Meteen naar de inhoud
Review Kick Butt Websites. Afbeelding van het Kick Butt logo
Kick Butt logo

Deze keer heb ik een artikel geschreven met als titel “Review Kick Butt Websites”. Waarom?

Toen ik aan mijn eerste website begon, wist ik dat dat een hele klus ging worden. Waar moest ik beginnen? Waar moet ik rekening mee houden? Welke fouten moest ik vooral zien te vermijden? Zomaar een paar vragen om te beantwoorden.

Er kwam zoveel nieuwe informatie op me af, het duizelde me allemaal.

Alles was nieuw en bijna alle technische termen hadden voor mij nog geen betekenis. En om eerlijk te zijn. Bij veel termen weet ik nog steeds niet waar ze precies voor staan. Laat staan dat ik de technische code achter een website kan lezen of kan aanpassen.

Toch wilde ik een website opzetten waar ik wat mee zou verdienen. Het hoefde niet heel veel te zijn, als ik onder de streep maar geld over hield.

Als dat kon, dan zou ik voor mezelf weten dat ik geld zou kunnen verdienen met het internet. Door daarna steeds verder uit te breiden, zou ik ook steeds meer verdienen.

Gelukkig is technische kennis tegenwoordig niet meer noodzakelijk om een website te starten.

Op het internet zijn diverse aanbieders actief als het gaat om hulp bij het maken van een website. Kick Butt Media van Ramses van der Werf is er één van.

Ramses en ik werken nu al een paar maanden samen en dat bevalt mij heel goed. Verderop in deze review vertel ik je daar meer over.

In deze review vertel ik je wie Ramses van der Werf is en wat hij voor je kan betekenen bij het opzetten van een website. Misschien heb je al wel een website. Ramses kan je ook helpen om je bestaande site te verbeteren.

Ramses kan je trouwens bij nog veel meer dingen helpen, maar daarover vertel ik je zo meteen meer.

Maar eerst laat ik je kennis maken met Ramses zelf.

Wie is Ramses van der Werf?

Foto van Ramses van der Werf
Ramses vam der Werf

De hele carrière van Ramses heeft hij zelf opgeschreven, met alle successen, maar ook alle dingen die minder fijn liepen. Het is een heel verhaal, maar zeker de moeite van het lezen waard.

In het kort komt het hier op neer:

Ramses van der Werf is marketing consultant en woont met zijn gezin in Zoetermeer. Hij is iemand die zijn sporen in de wereld van de marketing al ruim heeft verdiend.

Zijn specialiteiten zijn: WordPress, copywriting en email marketing.

Ramses is zijn actieve loopbaan gestart als kok, onder andere in het hotel van het Kurhaus in Scheveningen. Nadat hij een relatie kreeg, bleken de werktijden als kok niet zo ideaal te zijn. Hij is daarna begonnen als winkelier van snoep en zoetwaren.

Nadat zijn eerste winkel een succes was, heeft hij er nog een winkel bij gekocht.

De zaken gingen goed en dat vertaalde zich in langere werkweken en het feit dat hij steeds minder tijd over had voor privé dingen en zijn gezin. Dat kon zo niet verder gaan. Tijd voor weer een nieuwe carrière switch dus.

Omdat hij inmiddels veel praktijk kennis had opgebouwd op het gebied van verkoop en marketing en hij niet meer van die lange werkdagen wilde maken, besloot hij zijn kennis te delen vanuit huis. Zo is Kick Butt Media geboren.

Veel praktijkervaring

Ramses heeft in zijn loopbaan veel ervaring opgedaan in de zoetwaren winkels die hij heeft gehad. Hierdoor weet hij wat klanten willen en waar ze gevoelig voor zijn. Marketing en verkoop hebben dan ook weinig geheimen meer voor hem.

Foto van een rij glazen potten gevuld met snoep

Maar het runnen van 2 winkels vraagt natuurlijk meer dan de kennis van marketing en verkoop. Wat dacht je van personeelsbeleid, boekhouding, planning, inkoop, risicomanagement enz. enz.

Daarnaast is hij later vol aan de slag gegaan met online marketing en verkoop. Ook daar heeft hij inmiddels al jaren ervaring mee.

Kortom, iemand met heel veel praktijk ervaring dus.

Die ervaring maakt het mogelijk dat Ramses je helpt met het opzetten of verbeteren van je business in algemene zin.

Ramses kan je helpen met de voorbereidingen van je business, zoals bij voorbeeld het maken van een business plan.

