Meteen naar de inhoud

In deze recensie, genaamd Review Border Collie Geheimen ga ik je alles vertellen over deze populaire hond en alles daar om heen.

Misschien ben je hier uit pure interesse, misschien overweeg je om het boek “Border Collie Geheimen” aan te schaffen. In dat geval zit je hier goed, want in deze review ga ik je alles vertellen over het boek van Henk Bakker, over de schrijver zelf, over de bonussen en geef ik je mijn mening over het boek en de bonussen.

Ook de Border Collie zelf komt nog even aan bod. Hoe komt deze hond aan zijn naam, hoe kun je deze hond het beste omschrijven en wat is het karakter van deze hond. Allemaal vragen die in deze review beantwoord worden.

Na het lezen van deze review kun je voor jezelf een goede afweging maken of je dit boek voor jou wel of niet z’n geld waard is en of je dit boek wel of niet wilt kopen.

De hoogste tijd om te starten. Lees gauw verder!

Review Border Collie Geheimen. Waarom?

We hebben allemaal wel eens iets aangeschaft wat achteraf toch niet zo’n goede aankoop bleek te zijn. Kleding en schoenen zijn hiervan goede voorbeelden.

Zoiets geldt zeker ook voor boeken, cursussen en trainingen. Vooraf leek het z’n geld dubbel en dwars waard, maar achteraf gezien hadden we beter anders kunnen beslissen.

Om je voor zo’n miskoop te behoeden, heb ik deze review geschreven over het boek Border Collie Geheimen van Henk Bakker.

Ondanks het feit dat € 37,- geen bedrag is waar je direct van failliet zal gaan, is het toch jammer van het geld als het boek niet aan je verwachtingen blijkt te voldoen.

De schrijver

De schrijver van het boek is Henk Bakker. Althans dat staat op het boek.

In werkelijkheid is Henk Bakker een verzonnen naam (een pseudoniem). Dat hoeft geen probleem te zijn, als de inhoud van het boek maar goed is en voor jou voldoende informatie van goede kwaliteit bevat. Verderop in deze review zullen we de inhoud van het boek nader onder de loep nemen.

De naam van de schrijver is dus een verzonnen naam. Wat we wel weten is dat het boek is uitgegeven door Blue Sky Marketing. Het kan zijn dat iemand van Blue Sky Marketing het boek heeft geschreven, of dat ze iemand hebben ingehuurd om het boek te schrijven, of dat ze de inhoud van het boek van iemand hebben gekocht.

Het maakt ook allemaal eigenlijk niet zoveel uit. Als de inhoud van het boek goed is en als de tips en adviezen in het boek waardevol blijken te zijn, dan is dat verder OK. Want alleen daarmee ben jij geholpen. En daar gaat het uiteindelijk toch om.

Op de site van Blue Sky Marketing lezen we dat dit bedrijf zich voornamelijk bezig houdt met het uitgeven van boeken op het gebied van muziek en huisdieren.

We kennen Blue Sky Marketing al van andere uitgaven en van een paar kan je ook een review op deze site lezen. Ik zet ze nog even voor je op een rijtje:

Blue Sky Marketing staat netjes geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en de gegevens van dit bedrijf zoals adres, telefoonnummer en BTW nummer zijn gewoon op het internet te vinden. Als je ze een bericht wilt sturen, dan kun je een formulier invullen op hun website.

Ik heb dat een paar keer gedaan met verschillende vragen. Ik kan je vertellen dat de mensen van Blue Sky Marketing hun taak serieus nemen. Na elke mail die ik verstuurde kreeg ik snel de antwoorden op mijn vragen. Dat is dus dik in orde.

Ik ben ook geen negatieve berichten over Blue Sky Marketing tegengekomen. Zo te zien is dit gewoon een eerlijk en betrouwbaar bedrijf waar je gerust zaken mee kan doen.

De Border Collie

De hoogste tijd om even met de hoofdrolspeler van deze review kennis te maken: De Border Collie zelf.

