Foto door Jeswin Thomas via Pexels

In deze Labrador Handboek Review neem ik je mee naar de wereld van de Labrador en gaan we zien wat zoals invloed heeft op deze populaire hond.

Iedereen kent wel die goeie trouwe lobbes, de Labrador. Labradors staan bekend als hele lieve en goedige honden.

Je zou de Labrador hond kunnen herkennen als hulphond, of blinde geleide hond. Misschien wel als reddingshond of speurhond. Best kans dat jij overweegt er één aan te schaffen. Je bent tenslotte op deze pagina beland, nietwaar? 🙂

Als je een Labrador aan wilt schaffen dan heb je een paar keuzes: Mannetje (reu), of vrouwtje (teefje), puppy of een hond uit het asiel, etc.

Omdat een Labrador meestal wel zo’n 12 jaar oud kan worden, is het wel zaak om goed na te denken over je keuze. Wat je keuze ook zal zijn, je zult toch een aantal jaren voor je hond moeten gaan zorgen. Ook als de omstandigheden later door wat voor reden dan ook lastiger worden.

Daarom is het een goede zaak om er uitgebreid bij stil te staan welke optie je gaat kiezen. Je bent het aan je hond verplicht en het is voor jezelf ook veel fijner om de komende jaren met een tevreden gevoel achter je keuze te kunnen blijven staan.

In deze review nemen we Het Complete Handboek voor de Labrador onder de loep. We gaan kijken wat het e-boek inhoudt, welke onderwerpen behandeld worden, de prijs van het e-boek en nog veel meer, maar we beginnen met de schrijver.

Wie is Jan Jacobs?

De schrijver van dit Labrador handboek is Jan Jacobs.

Op zijn site stelt Jan zich kort aan je voor. Hij is auteur en hondenliefhebber. Daarbij heeft hij ruim 25 jaar ervaring in het verzorgen en opvoeden van Labradors. In al die 25 jaar heeft hij natuurlijk ook veel dingen fout gedaan. Dingen geprobeerd die niet goed, of zelfs averechts werkten. Als rechtgeaard hondenliefhebber wil hij jou en je hond voor deze fouten behoeden. Vandaar dit boek over de aanschaf en opvoeding van Labradors.

Als je op het internet verder zoekt op de naam Jan Jacobs, dan vind je niet veel info. Waarschijnlijk is het zo dat de figuur van Jan Jacobs een fictieve persoon is. Voor de het boek op zich maakt dat natuurlijk niet uit. De kwaliteit van het boek is wat telt en dat is ook waar ik naar gekeken heb.

Het Labrador Handboek wordt uitgegeven door Blue Sky Marketing.

Deze uitgeverij heeft meer titels in het assortiment, onder andere over de opvoeding en verzorging van Labradoodles. Als je het leuk vindt, kun je ook mijn Labradoodle Geheimen Review lezen

Wat is een Labrador Retriever?

We hebben naar de schrijver van dit handboek gekeken. Hoogste tijd nu om eens wat verder te kijken naar het onderwerp van deze review; de Labrador Retriever, of simpelweg Labrador.

Oorsprong

Wist je dat de Labrador hond was vernoemd naar het Canadese schiereiland Labrador? Dit schiereiland bevindt zich in het oosten van Canada en omvat de provincie Newfoundland en Labrador en het grootste gedeelte van de provincie Quebéc.

Dit schiereiland is op zijn beurt weer vernoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger João Fernandes Lavrador (1453 – 1501). Indirect is de het Labrador hondenras dus naar deze laat Middeleeuwse avonturier genoemd.

De voorouder van de Labrador is de St. John’s hond. Dit hondenras is vernoemd naar het vissersdorpje St. John’s in Newfoundland. Deze hond werd daar halverwege de 18e eeuw gebruikt als assistent van de vissers. Hij hielp ze door in het ijskoude water te springen en de vissersnetten en -lijnen aan boord te brengen. Zijn zachte bek maakte het mogelijk om eventueel vissen onbeschadigd aan boord te brengen.

Door zijn korte, dikke vacht en waterafstotende ondervacht had hij er geen problemen mee om het koude water in te duiken. Zijn krachtige poten met een soort van zwemvliezen en zijn otter-achtige staart maakten hem heel wendbaar in het water.

In het begin van de 19e eeuw zijn deze St. John’s honden veel naar Engeland gehaald. De jagers daar waren onder de indruk van het feit dat hij zo goed kon apporteren, zowel in het water als op het land.