Hij kan je helpen met het opzetten van je business. Bij voorbeeld bij het inventariseren van wat je allemaal nodig hebt en het maken van een goede planning.

Ook als je al in zaken bent en je kunt wel wat hulp gebruiken bij:

 • je financiën
 • het plannen van zaken op korte en/of langere termijn
 • opschalen, uitbreiden en uitbesteden van zaken
 • het optimaliseren van de processen binnen je onderneming
 • marketing
 • enz, enz,

Alles gaat natuurlijk in goed onderling overleg. Jij bepaalt waar je hulp of advies bij nodig hebt. Jij besluit dus altijd wat je zelf wilt doen, wat je uit wilt besteden of waar je alleen advies over wilt.

Uiteraard spelen jou unieke omstandigheden en je budget en beschikbare tijd hierbij een grote rol.

Omdat iedere situatie weer anders is en een andere aanpak vergt, is er altijd sprake van maatwerk. Toegespitst op jouw specifieke situatie.

Websites

Ramses heeft diverse websites opgezet. Ik het kader van dit artikel zijn dit de relevante websites van Ramses:

 • https://kickbuttcoaching.nl Als Ramses jou mag coachen, zul je veel op deze site te vinden zijn voor communicatie met, en advies van Ramses over jouw website. Hier vind je ook het stappenplan dat jou steeds meer en meer kennis zal laten krijgen over zaken doen op het internet.
 • https://kickbuttwebsites.nl en https://KickButt.nl Wil je zelf een website opzetten, maar ben je geen computer programmeur, dan kun je op deze site terecht, Via een paar simpele stappen kun jij zelf, zonder technische kennis, een website starten. De enige voorwaarden zijn dat je op een normaal, basisniveau met een computer om moet kunnen gaan en dat je zonder al te veel fouten een verhaal moet kunnen schrijven. Bij vragen kun je terecht op de support afdeling. Alles gaat in het Nederlands, dus dat is lekker makkelijk.
 • https://affiliategeheimen.nl De naam zegt het eigenlijk al. Heb je zelf een affiliate website, dan vind je hier veel waardevolle tips & tricks. Het is bovendien een heel overzichtelijke website. want naast een homepage bevat het verder slechts 2 pagina’s. Eén met blogartikelen vol tips en adviezen en één met kennisbank artikelen om jou kennis van de affiliate marketing wereld te vergroten.
 • https://kickbuttmedia.nl Dit is een hele kleine, overkoepelende website, waarin de hierboven genoemde websites worden voorgesteld.

Coaching

Net als Ramses ben ik lid van het Internet Succes Gids Forum. Van Jacko Meijaard heb ik mijn eerste lessen over het opzetten van een website geleerd. Mijn ervaringen hiermee kun je lezen in mijn review over de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko.

Zelf ben ik via het Internet Succes Gids Forum bij Ramses terecht gekomen.

Ik had zelf al wel een website opgezet. Ondanks dat ik al enige tijd bezig was, leverde deze geen geld op. Er viel nog veel te verbeteren aan mijn website.

Foto van een leraar die iets aan het uitleggen is

Verbeteren van mijn website

Samen met Ramses ben ik aan het verbeteren gegaan.

Ramses heeft de artikelen op mijn website bekeken en nuttige tips en adviezen gegeven. Ik heb de artikelen vervolgens geoptimaliseerd, zodat deze een veel betere SEO score haalden.

Kick Butt werkt overigens niet met Yoast, maar met Rank Math om de SEO te optimaliseren.

Bij Yoast is het de kunst om zo veel mogelijk groene bolletjes te scoren. Bij Rank Math wordt min of meer hetzelfde systeem gehanteerd. Bovendien wordt de totaalscore bij Rank Math in een getal uitgedrukt. Je start bij 0 als je met een nieuwe artikel begint en 100 Is optimaal.

Rank Math geeft je een stuk of 20 punten waar je op moet lekken om een zo goed mogelijke SEO score te behalen. Ik vind het een fijn systeem om mee te werken.

Coach Ramses

Ik ben erg tevreden over de coaching van Ramses. Ramses is een relaxte kerel die niet snel uit het lood geslagen is en ook ‘domme’ vragen beantwoord hij met veel geduld.

Aan alles merk ik dat hij veel verstand van het vak heeft. Hij helpt me vooruit met goede professionele adviezen en echte insider tips & tricks.

Als ik ergens mee zit, of ik kom ergens niet uit, dan kan ik altijd een email sturen en krijg daar netjes antwoord op.

