Meteen naar de inhoud

Wat leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen. In deze Politietest Coaching Programma Review laat ik je zien wat je kunt verwachten.

Je kent de vraag vast wel: “Wat wil je worden als je later groot bent?” Je kent ook wel de standaard antwoorden als piloot, brandweerman, astronaut en natuurlijk politieagent. Laten we eerlijk zijn; het heeft ook wel wat om lekker buiten op straat bezig te zijn, in zo’n interessante auto met rood, wit en blauwe striping (en natuurlijk niet te vergeten die zwaailampen!) te rijden en af en toe een paar boeven in te rekenen. De hang naar avontuur zal menigeen besluiten een carrière als politieagent te kiezen.

Als jij zo iemand bent dan hebben we daar het grootste respect voor. De wereld heeft mensen nodig zoals jij, die daadkrachtig strijden tegen het kwaad, mensen die niet mopperen op de overheid, maar zelf de handen uit de mouwen steken en een echte bijdrage leveren aan een betere maatschappij.

Voordat je je politieagent wordt, moet je eerst naar de politieschool, ook wel politieacademie genoemd. Om de opleiding aan de politieschool te mogen volgen, moet je tenminste aan de volgende eisen voldoen:

 • Een smetteloos verleden hebben
 • Familie met een keurig verleden hebben
 • Niet gewelddadig zijn
 • Geen drugs gerelateerde overtredingen begaan hebben
 • Een goed gedrag hebben in het verkeer

Als je niet aan deze eisen voldoet, wordt het wel lastig om carrière te maken als politieagent. Goede kans dat je dat dan ook niet ambieert.

Omdat de selectie voor de politieacademie behoorlijk streng is – zo’n 80% tot 90% valt in eerste instantie af – is het goed om je heel gedegen voor te bereiden. Hiervoor is een trainingsprogramma ontwikkeld: het Politietest Coaching Programma. Dit programma kost € 27,- Voordat je dit bedrag uit gaat geven, zullen we eerst eens kijken wat dit programma inhoudt en of dat die € 27,- wel waard is. Wat kun je verwachten in deze review?

Wat houdt het Politietest Coaching Programma in?

Het politiewerk kan lichamelijk en psychisch zwaar zijn. Het is daarom dat er serieus werk gemaakt wordt van het sollicitatietraject. Voordat je aan de politietest kunt beginnen, moet je eerst bij één van de regionale eenheden solliciteren. Kijk hiervoor op Kom bij de politie om te zien of er een vacature is die bij jou past. Als je aan de eisen voldoet en wordt aangenomen, volgt er een sollicitatie procedure die wel drie of zes maanden kan duren. Uiteraard willen de politiekorpsen hele goede en vooral ook integere mensen als nieuwe collega’s aannemen.

Buiten dat deze procedure moeilijk is, is het ook uitgebreid. De test omvat 3 dagen. Deze eigenschappen worden getest:

 • Cognitieve capaciteit. Het vermogen om nieuwe dingen te leren
 • Psychologisch onderzoek.
 • Persoonlijkheid. Wie ben je, hoe reageer je op je omgeving, heb je veel zelfvertrouwen etc., etc.
 • Praktijkproef.
 • Fysiek motorisch onderzoek. Heb je een goede conditie en kun je alles bewegen zoals het behoort.
 • Taalonderzoek (alleen voor MBO niveau)

Schrijver Politietest Coaching Programma

De schrijver van het Politietest Coaching Programma is Ronny Rockx. Ronny is mental coach en gezondheidscoach en is in dienst van een bekende en grote Nederlandse NV die actief is in de bouwwereld. Ronny heeft de Koninklijke Militaire School gevolgd hebben en is daar ook instructeur geweest zijn.

Ook heeft Ronny de strenge keuring van de DKDB (Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging) doorstaan. Ondanks dat er ook 2 mariniers en 2 ervaren agenten meededen, was hij de enige die deze test doorkwam. De mariniers en de agenten waren overigens goed getraind.

Ronny werkte echter alweer 9 maanden in de burgermaatschappij en rookte toen nog.

Het geheim was niet zozeer dat hij hard trainde voor de keuring, maar meer nog dat hij op de juiste manier trainde.

Het ontstaan van het Politietest Coaching Programma.

Omdat Ronny de Koninklijke Militaire School gehad heeft en er ook trainer is geweest, heeft hij behoorlijk wat ervaring met de menselijke lichamelijke en mentale kanten. Als trainer weet je welke eigenschappen je bij je rekruten terug wilt zien, nadat ze de training hebben afgerond.

Tijdens zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire School heeft Ronny veel geleerd. Onder andere trainen, lesgeven en je staande houden in extreme situaties. Deze kennis geeft hij nu door. Hij helpt mensen het beste uit zichzelf te halen. Een vriend die dat wist, vroeg Ronny hem te helpen met de voorbereidingen voor de politietest.