In Engeland werd deze St. John’s hond gekruist met andere rassen, te weten de Gordon Setter, de Spaniël, de Flatcoated Retriever en de Chesapeake Bayretriever. Op deze manier is dus de huidige Labrador ontstaan. In Engeland werd deze hond speciaal gefokt als assistent bij de eenden- en ganzenjacht in moerassige gebieden. Daar was het zijn taak om het geschoten wild uit het water te halen en naar zijn baas te brengen.

Kenmerken

Nu je wat van de achtergrond van dit hondenras weet, is ook zijn natuur en gedrag beter te begrijpen.

Zoals we net al gezien hebben, is de Labrador bepaald geen aansteller. Hij deinst er niet voor terug om het koude water in te duiken. Verder is hij gewend om de hele dag in de weer te zijn voor zijn baas. De Labrador is dan ook een behoorlijk geharde hond die niet gauw laat merken dat hij ergens last van heeft.

De Labrador is een echte gezinshond. Hij houdt van kinderen en spelen en ravotten. Aandacht vind hij fantastisch. Hij vindt het ook heerlijk om een lange wandeling te maken.

Labradors zijn slimme en intelligente honden. Het beste kun je ze vriendelijk opvoeden, maar let er wel op dat jouw “ja” ja is en dat jouw “nee” ook echt nee is. Als je hem op deze manier opvoedt, zul je het meeste plezier van je hond hebben.

Waar je de Labrador geen plezier mee doet is luieren en alleen thuis laten. Omdat hij van activiteit houdt, zal hij dan ook zelf een bezigheid op gaan zoeken. Je zal de eerste niet zijn die bij thuiskomst tot de ontdekking komt dat hij de stoelpoten of de kussens op de bank onder handen heeft genomen.

Weet dus waar je aan begint als je een Labrador in huis haalt.

De dikke vacht van de Labrador heeft weinig onderhoud nodig. De kleur kan zwart, blond (in allerlei gradaties) of bruin zijn.

Vroeger waren de meeste Labradors zwart. Af en toe kwam je een blond exemplaar tegen. Tussen 1970 en 1980 werd de blonde kleur steeds meer gewild. De bruine kleur werd als ongewenst beschouwd. Later werd ook bruin een officiële Labrador kleur.

Labrador Handboek Review. Foto van Labrador in de branding
Afbeelding van Paul Edney via Pixabay 

Een handboek voor je Labrador kopen. Waarom zou ik?

Natuurlijk ga je niet over één nacht ijs bij de aankoop van je Labrador. Als het je eerste hond, of je eerste Labrador is, is het extra spannend. Als je daarentegen al jaren een groot hondenliefhebber bent, dan zul je waarschijnlijk weinig tips of tricks meer nodig hebben. Maar wie weet, geeft dit boek je alsnog nieuwe inzichten of ideeën

Als je nog niet zo veel ervaring met honden en hondengedrag hebt, loop je misschien hier tegenaan:

Past een Labrador bij mij (en mijn gezin)?

Toch wel even goed om te weten voordat je tot aanschaf van een hond overgaat. Een hond in huis zal veel consequenties hebben. Ze geven je een hoop liefde en gezelligheid, maar – eerlijk is eerlijk – je bent niet meer zo vrij, want er is altijd de hond om rekening mee te houden. Als je een paar daagjes weg wilt, moet je óf een onderkomen voor je hond vinden, óf een bestemming vinden waarbij je hond ook welkom is.

Omdat Labradors heel actieve honden zijn, is het welhaast noodzakelijk om zelf ook actief te zijn. Je moet dus de juiste instelling hebben en de tijd ervoor hebben om lekker veel met je hond te gaan doen. Ben je iemand die na een lange dag hard werken het liefst de hele avond op de bank doorbrengt met je favoriete tv serie, vraag je dan serieus af of een labrador wel de juiste hond voor jou is.

Hoe voed ik mijn hond zo goed mogelijk op?

Je wilt waarschijnlijk een gezonde, gehoorzame en gelukkige hond. Hoe ga je dat aanpakken? Je kunt natuurlijk zelf van alles uitproberen en afwachten of je aanpak goed uitwerkt. Met vallen en opstaan ga je echt wel ontdekken hoe je je hond het best kunt aanpakken en waar hij gevoelig voor is.

Als je daarentegen geen kostbare tijd wilt verliezen, dan is het wellicht een goed idee om advies in te winnen. Maar dan wel advies dat bewezen heeft dat het werkt. Jan Jacobs heeft in zijn jarenlange ervaring met Labradors altijd veel aantekeningen gemaakt over het gedrag van zijn honden en ook over de interactie tussen hond en baas. In al die aantekeningen ontdekte hij bepaalde patronen. Deze patronen vertelde hem welke dingen wel, en welke dingen niet werkten. Hiermee kun jij je voordeel doen.