Aan alles merk ik dat Ramses veel kennis en ervaring heeft op het gebied van het maken van websites. Zowel van de technische kant die daar deel van uitmaakt, maar ook van de marketing- en verkoopkant. Er zijn maar weinig vragen waar Ramses geen raad mee weet.

Ook maakt Ramses nog wel eens video’s om dingen te laten zien. Ik krijg dan van hem een link om de video via You Tube te bekijken. Het mooie daarvan is dat hij op deze video’s de technische kant van een website goed kan laten zien. Je ziet wat hij doet om een website pagina beter te laten scoren in Google. Bijkomend voordeel is dat je deze video’s altijd weer even terug kunt kijken.

Om de paar weken bellen we even om de punten door te spreken die nog wat aandacht behoeven.
Het grote voordeel bij Ramses is dat dat ook in het weekend kan.

Op doordeweekse dagen ben ik overdag aan het werk en dan is het natuurlijk niet zo handig om even een uurtje te gaan zitten bellen over een privé zaak zoals een website.

Kick Butt Media Leden gedeelte

Wanneer je – net als ik – besluit je door Ramses te laten coachen, dan krijg je toegang tot het leden gedeelte van de Kick Butt website.

Projecten

Ramses werkt met een “project systeem”. Dat houdt in dat je je website (en je kennis van affiliate marketing!) stukje voor stukje opbouwt. Iedere keer leer je weer iets nieuws bij en elke nieuwe stap (of taak zoals dat bij Kick Butt heet) is een vervolg op de vorige stap die je gemaakt hebt.

Afbeelding van een mannetje met een tandwiel in het woord project

Die taken bevatten alle uitleg en informatie die jij nodig hebt om om die taak waar je op dat moment mee bezig bent, uit te voeren. Waar van toepassing wordt verwezen naar de kennisbank. Daar kun je nog allerlei extra informatie vinden die jou verder kan helpen.

Als je ergens niet uitkomt, of je loopt ergens vast, dan kun je altijd contact opnemen met Ramses. Dit doe je door middel van de “discussie” optie bij elke taak. Stel je vraag en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Als je alle taken op volgorde afwerkt, kun je niets vergeten en als je alle taken goed hebt afgerond, dan heb je een goede basiskennis voor het opzetten en onderhouden van een succesvolle website.

WordPress

Als je nog geen website hebt, dan ga je die maken met het Content Management Systeem WordPress. Zoals je misschien wel weet is WordPress het meest gebruikte CMS. Het voordeel van WordPress is dat het heel gemakkelijk te gebruiken is en dat er zoveel mensen mee werken, dat er van heel veel toepassingen wel een You Tube filmpje beschikbaar is.

Binnen WordPress kun je je website opbouwen door middel van ‘blokken‘. Je zou dit kunnen beschouwen als universele bouwstenen met een vastgestelde lay-out, waarmee jij je website kunt opbouwen en verfraaien.

Je kunt hierbij denken aan tekst, inhoudsopgave, opsommingen, voor- en nadelen, citaten, afbeeldingen, kolommen, knoppen waar je op kunt klikken enz, enz.

Het enige wat je moet doen is kiezen welke van deze blokken je wilt gebruiken en deze dan aanpassen naar jouw specifieke situatie.

Op zijn website heeft Ramses een overzicht van de beschikbare blokken gemaakt.

Foto van boeken die over het internet gaan in de bibliotheek.

Kennisbank

Verder kun je op de Kick Butt website een kennisbank vinden, met uitleg over van alles wat met het maken en onderhouden van een website te maken heeft.

Hieronder vind je een greep over de onderwerpen die aan bod komen

 • Algemene informatie over het leden gedeelte van de Kick Butt website.
 • Hoe maak je je eigen website
 • Hoe zet je je nieuwe website online
 • De opmaak van je website
 • Marktonderzoek
 • Zoekwoorden onderzoek
 • Affiliate netwerken en product aanbod
 • Optimalisatie van de inhoud van je site met Rank Math
 • SEO
 • Email Marketing

Account

Hier kun je je eigen gegevens inzien en – indien van toepassing – wijzigen. Ook kun je er informatie vinden over jouw facturen.

Opmerking

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er hier en daar nog wel een stuk tekst of video ontbreekt. De site nog niet helemaal af, maar Ramses is druk bezig om de ontbrekende stukken tekst en video’s binnenkort op de site te zetten.

Mindset

Als je besluit om met Ramses in zee te gaan, gaan jullie eerst kijken naar de beschikbare tijd die jij per week hebt om aan je website te werken.

