Meteen naar de inhoud

In deze Keto Revolutie Review gaan we kijken hoe deze methode werkt en belangrijker….. of dit wat voor jou kan zijn.

We zijn allemaal wel eens bezig geweest met afvallen. Soms aan de hand van een dieet, soms op eigen houtje en naar eigen inzicht.

Als jij overweegt om de Keto Revolutie te kopen, dan zit je goed op deze pagina. Ik ben je namelijk voorgegaan en heb de Keto Revolutie gekocht. In deze review vertel ik je wat je allemaal krijgt, hoe het eruit ziet en wat ik ervan vind.

In deze review vind je het antwoord op heel veel vragen over het Keto Dieet. Hieronder heb ik alles even voor je op een rijtje gezet.

Wat is de Keto Revolutie?

De Keto Revolutie is een digitaal ‘cursuspakket’. Het bevat natuurlijk recepten, maar daarnaast ook heel veel informatie en videolessen.

Toch gaat de Keto Revolutie niet alleen om afvallen en een strakker figuur.

Dennis van Gerven, orthomoleculair voedings- en suppletie specialist zegt in het Keto Handboek “Het gaat over verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid”.

Tegenwoordig zijn de termen Keto en Keto Dieet erg populair. In het Keto Dieet draait het om het minder eten van koolhydraten en is er een hoofdrol ingeruimd voor (gezonde) vetten. Het is gemaakt om jou te helpen met afvallen en om meer energie te krijgen.

Ik hoor je denken: “Meer vetten eten en toch afvallen. Dat kan toch niet waar zijn?” Het klopt echter wel. Door het nuttigen van voeding die gezonde vetten bevat, bevorder je het verbranden van het vet dat in je lichaam is opgeslagen. Bij het eten van koolhydraten gaat je lichaam insuline aanmaken. Bij het eten van gezonde vetten gebeurt dat juist niet. Het vet zorgt ook voor een verzadigd gevoel.

Jarenlang hebben we vet eten gezien als de oorzaak van veel narigheid. In een ketogeen dieet zijn de volgende vetten juist wel toegestaan: verzadigde vetten, enkelvoudig onverzadigde vetten en meervoudig onverzadigde vetten. Deze vetten tref je aan in bij voorbeeld kokosolie, boter, room, hele eieren, reuzel en palmolie.

Naast bovengenoemde vetten zijn er ook andere vetten. Dat zijn de zogenaamde transvetten of bewerkte vetten. Deze vetten zitten in koekjes, chips en allerlei soorten fastfood. Deze vetten moet je juist vermijden.

Er zijn 2 bronnen die je lichaam voor de noodzakelijke brandstof kan gebruiken. Dat zijn koolhydraten en vet. Koolhydraten heeft je lichaam niet nodig om te overleven, dit in tegenstelling tot eiwitten en vetten. In het Keto dieet ga je dus geen aardappels aantreffen, brood ook niet, net zo min als spaghetti, macaroni (pasta) en rijst.

Je lichaam zal altijd het eerst kiezen voor koolhydraten (glucose) en pas als de koolhydraten zijn verbruikt, schakelt het over op vet als brandstof. Het doel van het keto dieet, of ketogeen dieet is om je lichaam te dwingen om ketonen te kiezen als belangrijkste bron van energie.

Met het Keto Dieet dwing je je lichaam om je vetvoorraad als brandstof te gaan gebruiken in plaats van de glycogeen/glucose die in je lever en spieren zit. En dat wil je. Vet is namelijk een veel betere brandstof dan koolhydraten

De vetzuren uit de vetcellen worden door de lever in zogenoemde ketonen omgezet. Deze ketonen worden nu door je lichaam als brandstof gebruikt.

We noemen het dat je ‘in een staat van ketose verkeert’ als je lichaam voornamelijk vet als brandstof verbruikt. Vandaar ook de naam Keto Dieet.

En vet verbranden zal de meeste onder ons als muziek in de oren klinken.

Naast het afvallen is het waarschijnlijk ook zo dat je je energieker zult gaan voelen.

De Keto Revolutie is kortom een complete methode om snel je overtollige kilo’s kwijt te raken, je fitter en energieker te voelen en een manier om je niet meer afhankelijk te laten zijn van koolhydraten.

De strijd tegen suiker en ongezonde vetten kun jij winnen. De Keto Revolutie geeft je hiervoor voldoende handvatten.

Het Keto dieet op medische basis.

In het begin van de vorige eeuw ontdekten onderzoekers dat mensen met epileptische aanvallen vaak gunstig reageerden op het keto dieet. Bij veel van deze mensen werden de aanvallen minder en/of minder heftig.

Het keto dieet wordt dan ook wel door artsen ingezet bij mensen die lijden aan epileptische aanvallen.

Bij deze groep mensen is het heel belangrijk dat zij zich precies aan de voorgeschreven hoeveelheden voedingsstoffen houden, Zij volgend dit dieet dan ook aan de hand van de richtlijnen van artsen en diëtisten.