We hebben al gezien dat de wortels van de Labrador in het ruige Newfoundland in Canada lagen. Dit heeft zijn weerslag op de natuur en gedrag van jouw Labrador. Een algemeen boek over de opvoeding van honden is dan ook niet het meest geschikt. Je hebt meer aan adviezen die specifiek zijn gericht op het Labrador ras. Op deze manier hou je optimaal rekening met het natuurlijke gedrag van je hond. Dit zal erin resulteren dat hij gewoon lekker in zijn vel zit. En daar pluk jij de vruchten van.

Wat krijg ik?

Je hebt interesse in het Labrador handboek en vraagt je natuurlijk af wat je allemaal krijgt en of het handboek aan je wensen zal voldoen.

Het Labrador handboek is een éénmalige aankoop. Je ontvangt het handboek nadat je het geld hebt overgemaakt. Je krijgt dan een inlogcode en daarmee heb je gelijk toegang tot het Labrador Handboek. Binnen enkele minuten kun je aan de slag met de tips en tricks in dit e-boek.

Het Labrador handboek is een e-boek. Je ontvangt het dus in digitale vorm. Het mooie is dat je het bij voorbeeld op je smartphone kunt zetten, zodat je het altijd bij je hebt. Het handboek uitprinten kan natuurlijk ook. Net wat jij het makkelijkst vindt.

In het Labrador handboek is een schat aan informatie te vinden. Ik heb slechts een kleine keuze gemaakt uit de overvloed aan verschillende tips & tricks en die even in categorieën opgedeeld en onder elkaar gezet. Da’s wel zo overzichtelijk.

Algemeen

 • De herkomst en de geschiedenis van de Labrador. (In het eerste gedeelte van deze review heb je hier al het één en ander over kunnen lezen.)
 • De rasstandaard van de Labrador.
 • Een heel hoofdstuk over het herplaatsen van Labradors. (Hopelijk is dit niet nodig, maar als het echt moet kun je maar beter goed geïnformeerd zijn, zodat jouw hond op een goede plaats terechtkomt).

Aanschaf

 • Een snelle manier om te beoordelen of een labrador geschikt is voor jou, je familie en andere huisdieren en daarmee een hoop problemen voorkomt.
 • Hoe je de 5 meest gemaakte fouten bij het kopen van een labrador kunt voorkomen en hoe je voorkomt dat je teveel betaalt.
 • Hoe je jezelf tegen malafide fokkers kunt beschermen.
 • De beste manier om ervoor te zorgen dat je een goede, gezonde en goed opgevoede labrador kiest.
 • Welke vragen je aan een fokker moet stellen om er zeker van te zijn dat je een goede hond krijgt.

Pup

 • een complete lijst van dingen die je moet kopen voordat je je pup voor de eerste keer mee naar huis neemt, zodat hij zich gelijk op zijn gemak zal voelen.
 • Hoe je je pup het beste kan opvangen in je nieuwe huis, waardoor hij zich vrijwel direct zal thuisvoelen in zijn nieuwe omgeving.
 • Hoe jij en jouw pup de eerste nachten goed kunnen doorkomen, zodat je kan voorkomen dat hij urenlang gaat janken.
 • Hoe je op een snelle en eenvoudige manier een goede band opbouwt met je pup.
 • 2 simpele en effectieve technieken om je pup zindelijk te maken.
 • Hoelang je maximaal met je pup moet trainen zodat het voor jou en je hond plezierig blijft.

Verzorging

 • Hoe je zonder veel geld uit te geven op een verantwoorde manier voor je labrador kunt zorgen zodat hij een lang en gelukkig leven heeft.
 • Welke voeding je Labrador wel en niet moet geven.
 • De 4 belangrijkste behoeften van je labrador en hoe je daaraan tegemoet kan komen.
 • De beste manier om je labrador te wassen en hoe je veilig zijn nagels knipt.
 • 4 Factoren die kreupelheid kunnen veroorzaken en hoe je de kans hierop zoveel mogelijk kan verkleinen.

Gezondheid

 • Tips voor de gezondheid van je labrador.
 • 8 Gouden regels voor de omgang met je pup zodat hij gezond opgroeit en later geen last krijgt van overgewicht of artrose.
 • De meest voorkomende gezondheidsproblemen. Hoe je ze herkent en hoe je ze kan voorkomen zodat jou labrador vele jaren gelukkig en gezond door het leven kan gaan.
 • 5 belangrijke medische voor- en nadelen van castratie of sterilisatie.
 • 4 signalen die erop wijzen dat je labrador een oorontsteking heeft en hoe jij dit kan voorkomen zodat je voorkomt dat je labrador doodongelukkig wordt van de jeuk en irritatie.

