountant?
  • Wat zijn typische BAR (Bruto AanvangsRendement) cijfers?
  • De 2 beste staten om te investeren
  • Rent to Rent (Sub letting)
  • Waar moet je voor uitkijken tijdens het aankoopproces?
  • Welke taken voert een management company uit?

Deze video duurt 1 uur en 8 minuten

Masterclass Investeren in België met Hendrik Nelde

Deze video wordt ook weer gepresenteerd door Wendy Muller. Zij is het ook die de meeste vragen van kijkers aan Hendrik stelt.

Hendrik is vastgoedmakelaar en vastgoed investeerder. Hij had 3 makelaarskantoren in België en heeft al zijn doelen met deze 3 kantoren binnen een periode van 10 – 15 jaar behaald. Tijdens deze video wordt het wel duidelijk dat Hendrik heel goed weet waar hij het over heeft.

Vlak voor de bankencrisis in 2008 heeft hij de kantoren verkocht en heeft 5 jaar de wereld over gereisd. Niet om vakantie te vieren, maar om in 42 landen vastgoed te bestuderen.

Na die 5 jaar is hij teruggekeerd in België en is hij vastgoedcoach en real estate coach geworden. Eigenlijk bedoelt hij met vastgoedcoach wat wij in Nederland kennen als een ‘aankoopmakelaar’. In België heeft de term ‘makelaar’ niet zo’n goede reputatie, vandaar de term vastgoedcoach.

De term real estate coach reserveert hij voor zijn werk als begeleider van investeerders en professionals in het vastgoed. Zijn slogan is: “Professionals have a coach, amateurs don’t.”

Het geluid bij deze video is hier en daar niet helemaal top, maar niet in die mate dat er informatie wegvalt. Voor de overige 99% loopt deze video gewoon goed.

In deze video komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Waarom is het goed om in België te investeren?
  • Welke 3 soorten huur zijn er in België?
  • Waar hangt de huurprijs in België van af?
  • Hoe ontmoedigt België speculatie op de vastgoedmarkt?
  • Wat is een compromis en wat zijn registratierechten?
  • Opschortende voorwaarden
  • Hoe kwetsbaar ben je als privé persoon als je in België verhuurt aan particulieren?
  • Wat is de Vlaamse wooncode?
  • Wat zijn interessante beleggingsobjecten en hoe vind je die?
  • Wat zijn goede banken voor finaciering van vastgoed?
  • Hoeveel eigen inbreng is nodig?
  • Wat zijn bullit kredieten?
  • Alles wat je zelf doet, doe je niet altijd beter?
  • Welke plaatsen zijn goed om te investeren en in welke plaatsen niet?
  • Belgische belastingen
  • Waar moet je op letten bij het investeren?

Deze video duurt 2 uur en 1 minuut.

Veranderingen 2022/2023 in de belastingen met Thomas Serné

Thomas is hypotheek adviseur en een collega van Thierry Stokkink. Daarnaast heeft hij zijn eigen kantoor waar hij investeerders adviseert inzake hun vermogen en op fiscaal gebied.

Thomas vertelt in deze video op een uitgebreide en toch makkelijk te begrijpen manier de nieuwe ontwikkelingen op belastinggebied die van belang zijn voor de vastgoedbelegger.

Hij start met een uitleg hoe Box 3 tot stand is gekomen en wat de ontwikkelingen met betrekking tot Box 3 tot dusver zijn verlopen. Verder vertelt hij wat de problemen van de Belastingdienst zijn en welke gevolgen dat heeft voor de belastingaanslagen.

Verder komen de volgende onderwerpen aan bod in deze video:

  • Wat is de moeilijkheid van het heffen van belasting op basis van het werkelijk gemaakte rendement?
  • Winstbelasting en aanwasbelasting
  • Op welke manieren zijn belastingen in Box 3 verzwaard?
  • Het belang van het goed kennen van je eigen financiële situatie
  • De mogelijkheden die er zijn om in een andere box belasting te betalen als dat voordeliger blijkt.
  • Thomas heeft een Excel rekenmodel gemaakt waarmee je de nieuwe maatregelen door kunt rekenen. Hij laat dit model zien en legt uit hoe dit werkt en geeft ook een paar mogelijke manieren om de belastingdruk te verlagen.

Deze video duurt 1 uur en 37 minuten

Panden zoeken in 2023 met Robbie van de Oetelaar

Robbie kennen we al van eerdere masterclasses die hierboven beschreven staan.