De oorsprong van de naam Border Collie is te herleiden naar het gebied rond de grens tussen Engeland en Schotland. Dit gebied wordt ook wel de “Borders” genoemd. Het woord Collie betekent herdershond.

Dat is ook precies waar deze honden voor gefokt zijn; om de herder te helpen met het bewaken en drijven van de schapen. Tijdens hun werk tussen de schapen, kunnen deze honden wel 100 km per dag lopen. Het zijn dan ook echte werkhonden.

Buiten dat zijn het ook erg slimme dieren. Tijdens hun werk bij de kuddes houden ze goed contact met de schapen en zijn ze er alert op dat er geen schapen afdwalen. Ze leren ook erg makkelijk nieuwe commando’s aan. Handig voor de herder om de hond de kant op te sturen die hij wil.

Border Collies zijn zeer energieke honden die meer energie verbruiken dan een gemiddelde hond. Als je zo’n hond in huis neemt, zul je hem dan ook flink bezig moeten houden. Deze honden houden niet van de hele dag binnen zitten.

Het zijn echte buiten honden die ervan houden om flink bezig te zijn. Daar hebben ze ook veel ruimte voor nodig. Als ze te weinig te doen krijgen van hun baasje, dan gaan ze zelf wat verzinnen, zoals het bij elkaar drijven van een groep ganzen of zelfs wandelaars.

Leuke bezigheden voor je hond zijn bij voorbeeld het opvangen van een frisbee of de teamsport flyball. Dit is een teamsport voor energieke honden en een leuke sociale bezigheid voor de baasjes.

Hoewel de Border Collie een lange geschiedenis kent, is het pas sinds 1976 een officieel ras.

De mannetjes (reu) zijn wat groter dan de vrouwtjes (teefje). De meeste Border Collies zijn wit met zwart of bruin van kleur.

Wat wil de schrijver met het boek bereiken?

Het doel van het boek is dat jouw hond een gelukkige en gezonde hond is die ook nog een keer gehoorzaam is en goed luistert.

Natuurlijk kun je wat je leest in dit boek ook toepassen op andere hondenrassen. Maar de schrijver had speciaal het Border Collie hondenras op het oog bij het schrijven van dit boek. Sommige tips en adviezen kunnen dan ook iets afwijken van de algemeen geldende adviezen voor het verzorgen en opvoeden van honden in het algemeen. En daar kun jij als Border Collie bezitter je voordeel mee doen.

Na het lezen en toepassen van de kennis uit dit boek, is de natuurlijke gezagsverhouding tussen hond en baas weer hersteld. Het baasje is weer echt de baas en de hond volgt trouw de bevelen op. Net zoals dat in de natuur in de roedel gaat.

Met de tips en adviezen uit dit boek is jouw Border Collie een gezonde hond. Onder andere omdat je weet waar je op moet letten bij het uitkiezen van voeding.

Jouw Border Collie zal ook een gelukkige hond zijn die lekker in z’n vel zit, omdat de natuurlijke gezagsverhoudingen tussen leider (baasje) en hond zijn hersteld. Dit geeft de hond rust. Hij weet waar hij aan toe is.

Als jij je Border Collie een fijne leefomgeving kunt bieden en je bent gelukkig met jouw hond en jouw hond is gelukkig jou, dan is het doel van de schrijver bereikt.

Review Border Collie Geheimen. Foto van de voorkant van het cursusboek.

Wat krijg je allemaal?

Je krijgt niet alleen het boek “Border Collie Geheimen”, maar ook nog veel meer. Kijk maar even mee.

 • Allereerst natuurlijk het boek Border Collie Geheimen. Dat zal de reden zijn dat jij deze review nu leest.