Bij mij duurde het meer dan anderhalf jaar om een website te maken waar een beetje structuur in zit. Volgens mij heeft dit alles te maken met je eigen ‘mindset’. Het koste mij vooral in het begin nogal wat moeite om een goede methode te vinden om genoeg tijd aan mijn website te besteden.

Ik heb een drukke baan en ben verder redelijk wat tijd kwijt aan vrijwilligerswerk.

De methode die voor mij goed werkt, is om vroeg op te staan (05:00) en gelijk een uur aan mijn website te besteden. Wat er verder die dag ook gebeurt… ik heb in ieder geval mijn website weer een stukje beter gemaakt.

Affiliate Geheimen

Als je kennis wilt maken met Ramses kun je hem gewoon opbellen of mailen.

Je kunt natuurlijk ook op zijn website https://affiliategeheimen.nl kijken. Alle gegevens zijn daar te vinden. Inclusief adres, KvK nummer, BTW nummer en telefoonnummer en email adres. Dat getuigt van openheid en wekt vertrouwen.

Coaching door Ramses. Wat houdt dat in?

Als je besluit dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het opzetten van je website, of het verbeteren van je website, dan kun je contact opnemen met Ramses. Zijn contact gegevens staan gewoon online.

Bij je eerste kennismaking komen jullie er samen achter of coaching door Ramses een goed idee is.

Heel belangrijk is natuurlijk dat er een ‘klik’ tussen jullie is. Je gaat elkaar de komende tijd veel spreken en zien en dan is het belangrijk dat je het goed met elkaar kunt vinden.

Geef tijdens de kennismaking gewoon aan wat je verwacht van jullie samenwerking. Ramses geeft dan wel aan of hij je daarbij kan helpen.

Het grote voordeel van coaching is natuurlijk dat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken.

Uiteraard kun je veel kennis over het opzetten of verbeteren van een website online vinden, of in boeken. Dat kost je echter veel waardevolle tijd. Door in zee te gaan met een coach, win je veel van die tijd terug.

Wat is er makkelijker dan je vraag te stellen aan iemand die al jaren praktijk ervaring heeft met het onderwerp waar jij mee worstelt?

Veel beginners maken dezelfde fouten en verliezen daarmee ook kostbare tijd. Stel je eens voor wat het je zou opleveren als jij al die beginnersfouten niet maakt.

Heb je al een website, dan kan Ramses je helpen met het opruimen van al die beginnersfouten.

Zijn gedegen kennis van websites en internet marketing staat geheel klaar om jou verder te helpen.

Foto van een zakenvrouw en een zakenman die elkaar een high five geven.

Coaching door Ramses. Mijn ervaringen.

In de levensloop van Ramses kun je lezen dat hij er uiteindelijk achter komt dat zijn echte passie ligt in het onderwijzen van mensen. Mijn ervaring is dat dat best eens zou kunnen kloppen. Waarom denk ik dat?

Ramses is altijd bereid om tekst en uitleg te geven over iets wat ik niet snap.

Een goede onderwijzer is geduldig en dat is ook zeker iets wat ik bij Ramses terugvind.

Omdat ik nog niet veel ervaring heb met websites en internet marketing, stel ik nog wel eens vragen waarvan de antwoorden achteraf gezien toch nogal voor de hand lagen. Ik waardeer Ramses als coach vooral om het feit dat hij altijd positief blijft en altijd bereid is om me verder te helpen. Zelfs al is het me na 2 of 3 keer uitleggen nog niet duidelijk, dan heeft hij daar alle begrip voor en legt hij het vol goede moed nog een keer rustig uit.

Hij probeert je ook altijd het beste uit jezelf te laten halen. Als jij succes hebt met jouw website, dan is dat zijn grootste compliment.

Ook merk ik aan alles dat hij alles wat hij weet met me wil delen. Handige insider tips en tricks die je ergens anders niet zo snel tegenkomt houdt hij niet voor zichzelf.

Omgekeerd merk ik ook dat Ramses graag wil leren van mijn ervaringen. Alle opbouwende kritiek die ik heb over zijn coaching, over zijn website etc., is van harte welkom.

Op de Kick Butt website vind je ook de vraag terug of de informatie jou geholpen heeft, met daaronder 2 knoppen: ja en nee.

Als die informatie jou niet geholpen heeft, wil Ramses dat graag weten. En ook waarom niet. Met deze informatie kan hij jou en anderen weer van dienst zijn. Zo blijft hij constant bezig met het verbeteren van zijn coaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image