Opvoeding

 • Hoe je je labrador verandert in een lieve en gehoorzame hond, zelf al heb je geen enkele ervaring.
 • Hoe je het opvoeden een eigenschap kan laten worden die je automatisch de rest van je leven toepast.
 • Op de juiste manieren belonen en corrigeren zodat je Labrador vele malen sneller zal leren.
 • Waarom het belangrijk is dat jij alle beslissingen neemt. (In veel gevallen neemt een labrador de beslissingen, zonder dat de baas het door heeft).
 • Het oplossen en voorkomen van veel voorkomende gedragsproblemen.

Fokken met Labradors

 • Alles wat je moet weten om met labradors te gaan fokken.
 • De 5 signalen die erop wijzen dat de bevalling nabij is.
 • Enz, enz.

Bonussen

Naast het handboek ontvang je ook een handvol bonussen. Hier zie je een overzicht:

 • Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy (e-boek)
 • Je hond de baas (e-boek)
 • Honden training geheimen (e-boek)
 • Acht ongelofelijk simpele technieken om je hond bij je te laten komen als je hem roept (e-boek)
 • Levenslange updates
Labrador Handboek Review. Foto bonus 1
Bonus 1
Labrador Handboek Review. Foto Bonus 2
Bonus 2
Labrador Handboek Review. Foto Bonus 3
Bonus 3

Wat kost het Labrador Handboek?

Voor het éénmalige bedrag van € 37,- heb jij toegang tot alle ins en outs van het aankopen en opvoeden van jouw Labrador. Doordat je automatisch alle updates krijgt, blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot de opvoeding en verzorging van jou Labrador.

Waarom zou ik dit Labrador Handboek moeten kopen?

Dit e-boek is al meer dan 2000 x verkocht. Blijkbaar werkt het wat er in staat. Niet zo gek als je bedenkt dat de schrijver al zo’n 25 jaar ervaring met Labradors heeft. Je hoeft dus zelf ‘het wiel niet meer uit te vinden’. Dat heeft Jan al voor je gedaan.

Het boek is vooraf gecontroleerd door een dierenarts en 2 erkende fokkers. Ondanks het feit dat Jan inmiddels wel feilloos aanvoelt wat wel en niet werkt bij Labradors, is hij toch niet over één nacht ijs gegaan en heeft het manuscript van zijn handboek laten controleren door een dierenarts en 2 erkende Labrador fokkers.

Jan is een ervaringsdeskundige die alle probleem situaties zelf al heeft meegemaakt. De kans is niet groot dat jij iets mee gaat maken wat niet in dit handboek beschreven staat.

Garantie

Op het Labrador handboek zit 60 dagen niet goed, geld terug garantie. Als je niet tevreden bent, stuur je gewoon een email en je krijgt dan je geld terug. Geen gedoe of lastige vragen. Het mooie is dat je het e-book gewoon mag houden. Je loopt dus 0 risico. Zou het niet mooi zijn als je alles op zo’n veilige manier zou kunnen kopen?

Updates

Als er nieuwe updates van het Labrador Handboek zijn, krijg jij die automatisch. Levenslang!

Zijn er ook minpunten?

Tja, minpunten…… Echte minpunten heb ik eigenlijk niet kunnen ontdekken. Het boek zit goed in elkaar en geeft goede informatie.

De bonussen hadden wat mij betreft gewoon als aparte hoofdstukken in het handboek verwerkt mogen worden, maar dat is mijn persoonlijke mening.

Labrador Handboek Review: Conclusie

Om te beoordelen of dit boek over het algemeen goed beoordeeld wordt, heb ik even op het internet gekeken of ik reacties van gebruikers kon vinden. Opvallend genoeg zijn er, behalve op de website van Jan, geen reacties te vinden. Dit houdt in dat ik ook geen negatieve reacties ben tegengekomen.

Het boek is in normaal Nederlands geschreven en goed te begrijpen. Er is weinig of geen gebruik gemaakt van vaktermen, zodat de inhoud voor iedereen duidelijk zal zijn. Het boek leest erg makkelijk.

Doordat her en der van afbeeldingen gebruik is gemaakt, ziet her er mooi uit en leest het fijn.

Alles uit het hele handboek is nu wel zo’n beetje aan de orde gekomen en ik ben er vrijwel zeker van dat dit handboek je gaat helpen om van je Labrador een hond te maken zoals jij die altijd hebt voorgesteld.

Als jij dat ook wilt, klik dan op de knop hieronder om direct te kunnen beginnen met het toepassen van één van de vele adviezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image