Deze vriend was geslaagd voor de politietest. Dat was uiteraard reden voor een feestje. Daarna heeft Ronny alle adviezen die hij aan die vriend gegeven heeft bij elkaar verzameld en gebundeld. Deze verzameling is het Politietest Coaching Programma geworden.

Wat is het Politietest Coaching Programma?

Dit programma wordt aangeleverd als e-book van 61 pagina’s en is bedoeld om aspirant studenten voor te bereiden op de sollicitatietest van de politieschool.

Als je je besluit om dit e-book aan te schaffen, krijg je na overmaking van € 27,- per mail een link toegestuurd. Na het activeren van die link, kun je gelijk aan de slag. De digitale informatie wordt aangeleverd als PDF bestand en ePub bestand. Je kunt het dan lezen via je laptop, tablet, e-reader of smartphone.

De uitgever is Brave New Books, een samenwerkingsverband tussen Singel Uitgeverijen, bol.com en Mybestseller. Met Brave New Books kunnen schrijvers zelf hun eigen boek uitgeven.

De politietest is pittig en dat is vriendelijk uitgedrukt. Het overgrote deel van de aspirant studenten slaagt er niet in om in 1 keer door de test heen te komen. Het is daarom belangrijk goed voorbereid aan de politietest te beginnen om de kans op een positieve uitslag aanzienlijk te verhogen. Door je niet goed voor te bereiden kun je onnodige missers maken. Veel mensen bereiden zich wel voor en werken er ook hard voor, maar ze bereiden zich verkeerd voor. Zorg dat dit jou niet overkomt.

Met dit coaching programma zou je persoonlijk groeien, doordat je je bewuster wordt van je hersenactiviteiten. Verder belooft het dat je sneller gaat leren, effectiever gaat sporten en dat je communicatieve vaardigheden enorm zullen verbeteren. Hierdoor zou je onmogelijk kunnen falen. Dat is natuurlijk wel een erg forse claim. Wij zouden willen stellen dat falen nog steeds mogelijk is, ook als je je heel erg goed voorbereid. Áls je je goed voorbereid, wordt de kans om te slagen natuurlijk wel groter.

Fouten voorkomen met het Politietest Coaching Programma.

Bij de selectieprocedure kun je meerdere kostbare fouten maken. Ronny probeert je hiervoor te behoeden. Hij besteedt aandacht aan de volgende onderwerpen:

De juiste mentale instelling. Zorg ervoor dat je niet alleen voldoet aan de minimale eisen, maar probeer op alle onderdelen een zo hoog mogelijke score te behalen. Alleen een goede score op het sportonderdeel zal niet genoeg zijn.

De invloed van stress. Last van stress is nooit handig en zeker niet bij een test of sollicitatie. Een gezonde mate van spanning kan een positieve uitwerking hebben en er voor zorgen dat je extra alert en oplettend bent. Een teveel aan stress kan ervoor zorgen dat je niet meer goed kunt nadenken en dat je gezonde verstand je in de steek laat. Extra lastig tijdens de testen is dat je geen idee hebt wat de punten zijn waarop je beoordeeld wordt. Zorg ervoor dat je oplettend blijft, dat je niet onnodig veel tijd aan een test besteedt en dat je niet besluiteloos overkomt.

Last van onzekerheid. Ga na of je hier last van hebt en probeer verschillende manieren uit om hiermee om te gaan. Het kan zijn dat je je beter voelt door even ergens rustig te gaan zitten of even een glaasje water te drinken.

Last van een negatieve houding. Laat zenuwen, stress of angst voor wat er komen gaat je er niet toe verleiden dat je je negatief uitlaat over jezelf, over de test of over de testers. Stel je constructief op als men je op een fout wijst, bij voorbeeld tijdens het rollenspel. Wees niet eigenwijs, maar geef gewoon je fout toe en laat zien dat je bereid bent om ervan te leren. Je kansen op een positieve beoordeling zullen hierdoor alleen maar toenemen.

Probeer altijd een positieve en constructieve houding aan te nemen. Vertel dus ook niet dat je blij bent dat de test bijna voorbij is. Hiermee laat je alleen maar zien dat je niet zeker genoeg bent van jezelf.

Zorg dat je goed uitgerust en fit op de training verschijnt. Een avondje uitgaan voordat je naar de politietest gaat, is dan ook geen goed idee. Ook als je ziek of niet helemaal fit bent, kun je je beter afmelden voor de test. Plan een latere datum in om de test alsnog te doen.

Kijk hier voor verdere, gratis voorbereidingstips op de sollicitatie procedure.

Waaruit bestaat het Politietest Coaching Programma?

Wat je krijgt zijn twee e-books: Het Politietest Coaching Programma en een bonus e-book: Krachtige Doelen Stellen. Verder kun je gebruik maken van de mogelijkheid van coaching per email door Ronny.

