
In deze Koolhydraatarm 50 dagen dieet Review neem ik je mee in de wereld van de diëten.
Zou het niet lekker zijn om nu eindelijk eens die kilo’s kwijt te raken die je al zo lang in de weg zitten, maar zie je op tegen het hongergevoel dat je de komende weken of maanden gaat kwellen? Wellicht ben je ergens het Koolhydraatarm 50 dagen Programma tegengekomen, maar weet je niet wat je ervan moet denken.
Is dit dan eindelijk het dieet wat bij jou past en wat jou gaat brengen wat je al zo lang wilt? Namelijk die overtollige kilo’s kwijtraken, je gezond en fit voelen en lekker in je vel zitten? Lees dan snel verder, want hier kun je onze bevindingen met dit dieet lezen. Is dit dieet z’n geld waard, of kun je het beter gebruiken om een keer lekker uit eten te gaan?
We kunnen het ons zo goed voorstellen. Je bent al een tijd op zoek naar een dieet wat wél werkt en ook één die je nu eens wél vol kunt houden en waarbij je niet zo’n last hebt van dat vervelende hongergevoel dat er vaak bij andere diëten wel bij schijnt te horen. Welnu, dat kan met het Koolhydraat 50 dagen Programma. Althans, dat beweert de schrijver, Niels Bosman. We zullen in deze review eens kijken of dat allemaal klopt. Misschien kun je je geld beter in je zak houden, of uitgeven aan een lekker etentje. Aan het eind van deze review ken jij het antwoord op deze vraag. Pak er een kop koffie bij en lees snel verder.
- Koolhydraatarm 50 dagen Programma, wat is het?
- Wie is de schrijver?
- Wat zijn koolhydraten?
- Waarom zou je teveel koolhydraten moeten vermijden?
- Voor wie is het Koolhydraatarm 50 dagen Programma?
- Wat krijg je?
- Wat kost het?
- Voor- en nadelen van het Koolhydraat 50 dagen Programma
- Koolhydraatarm 50 dagen dieet Review: Conclusie
Koolhydraatarm 50 dagen Programma, wat is het?
Vaak zie je bij mensen die af willen vallen dat ze minder gaan eten. Dat is op zich goed. Je kunt echter ook te weinig gaan eten, dat is juist niet goed. Waar het allemaal om draait is dat je niet minder, maar juist anders gaat eten. Met het Koolhydraatarm 50 dagen Programma eet je nog slechts 50 gram koolhydraten per dag.
Doordat je koolhydraten vervangt voor eiwitten en gezonde vetten, zal je lichaam aan de slag gaan met het verbranden van vet in plaats van suikers.
De eiwitten zorgen eerder voor een verzadigd gevoel dan koolhydraten. Dit zorgt ervoor dat je minder zult eten.
Eiwitten zijn ook bouwstoffen voor spieren. Doordat je koolhydraten vervangt door eiwitten zorg je ook voor behoud van je spiermassa.
vroeger werd algemeen aangenomen dat een vetarm dieet de beste manier was om af te vallen. Tegenwoordig wijzen tests uit dat het effectiever is om de inname van koolhydraten te verminderen. De ene test laat een beter resultaat zien dan de andere, maar ze zijn eensluidend in hun oordeel dat koolhydraatarme recepten effectiever zijn dan vetarme recepten.
De ongezonde koolhydraten zijn in het Koolhydraatarm 50 dagen Programma vervangen door eiwitten en gezonde vetten. De menu’s zijn zo samengesteld dat je 20% koolhydraten, 50% eiwitten en 30% gezonde vetten gaat eten. Tussendoor en ’s avonds valt er met dit programma ook nog van alles te eten. Het grote voordeel daarvan is dat je na het eten een voldaan gevoel hebt en niet met een hongergevoel blijft zitten. Op deze manier lijkt het Koolhydraat 50 dagen Programma niet meer op een dieet, maar wordt het meer het aanwennen van een andere eetgewoonte.
Als je je een andere eetgewoonte aan kunt wennen en het dieet dus niet meer als dieet gaat zien, raak je dus ook het jojo effect kwijt. Dus niet meer kilo’s afvallen, om ze daarna met dezelfde vaart terug te zien komen.
Het programma richt zich echt alleen op het afvallen door anders te eten. Niet minder, maar anders. Er wordt bij voorbeeld niet ingegaan op het verder afvallen door middel van sporten. Op zich is sporten goed en gezond. Als je er niet meer door gaat eten, zal het je helpen met afvallen. Het boek besteed er echter geen aandacht aan.