In deze masterclass belicht hij 2 onderwerpen:

  • We zitten in een roerige tijd. De markt is flink in beweging. Toch zijn er ook nog mogelijkheden om te investeren
  • Een tool om je investeringen vooraf te controleren op financiële gezondheid.

Robbie laat in een rekenvoorbeeld zien dat als de rente stijgt en je toch een gezonde cash flow wilt behouden, je dan goedkoper aan zult moeten kopen.

De tool om je beoogde investeringen te controleren is Properteye. Deze tool is gemaakt door Robbie zelf en is verdeeld in de secties “Vind”, “Koop”, “Verhuur” en “Beheer”. Robbie geeft hiervan een uitgebreide demonstratie.

Aan de manier van presenteren van deze Properteye tool kun je wel zien dat Robbie een echte expert op het gebied van vastgoed is. Ook in het laatste deel van de video, wanneer de kijkersvragen aan bod komen, zijn er weinig vragen waar Robbie geen antwoord op heeft.

De grote voordelen van deze tool zijn:

  • De deals staan al in deze tool voordat ze op de markt komen.
  • Je hebt heel snel een goed beeld of een pand voor jou interessant is om aan te kopen. Bij alle cijfers en getallen die belangrijk zijn om te bepalen of dit een interessant investeringsobject is, vind je bij voorbeeld ook de maximaal te berekenen maandhuur voor dit specifieke pand.
  • De tool is geheel op jouw eigen wensen en voorkeuren aan te passen. Hiermee kun je het systeem zo instellen dat het die deals laat zien die voor jou interessant kunnen zijn.
  • Mocht je hulp nodig hebben (bij voorbeeld bij het financieren, of optimaliseren van de isolatie), dan staan er diverse namen en adressen in dit systeem die je in zou kunnen schakelen. Deze personen en bedrijven worden ook door Robbie zelf gebruikt. Dat wil zeggen dat ze producten en diensten van het hoogste kwaliteitsniveau leveren.
  • Met heel weinig moeite maak je een volledig verhuurcontract, helemaal aangepast aan jouw persoonlijke situatie.
  • In de sectie “Beheer” houd je het volledige overzicht over jou panden inclusief alle denkbare cijfers en getallen waardoor je direct bij kan sturen, mocht dat nodig zijn.
  • Deze tool is te gebruiken voor losse panden en wooncomplexen.

Deze video duurt 1 uur en 8 minuten.

Investeren in Dubai

Sandjai Ramautar is registeraccountant die tevens vastgoedbelegger is. Hij heeft huizen in Nederland, Engeland en Spanje. De laatste tijd investeert hij vooral in dubai.

Priscilla Ramsoedh is begonnen als jurist. Om aan een passief inkomen te komen, is zijn gaan investeren in Dubai.

Sanjay en Priscilla adviseren anderen over het investeren in Dubai via hun eigen onderneming dubai-property.nl.

De presentatie van Priscilla en Sandjai duurt ongeveer een uur. De rest van de video is gevuld met vragen van bezoekers van deze live Masterclass.

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Waarom Dubai
  • De manieren waarop dubai-property.nl jou kan helpen
  • Wanneer kom je in aanmerking voor een visum?
  • Ook in Dubai is er een woningtekort. Hoe komt het dan dat er best veel leegstand is?
  • Corruptie is geen issue
  • Waarom lijken alle contracten van ontwikkelaars op elkaar?
  • Wat zijn de garanties voor de investeerder?
  • Andere manier van zakedoen
  • Nieuwbouw – Bestaande bouw
  • Waarom kiezen Priscilla en Sandjai liever voor eerlijke en betrouwbaar advies aan de investeerder, dan voor een zo hoog mogelijke provisie?
  • Wat is een Intention of Interest?
  • Wat zijn de mogelijkheden, wat zijn de prijzen?
  • Long term / short term
  • (Het ontbreken van) huurbescherming
  • De vastgoedcrisis in Dubai
  • Het ontbreken van de WOZ waarde in Dubai

Deze video duurt 1 uur en 47 minuten

Thuiz Vastgoed Event

Bij het lidmaatschap van de Vastgoed Community horen ook de opnamen van het Thuiz Vastgoed Event van september 2022.

Dit zijn 5 video’s van rond de 30 à 40 minuten. Je ziet en hoort de presentaties van experts op diverse terreinen van de vastgoedbranche.