E-book 1

In het eerste e-book vind je:

 • Tips en trucks om je hersenactiviteit te vergroten
 • Een vereenvoudigde taalcursus, zodat je tot een HBO of universitaire score kunt komen (t.w.v. € 145,-)
 • Kennismakingsoefeningen met uitleg, zodat je weet wat je te wachten staat
 • Eenvoudig aan te leren stappenplannen
 • Trainingsmethoden die topsporters ook gebruiken (t.w.v. € 39,-)
 • Communicatie technieken (t.w.v. € 69,-)

Het e-book heeft een heldere inhoudsopgave en is verder in makkelijk te begrijpen Nederlands geschreven. Er staan meerdere oefeningen in die je helpen om te zien of je de stof goed hebt begrepen.

E-book 2

Verder krijg je als bonus een e-book van 18 pagina’s over het stellen – en bereiken – van doelen. De schrijver heeft erg z’n best gedaan om het boekje tot 18 pagina’s op te rekken. Als je alleen de tekst zou nemen zou het ongeveer in 1/3 van het aantal pagina’s kunnen.

Persoonlijke coaching

Bij het programma hoort ook de mogelijkheid om persoonlijke coaching via email van Ronny te ontvangen. Je kunt dan bij voorbeeld je eigen persoonlijke situatie aan hem voorleggen. Dit zou een waarde van € 99,- vertegenwoordigen.

Voor wie is het Politietest Coaching Programma bedoeld?

Dit programma is bedoeld voor mensen die er serieus over nagedacht hebben om politieagent te worden, de politietest gaan doen en wel wat extra hulp kunnen gebruiken. De selectieprocedure is geen kleinigheid zoals we al gezien hebben. Je moet dus behoorlijk vastberaden zijn om je aan te melden voor de politietest. Als je alle hulp die er is wel kunt gebruiken, dan is dit e-book wellicht wat voor jou.

Conclusie

Is het Politietest Coaching Programma iets wat je zou moeten aanschaffen of links zou moeten laten liggen?

Wij hebben zelf geen ambitie om politieagent te worden, dus we hebben de politietest ook niet gedaan. We kunnen dus niet zeggen hoe effectief het programma is ten opzichte van de politietest, maar kunnen wel een oordeel geven over het boek zelf.

Voordelen

Als je het doel dat je wilt bereiken – namelijk het slagen voor de politietest en misschien een complete carrière bij de politie – afzet tegen de investering van €27,- dan kunnen we alleen maar concluderen dat dit erg weinig geld is. Stel dat je maar op één onderdeel van de politietest beter zou scoren door het lezen van dit e-book, dan vinden wij die € 27,- al goed besteed. Voor die prijs zouden we bijna zeggen: baat het niet, dan schaadt het ook niet.

Het e-book is verder hier en daar wel wat oppervlakkig, maar zit over het algemeen redelijk goed in elkaar. Je zult best veel praktisch bruikbare tips tegenkomen waardoor je beter aan de start verschijnt. Ook de oefeningen die je kunt doen om te zien of je alles goed begrepen hebt, zijn naar onze mening waardevol.

Sommige mensen zeggen dat ze ook in het dagelijkse leven beter zijn gaan functioneren dankzij de tips die ze in dit coaching programma krijgen.

Een ander voordeel is dat je te allen tijde van de niet goed, geld terug garantie gebruik kunt maken. Hét positieve punt hierbij is dat er geen termijn van bij voorbeeld 30 dagen voor staat. Hierin is Ronny Rockx redelijk uniek. Ben je niet tevreden met dit product, dan krijg je gewoon je geld terug, zonder gezeur of lastige vragen.

Heb je nog vragen, bij voorbeeld naar aanleiding van dit coaching programma, dan kun je Ronny altijd een mailtje sturen.

Nadelen

Het feit dat we geen contact konden krijgen met de verkoper (Ronny Rockx) geeft al te denken. We zetten dan ook onze vraagtekens bij de coaching per email die de verkoper belooft. Verder is er op het internet ook geen info over het bedrijf van Ronny dat dit coaching programma verkoopt. Geen KvK nummer ofzo,…niets.

De claim dat het hele programma € 400,- waard is en dat jij dit nu kunt krijgen voor € 27,- maakt die prijs van € 400,- natuurlijk niet erg geloofwaardig. Dit zijn trucs die je tegenwoordig wel meer ziet bij internet aanbiedingen.

De taaltoets zou van HBO of zelfs universitair niveau zijn. Dat lijkt ons wel een beetje overdreven. De info die je in dit hoofdstuk krijgt is namelijk gewoon van voortgezet onderwijs niveau. Bij het hoofdstuk over de sporttest krijg je wat algemene tips over voeding, training en rusttijden.

Politietest Coaching Programma Review Oordeel

Er wordt in het hele programma niet erg diep op de materie ingegaan. Kortom, heel wetenschappelijk wordt het allemaal niet benaderd, maar de prijs is daar ook naar. Voor het luttele bedrag van € 27,- kun je geen buil vallen. Het gaat ons te ver om te beweren dat je gegarandeerd slaagt voor de politietest. Je maakt in ieder geval wel een grotere kans om de politietest te halen, dan wanneer je dit coaching programma niet zou lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image