Wie is de schrijver?

De schrijver van het Koolhydraatarm 50 dagen programma is Niels Bosman. Buiten dat is hij oprichter en eigenaar van de website makkelijk afvallen.nl
Over Niels is niet zo heel veel bekend. Op het internet is er niet veel over hem terug te vinden. Op zijn website makkelijkafvallen.nl stelt hij zich kort voor. Hij woont met vrouw en kinderen in Eindhoven. Hij wil een relaxed, gezond en gelukkig leven leiden (wie wil dat niet?) en anderen hiertoe inspireren. Hij doet aan yoga en mediteert elke dag. Hij houdt van koken, lekker eten, reizen, dansen, wandelen in de natuur en gekke dingen doen.
Enkele jaren geleden ontdekte Niels dat er veel interesse is in koolhydraatarme diëten. Hij had toen een blog geschreven en kreeg hier zo veel positieve reacties op dat hij zich er verder in ging verdiepen. Omdat hij dol is op koken, was hij veel in de keuken te vinden om nieuwe recepten uit te proberen.
Daarna heeft hij zijn bestseller geschreven en inmiddels is het Koolhydraatarm 50 dagen Programma een van de populairste koolhydraatarme diëten van Nederland.
Ondanks dat er niet heel veel te vinden is over Niels, kunnen we ook geen negatieve berichten over hem vinden. Onze voorzichtige conclusie is dat Niels wel een betrouwbare kerel is.
Wat zijn koolhydraten?
Koolhydraten zijn niets anders dan zetmeel en suikers. Ze zitten in snoep, koek, gebak, frisdrank, vruchtensap en gezoete melkdranken.
Koolhydraten zitten in alles waar suiker of zetmeel in zit. Ze komen dus ook voor in brood, aardappels, rijst, macaroni, erwten en bonen, melk, fruit en chips. Gezonder zijn volkorenbrood, zilvervliesrijst, groenten, peulvruchten en fruit. Daar zitten meer voedingsstoffen in en ook meer vezels. Daardoor stijgt je bloedsuiker langzamer en wordt ook minder hoog. Ze zijn ook minder bewerkelijk. Dit heeft het voordeel dat er minder energie verspild wordt en minder voedsel wordt weggegooid.
Je darmen zetten koolhydraten om in glucose. Dat komt in het bloed als bloedsuiker en dat is de brandstof voor je lichaam.
Koolhydraten zijn op zich niet slecht. Ze zijn juist een belangrijke bron van energie. Je hersenen bijvoorbeeld, kunnen niet functioneren zonder glucose, een soort koolhydraat. Als je normaal eet, wordt je niet dik van koolhydraten. Als je meer koolhydraten eet dan dat je verbruikt, dan kom je wel aan in gewicht.
Koolhydraten mijden is in ieder geval niet gezond. Je lichaam gaat dan spierweefsel gebruiken om aan voldoende glucose te komen.
Koolhydraten zijn er in verschillende vormen. Er zijn verteerbare koolhydraten en onverteerbare koolhydraten. Beide helpen op eigen wijze mee aan onze gezondheid.
Verteerbare koolhydraten
Zetmeel en suikers vallen onder de verteerbare koolhydraten. Ze zitten vooral in graanproducten. Bij voorbeeld in peulvruchten, brood, pasta, rijst en aardappels. In het spijsverteringskanaal worden deze afgebroken tot enkelvoudige suikers. Hierbij kun je denken aan glucose en fructose.
De suikers in frisdranken en snoep zijn ook koolhydraten. Ze leveren weliswaar energie, maar verder weinig andere voedingsstoffen. We hebben deze koolhydraten niet nodig. Bovendien krijg je er gemakkelijk teveel van binnen, hetgeen zich al gauw vertaalt in overgewicht.
Onverteerbare koolhydraten
Deze koolhydraten komen voor in vezels. Vezels helpen je darmen om goed te functioneren. Ze houden veel water vast. Ze gaan eerst door je dunne darm heen en komen daarna in je dikke darm terecht. Een gedeelte wordt daar afgebroken, de rest verlaat onafgebroken je lichaam.
Als je het risico op hart- en vaatziekten, diabetes 2 en darmkanker wil verlagen, is de inname van voldoende vezels belangrijk. Aanbevolen wordt om 30 tot 40 gram vezels te eten. Eet hiervoor groente, fruit en volkorenproducten.