Waar de masterclasses nog overwegend positieve en aanmoedigende video’s zijn, hebben de presentaties van de sprekers op het Thuiz Vastgoed Event voornamelijk een waarschuwende ondertoon. Op zich vind ik dit een hele mooie balans. Het is niet altijd Rozengeur en Maneschijn in de vastgoedbranche. Deze 5 sprekers vertellen je voor welke valkuilen je uit moet kijken.

Dr. Aad Rozendal – De nieuwe belastingregelen

In deze video vertelt Aad welke gevolgen de nieuwe belastingmaatregelen hebben. Ook werpt hij een blik in de toekomst en schetst een aantal mogelijke scenario’s. Ik vind dit een heel interessante video, vooral om zijn visie op de toekomst van de vastgoedinvesteerders.

Aad begint met de het doornemen van de gevolgen van de plannen die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd.

In zijn presentatie legt hij de volgende punten verder uit:

  • De belasting die in Box 3 geheven werd, is door de Hoge Raad onrechtmatig verklaard.
  • De nieuwe belastingtarieven
  • De nieuwe belastingregels vanaf 2026.
  • Tussen 2017 en 2022 vindt rechtsherstel plaats
  • In 2023 en 2024 is er de overbruggingswetgeving
  • Situatie box 3 in vergelijking met Besloten Vennootschap
  • Aanpassen leegwaarde ratio
  • Overdrachtsbelasting
  • De fiscale aspecten van bedrijfsopvolging

Deze video duurt 38 minuten

Gijs Meuleman – Transformeren en ontwikkelen

Gijs heeft een achtergrond als engineer. Hij heeft een high tech bedrijf wat sensoren produceert en hij heeft een vastgoedbedrijf.

Zijn presentatie gaat over de 7 Lessen uit het transformatieproject in Oudenbosch. Dit project heeft weinig geld opgeleverd, maar wel een aantal waardevolle lessen.

  • Werk met kundige mensen – partijen
  • Denk vooraf na over de fiscale gevolgen
  • Sneller afscheid nemen van partijen die niet presteren
  • Niet op onderbuikgevoel de bouwkosten inschatten (zie ook punt 1)
  • Doe vooraf een grondige bouwkundige inspectie
  • Maak een duidelijk bestek en 1 partij verantwoordelijk
  • Leg je termijnen met de aannemer vast. Betaal pas als iets af is

Deze video duurt 22 minuten

Willem Middelkoop – Voorbereiding op een financiële crisis

Willem is schrijver (hij heeft een aantal boeken over geld en economie op zijn naam staan) en tevens een boeiende spreker. Hij weet de aandacht van zijn publiek goed vast te houden. Dat maakt dat deze video erg prettig is om naar te kijken en luisteren.

Thierry heeft Willem uitgenodigd om ook eens een ander geluid te laten horen.

De strekking van zijn verhaal is dat je kritisch moet kijken naar je beleggingen. Er zijn diverse bedreigingen. Het is belangrijk dat je die kent. Willem belegt al sinds begin jaren ’90 in vastgoed. Hij houdt echter van beleggen in sectoren waar nog weinig beleggers actief zijn. Zijn boodschap is: spreid je beleggingen.

In deze video gaat Willem verder in op:

  • Hoe voorkom je dat je failliet gaat, ook als je veel geld hebt?
  • Wat speelt zich af achter de schermen van de internationale financiële wereld?
  • Wat houdt de 80-jaars cyclus in?
  • Waarom zou je in Dubai moeten beleggen?
  • Welke methode hanteert Willem zelf om zijn vermogen te beschermen?
  • Welke beleggingstips zijn er nog meer?
  • Welke economische scenario’s zijn denkbaar in Europa en wereldwijd?
  • Hoe kunnen we de situatie in Oekraïne duiden in het licht van de politieke ontwikkelingen tussen Oost en West?

Deze video duurt 37 minuten

Wybren van Haga – Wat zijn de plannen van Hugo?

Wybren van Haga is lid van de Tweede Kamer en oprichter van de politieke partij BVNL. Ook is hij eigenaar van het vastgoedbedrijf Sjopperdepop (geen grap). Hij heeft ongeveer 150 panden in zijn portefeuille. Hij weet dus heel goed waar hij het over heeft.

Wybren is een goede spreker en hij vertelt in zijn betoog hoe het komt dat er zo’n grote woningnood is ontstaan. Dat de politiek een grote rol speelt in zijn verhaal is natuurlijk logisch.