Daarnaast krijg je de volgende bonussen:

 • Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy
 • Baas over je eigen Border Collie
 • Honden Training geheimen
 • Je Border Collie laten komen op commando
 • Levenslange updates

Allemaal leuk en aardig, maar alleen die titels zeggen niet zoveel. We lopen het boek en de bonussen 1 voor 1 even langs om te kijken wat er nou eigenlijk allemaal in staat:

Border Collie Geheimen

Van de 5 boeken die je krijgt, is dit het basisboek. Dit is tevens het dikste boek, want het telt 179 pagina’s, verdeeld over 13 hoofdstukken. Hierin vind je de meeste informatie. In willekeurige volgorde is dat:

 • De geschiedenis van de Border Collie en meer interessante informatie over dit hondenras
 • Waar moet je op letten als je besluit een Border Collie in huis te nemen
 • Hoe kan je je puppy het beste opvoeden
 • Zindelijkheidstraining
 • Wat moet je allemaal doen om jouw hond gezond en vitaal te houden
 • Tips en Tricks om bepaald gedrag van je hond aan en af te leren
 • Voeding
 • En nog veel meer

Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy

Een goede en vooral liefdevolle opvoeding is training is belangrijk voor een puppy. Op deze manier wordt het een goede volwassen hond met de juiste karakter eigenschappen.

Deze bonus telt 18 pagina’s en hierin komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De eerste nacht bij jullie thuis
 • Wennen aan zijn nieuwe omgeving
 • Het zindelijk maken van je puppy
 • Verdere tips en adviezen op het gebied van opvoeding en verzorging.

Baas over je eigen Border Collie

Dit boek gaat over het eventuele probleemgedrag van je hond en vooral: wat je daaraan kunt doen.

Als je hond niet of slecht luistert en een eigen wil heeft, dan kan dat heel vervelend zijn. Hier wil je zo snel mogelijk van af. Wat je wilt is een gehoorzame hond. Zo gaat dat in de natuur ook. Een hond zal altijd de leider van de roedel gehoorzamen.

Jouw opdracht is dus om de ‘leider van de roedel’ te worden. In dit 36 pagina’s tellende boek, krijg je hiervoor veel tips en adviezen.

Honden Training Geheimen

Zoals we eerder in deze review al hebben gezien, zijn Border Collies niet van het stil zitten. Bewegen willen ze, rennen en ravotten. het zijn honden die echt hun energie kwijt moeten. Lekker naar buiten in de frisse lucht.

Een hele goede manier om deze honden bezig te houden is het aanleren van allerlei commando’s, trucjes en kunstjes.

Daarvoor moet je de hond trainen en dat is een vak apart.

Gelukkig is het met de juiste kennis goed te doen en kunnen jouw hond en jij samen veel plezier hebben bij het aanleren van de verschillende commando’s.

Een waardevolle bonus van 27 pagina’s voor het actieve baasje.

Ben je geïnteresseerd in het echte werk en wil je zien waar de Border Collies echt goed in zijn, (namelijk schapen drijven) kijk dan eens naar: BBC’s One Man And His Dog 2020 – YouTube. In deze prachtige documentaire zie je waartoe een baasje en zijn hond(en) in staat zijn. Ook de Engelse Countyside is natuurlijk prachtig om te zien!

Je Border Collie laten komen op commando

Eén van de basis commando’s is het naar je toe laten komen van de hond als jij dat wilt. In 16 pagina’s geeft Henk je alle ins en outs om dit op een goede manier voor elkaar te krijgen.

Levenslange updates

Met deze bonus krijg je levenslang gratis de updates van het boek. Mocht er iets veranderen of bijkomen, dan wordt je hiervan automatisch in kennis gesteld. Je kunt hier bij voorbeeld denken aan nieuwe inzichten of nieuwe trainingstechnieken.

Bovenstaande boeken zijn allemaal e-boeken. Dat betekent dat je na betaling van het aankoopbedrag gelijk aan de slag kunt. Je hoeft niet eerst te wachten totdat de postbode het boek bij je door de bus doet.