Waarom zou je teveel koolhydraten moeten vermijden?
Koolhydraatrijke voeding verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Maar eerlijk gezegd is de hoeveelheid verzadigd vet die je binnenkrijgt een grotere factor. Verder kunnen koolhydraten een negatieve invloed hebben op het triglyceridengehalte (vet) en het goede chloresterol (HDL) in het bloed.
De kunst is nu om de verkeerde koolhydraten te vermijden en de goede met mate te eten. Je hebt namelijk wel koolhydraten nodig om gezond te blijven en goed te blijven functioneren. Eet dus niet te veel ‘snelle’ koolhydraten zoals de suikers in koekjes, taart en snoep. Maar ook brood, ontbijtkoek, muesli, karnemelk en yoghurt bevatten deze snelle koolhydraten.
De goede koolhydraten zitten bij voorbeeld in groeten, zoals in broccoli, bloemkool en spinazi, maar ook in havermout, quinoa en peulvruchten.
Fruit is op zich ook gezond. In fruit zitten echter ook fruitsuikers. Je lichaam neemt deze fruitsuikers langzaam en gedoseerd op, maar je kunt ook teveel fruitsuikers binnen krijgen. Het advies is dan ook om niet meer dan 2 stuks fruit per dag te nemen.
Koolhydraten maken je dik?
Hoe zit het nou eigenlijk, word je dik van koolhydraten?
Meer koolhydraten eten dan goed voor je is, resulteert in een overschot aan glucose in je lichaam. Als reactie daarop gaat je alvleesklier teveel inuline aanmaken. Je lichaam is er niet voor toegerust om dat teveel aan insuline op te nemen. Als gevolg daarvan worden de suikers in je bloed als vet opgeslagen. Tevens wordt in je lichaam de vetverbranding tijdelijk stilgelegd. Bij een lage insulinespiegel wordt je lichaam juist aangezet om vet te gaan verbranden. Redenen genoeg dus om de inname van koolhydraten aan banden te leggen.
Koolhydraten en bloedsuikerspiegel
Wil je je energieker voelen en ervoor zorgen dat je lichaam minder snel vet opslaat? Eet dan minder koolhydraten. Die zorgen namelijk voor grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Het gevolg daarvan is dat je lichaam vet op gaat slaan en dat je je niet zo energiek voelt.
Door minder koolhydraten te eten, zorg je ervoor dat je bloedsuikerspiegel minder schommelt. Hierdoor heb je minder behoefte aan suikers.

Voor wie is het Koolhydraatarm 50 dagen Programma?
- Voor iedereen die op zoek is naar een slank en gezond leven.
- Verder is dit programma niet echt toegespitst op mannen of vrouwen of bepaalde leeftijdscategorieën. Iedereen kan dus meedoen, jong of oud, het maakt niet uit.
- Als je niet van sporten houdt, of als je niet sporten kunt, kan dit programma wat voor je zijn. Het programma is namelijk geen combinatie van verstandig eten en sporten, maar houdt zich alleen met de voedingskant van het afvallen bezig.
- Ook als je zelf geen ambitie hebt om een aantal kilo’s kwijt te raken, maar je vrouw / man / vriend / vriendin wel en die gaat met het Koolhydraatarm 50 dagen programma aan de slag. Je kunt dan gewoon meedoen, want de recepten zijn lekker en gezond. Ook als je niet zo nodig hoeft af te vallen.
Wat krijg je?
Je krijgt het volledige programma van 113 pagina’s in digitale versie. Je hoeft dus geen dieetboek overal mee naar toe te slepen. Verder zijn er de volgende bonussen:
- Bonus 1 Boodschappenlijstjes voor 7 weken. Dit maakt het boodschappen doen wel erg gemakkelijk.
- Bonus 2 Mijn favoriete drinktips. Wat moet je wel en wat kun je beter niet drinken om maximaal af te vallen? Drink minder calorieën en val sneller af.
- Bonus 3 100 Koolhydraatarme lekkernijen. Maak zelf de beste lekkernijen. Snoep en val tegelijk af. Geschikt voor tussendoortjes en feesthapjes.
Verder valt op dat het digitale boek er prachtig verzorgd uitziet, met voldoende afbeeldingen en foto’s. Hier en daar geeft Niels ook achtergrond informatie, zodat je het hoe en waarom van het programma beter gaat begrijpen.
Het programma zelf is onderverdeeld in 3 gedeelten.