Verder gaat Wybren in op de volgende onderwerpen:

  • Welke beperkende maatregelen zijn er en welke komen er nog aan?
  • De BOR (Bedrijfs Opvolgings Regeling)
  • Welke kansen zijn er nog?
  • Wat zijn tips voor beginners?

Deze video duurt 41 minuten

Prof. Dr. Peter Boelhouwer – De toekomst van de woningmarkt

Hoe het komt dat Peter Boelhouwer 2 titels voor zijn naam staat, wordt al snel duidelijk als je deze video ziet. Zijn presentatie is een vrij diepgaande analyse van de woningmarkt. Tevens vertelt hij zijn visie op de toekomst van de woningmarkt. Aan alles hoor en zie je dat Peter echt weet waar hij het over heeft.

Deze punten komen aan bod in zijn presentatie:

  • De woningnood is in tijden niet zo hoog geweest.
  • De positie van starters, midden inkomens en ouderen op de woningmarkt
  • Toenemende vermogensverschillen
  • Woonlasten en leefbaarheidsproblematiek
  • Veroudering en verduurzaming van bestaande woningen
  • Funderingsproblematiek
  • De nieuwe huurregels
  • Tijdelijke huurcontracten
  • Mogelijke oplossingen voor het woningtekort

Deze video duurt 36 minuten.

De PowerPoint sheets van deze presentatie zijn voor Vastgoed Community leden te downloaden.

Veel gestelde vragen

Hoe lang duren de video’s?

De video’s van de masterclasses duren tussen de 1 en 2 uur. De video’s van het Vastgoed Event duren tussen de 30 en 45 minuten

Wat zijn de voordelen?

De voordelen zijn dat je direct een groot netwerk hebt waar je je vragen kwijt kunt. Bij elk probleem wat je tegenkomt is er wel iemand binnen de community is die veel verstand en ervaring heeft over het onderwerp waar jij op dat moment mee zit.

De masterclasses en de video’s van het Vastgoed Event kan je zo vaak terugkijken als je maar wilt.

Een ander voordeel is dat de experts op elk gebied van de vastgoedbranche hun kennis met jou delen.

Verder krijg je ook korting bij partners van de Vastgoed Community.

Wat zijn de nadelen?

Als nadeel zou ik kunnen noemen dat de regie van de video’s soms wat te wensen overlaat. Soms zie je bij voorbeeld een paar minuten een deelnemer van een masterclass in beeld, terwijl de presentator aan het woord is.

Een ander nadeel zou kunnen zijn dat het hier om een abonnement gaat en je dus maandelijks betaalt in plaats van in 1 keer een vast bedrag.

Wat is de prijs?

Het lidmaatschap van de Vastgoedcommunity is € 45,- per maand en is maandelijks opzegbaar.

Overigens kan je ook per kwartaal betalen (€ 25,- korting, dus € 110,-) of per jaar (€ 150,- korting, dus € 390,-)

De genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Hoe zit het met de garantie?

Er is niet echt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie of zo.

Je betaalt per maand € 45,- (korting bij betaling per kwartaal of per maand). Blijkt na een maand dat de Vastgoed Community niet aan jouw wensen voldoet, dan verleng je gewoon je lidmaatschap niet.

Conclusie

De video’s zijn erg prettig om naar te kijken. Dat komt niet in het minst door de sprankelende presentatie van Thierry. Je kan aan alles merken dat hij vaak voor de camera staat. Zijn presentatie van de video’s gebeurt dan ook op een heel natuurlijke en losse manier.

Belangrijker is dat er in de Vastgoed Community echt een onvoorstelbare hoeveelheid informatie wordt gedeeld over echt alles wat met het investeren in vastgoed te maken heeft.

Tijdens het bekijken van 30 masterclasses (jan. 2022) heb ik me er telkens over verwonderd hoeveel kennis er hier gedeeld wordt. De masterclasses worden gegeven door mensen die meerdere jaren ervaring in hun vakgebied hebben en die ook écht verstand van zaken hebben. Door je aan te melden voor de Vastgoed Community heb je al deze experts in 1 keer in je netwerk. Hoe mooi is dat?

Mocht je nog mee kennis van het investeren in vastgoed willen hebben, dan kan je bij een aantal experts ook terecht voor coaching. Een mooi voorbeeld daarvan zijn Jos Struik en Edwin Jansen. Zij begeleiden jou en de kleine groep waar je dan deel van uitmaakt, naar je eerste aankoop van een pand in de UK.

Thierry heeft als motto dat hij de vastgoedwereld transparanter wil maken en volgens is hij daar zeer goed in geslaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image