Bovendien kun je ze op je telefoon of tablet zetten, zodat je de tips en adviezen uit deze boeken altijd bij je hebt. (Makkelijke als je een keer met je hond in het park bent en je wilt onverwachts iets uitproberen met je hond)

Wat zijn de kosten?

Het boek “Border Collie Geheimen en de 5 bonussen kosten je slechts € 37,-

Op de website van Border Collie Geheimen staat dat het hele pakket een waarde heeft van nog net geen € 100,- Ik zou dat met een korreltje zout nemen.

Het Border Collie boek en de bonussen zijn allemaal digitale boeken. Hier zitten dus verder geen druk- en verzendkosten bij. Ook zitten er geen boekhandels in de distributieketen. Dus met de kosten valt het waarschijnlijk wel mee.

Dat neemt niet weg dat het hele pakket informatie, tips en adviezen in bovenstaande boeken wel degelijk waarde heeft. Het is juist hele waardevolle informatie. De waarde van deze informatie kan voor jou heel groot zijn als daar net de gouden tip tussen blijkt te zitten die bij voorbeeld de band tussen jou en je hond een heel stuk beter maakt. Of, die bij voorbeeld door een betere voedingskeuze, de gezondheid van jouw Border Collie heel erg ten goede komt.

60 Dagen niet-goed-geld-terug-garantie

Wat zeker niet onvermeld mag blijven is de unieke 60 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Henk is zo overtuigd van de kwaliteit van zijn boek en de bonussen, dat hij met een gerust 60 dagen garantie durft te geven. Hij zegt dat hij alleen tevreden klanten wil. En tevreden klanten zijn de beste reclame voor een bedrijf. Zo bezien is het een goede strategie die Henk heeft.

Mocht je niet tevreden zijn met het boek en/of de bonussen, dan volstaat een mailtje aan Henk en hij stort het aankoopbedrag terug. Geen gedoe, geen moeilijke vragen. Bovendien mag je het boek met de bonussen gewoon houden.

Henk stelt voor dat je in dat geval die € 37,- beter op een andere manier aan je Border Collie kunt bestelden. Daar zit wat in.

We kunnen dus gerust stellen dat je echt helemaal geen enkel risico loopt als je besluit de Border Collie Geheimen aan te schaffen.

Product review voor Border Collie Geheimen

Voordelen

 • Digitale uitgave, dus makkelijk overal mee naar toe te nemen
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, waardoor jij geen enkel risico loopt
 • Automatisch levenslange updates ontvangen, waardoor jij steeds op de hoogte bent van nieuwe inzichten, trainingsmethodes etc

Nadelen

 • Geen één op één contact met hondentrainer

Border Collie boek en bonussen

Als je overweegt om een Border Collie aan te schaffen, krijg je met dit boek en de bonussen heel veel waardevolle tips en adviezen. Hierdoor weet jij van te voren of een Border Collie wat voor jou is.

Heb je al een Border Collie, dan gaat het opvolgen van de tips en adviezen uit dit boek en de bonussen jou helpen om de band tussen jou en je hond zo optimaal mogelijk te maken.

€ 37,- is bepaald weinig voor zoveel waardevolle informatie.


Digitale uitgave

In digitaal formaat. Als je dit boek download op je smartphone, heb jij het boek en de bonussen altijd bij de hand. Je kan het boek dus ook niet kwijtraken. Gewoon opnieuw inloggen en je hebt toegang tot alle informatie.


Unieke garantie

60 Dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Mochten het boek en de bonussen niet aan je verwachtingen voldoen, dan krijg je gewoon je geld terug. Geen gezeur geen gedoe. Je mag het boek en de bonussen zelfs houden.

Je loopt dus geen enkel risico. Top service!

Samenvatting

Alles bij elkaar opgeteld is € 37,- erg weinig voor zoveel informatie. Tel daarbij de unieke 60 dagen niet-goed-geld-terug-garantie en je begrijpt dat ik enthousiast ben over de Border Collie Geheimen van Henk Bakker.

Eindscore 9


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image