- In het eerste gedeelte staan vijftig menu’s. Er staat vermeld wat je ’s morgens, ’s middags en ’s avonds mag eten.
- In het tweede gedeelte staan de recepten zelf beschreven, begeleid door mooie foto’s
- In het derde gedeelte vind je tips en opdrachten. Het doel hiervan is om de kans zo groot mogelijk te maken dat je je doelen met betrekking tot het afvallen kunt verwezenlijken.
Hieronder zie je 3 voorbeelden van koolhydraatarme recepten. Geef toe: dat ziet er niet verkeerd uit, toch?



Wat kost het?
Het hangt een beetje af van de website die je raadpleegt. Op de ene site staat dat dit programma is afgeprijsd van € 69,- voor € 37,- Op een andere is het weer van € 137,- voor € 69,- Ons is niet duidelijk waar die € 137,- en die € 69,- nu vandaan komen, maar het is tevens een fenomeen wat je wel vaker aantreft op het internet. Waarschijnlijk is het bedoeld om je sneller toe te laten happen.
Voor- en nadelen van het Koolhydraat 50 dagen Programma
Zoals alles in het leven heeft ook deze methode om af te vallen zijn voor- en nadelen. Laten we ze eens op een rijtje zetten:
Voordelen
Met dit dieet hoef je geen honger te lijden en je hoeft je ook niet suf te sporten. Verder mag je gewoon boterhammen blijven eten. De inname van het verminderd aantal koolhydraten wordt gecompenseerd door eiwitten en gezonde vetten. Hierdoor kom je geen voedingsstoffen tekort en kun je op een gezonde manier werken aan het verminderen van het aantal kilo’s.
De recepten zijn makkelijk klaar te maken, lekker en goedkoop. Als je iets niet lekker vindt, is het geen probleem om datgene wat je niet lekker vindt te vervangen door een ander recept. Ook hoef je geen dure exotische of buitenissige ingrediënten aan te schaffen, die je misschien maar 1 keer gebruikt.
Omdat je 6 keer per dag iets mag eten, zul je geen last van een hongergevoel hebben.
Het voordeel van minder koolhydraten eten is niet alleen dat je een aantal kilo’s kwijtraakt, maar dat je je bovendien energieker voelt.
Het dieet is gebaseerd op één persoon, maar is makkelijk uit te breiden naar meerdere personen, zodat iedereen thuis makkelijk mee kan doen.
Het programma is volledig digitaal. Geen gesleep met boeken dus. Je kunt het dieet en alle recepten altijd en overal mee naar toe nemen.
30 dagen niet goed, geld terug garantie. Als het programma niet aan je verwachtingen voldoet, kun je gewoon je geld terugvragen. Zonder gezeur of moeilijke vragen.
Nadelen
Veel recepten bevatten vlees, dus het dieet is niet geschikt voor vegetariërs. Ook is geen rekening gehouden met allergieën.
Buiten dat een digitaal boek heeft, kan het ook nadelen hebben. Wij vinden het zelf wel prettig om af en toe een echt boek in de hand te hebben en lekker door de menu’s en recepten te kunnen bladeren.
Vijftig dagen is net iets meer dan zeven weken. Na die zeven weken kun je dus weer opnieuw beginnen. Die zeven weken is wat ons betreft iets aan de korte kant. wij zouden de voorkeur geven aan een week of twaalf
Koolhydraatarm 50 dagen dieet Review: Conclusie
In de tijd waarin kookboeken hip zijn en ook op TV koken, bakken en eten klaarmaken voor hoge kijkcijfers zorgen, is het Koolhydraatarm 50 dagen programma één van de vele receptenboeken. Ook op het gebied van afvallen is er een heuse berg van boeken en programma’s die allemaal hetzelfde doel hebben, namelijk om jou die paar kilo’s te laten afvallen. Het Koolhydraatarm 50 dagen programma is op zich niet onderscheidend door uit te blinken in lekkere recepten, mooie foto’s of smaakvolle combinaties.
Het is wel een gedegen methode, zij het iets aan de korte kant, die goed vol te houden is. Mede door de smakelijke en makkelijk te bereiden recepten.
De voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen, komen we tot de conclusie dat dit programma zijn kleine aanslag op je portemonnee zeker waard is.

Ben jij ook enthousiast na het lezen van deze review?
Klik dan op de knop hieronder om gelijk aan de slag te gaan met die lekkere en gezonde recepten uit het 50 Dagen Koolhydraatarm Programma.