Een meer wetenschappelijke uitleg vind je op de Ketose pagina van Wikipedia

Voor wie is de Keto Revolutie?

De Keto Revolutie is zowel voor zowel mannen als vrouwen die graag op een goede en gezonde manier de nodige kilo’s willen afvallen, zich fitter willen voelen en daarbij geen problemen met vetrijk voedsel hebben.

De recepten zijn heerlijk, niet moeilijk te bereiden en de meeste ingrediënten kun je in de (goed gesorteerde) supermarkt kopen.

Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n recept.

Keto Revolutie. Foto uit het e-book

Heb je nou echt wat aan zo’n Keto Dieet en zou het ook voor jou geschikt zijn?

In deze review krijg je antwoorden op deze vragen.

Wie is de schrijver?

Keto Revolutie. Foto van Mitchel van Duuren.
Mitchel van Duuren

De schrijver is Mitchel van Duuren. Als je een beetje bekend bent in de wereld van de diëten, ben je zijn naam vast wel eens tegen gekomen.

Mitchel heeft een gezin met 3 kinderen en is min of meer bekend geworden met het paleo dieet.

Hij heeft namelijk ook een paar boeken over het Paleo Dieet op zijn naam staan.

Verder zou je Mitchel tegengekomen kunnen zijn bij: De Volkskrant, Linda, Flair, Men’s Health, RTL4, YouTube etc. Ook de websites Paleo.nl, Keto.nl en Foodie.nl vallen onder zijn beheer.

Verder kun je alle bedrijfsgegevens van Mitchel terugvinden op het internet. Inclusief Kamer van Koophandel nummer, BTW nummer, adres gegevens, email en telefoonnummer. Wat dat betreft kun je zeggen dat het er allemaal netjes en transparant uitziet.

Koolhydraten, eiwitten en vetten.

Als limiet wordt er een koolhydraatconsumptie van maximaal 50 gram per dag gehanteerd. Als je wat strenger voor jezelf wilt zijn en wat sneller af wilt vallen kun je een limiet van 20 gram koolhydraten per dag aanhouden.

Je limiet aan eiwitten is 1,5 gram per kilo vetvrije massa (je lichaamsgewicht minus het gewicht van het vet dat je met je meedraagt). De kunst is dat je zoveel eiwitten binnenkrijgt dat je goed blijft functioneren en die voor je vetvrije massa net genoeg is. Bij het eten van te weinig eiwitten ga je je minder lekker voelen en bij het eten van teveel eiwitten stimuleer je de celdeling. Het verouderingsproces gaat dan dus sneller.

Je inname aan gezonde vetten dient dan als opvulling tot het aantal calorieën dat je als doel gesteld hebt.

Het duurt even voordat je lichaam overgaat op die nieuwe brandstof, maar als dat eenmaal zo is, dan ervaar je de voordelen van een schonere verbranding.

Je lichaam is nu in “staat van ketose”. Hierbij wordt (bij gebrek aan koolhydraten) vet gebruikt als brandstof. Je lever gaat nu ketonen aanmaken. Deze ketonen dienen nu als energiebron voor je hart, spieren en hersenen, net zoals de glucose uit de koolhydraten dat zou doen.

Het vet zal voornamelijk gebruikt worden als brandstof voor je spieren, terwijl de ketonen voorrang krijgen om door je hersenen gebruikt te worden. Het gaat er niet alleen om dat je lichaam ketonen aan gaat maken, maar dat je ze ook gaat verbruiken.

Om in zo’n staat van ketose te geraken moet je het volgende eten: Erg weinig koolhydraten, eiwitten gemiddeld en veel (gezonde) vetten. Omdat elk lichaam anders is, is voor iedereen de hoeveelheid aan koolhydraten, eiwitten en vetten anders. Met behulp van de Keto Calculator kun je in jouw situatie de ideale hoeveelheid van deze voedingsstoffen berekenen.

Koolhydraten uit je voeding worden in je lichaam omgezet in glucose, wat een makkelijke brandstof is. Het nadeel is dat glucose ook snel verbruikt is. Je doet er minder lang mee.

Met de juiste vetten kan je lichaam ketonen aanmaken. Dit is ook een brandstof, maar eentje die langer meegaat en ook schoner “verbrandt”, dus minder bijproducten geeft.

Minder koolhydraten

Waarom zou je minder koolhydraten moeten eten?

Keto Revolutie Review Foto van suiker

Koolhydraten worden in je lichaam omgezet naar glucose (suiker). Deze glucose verbrandt snel in je lichaam, maar is niet zo’n heel efficiënte energiebron. Er komt minder energie vrij bij de verbranding van glucose dan bij de verbranding van vet.

Als je veel koolhydraten eet – graan en (kunstmatige) suikers – creëer je daarmee een piek in je bloedsuikerspiegel en dus een energie boost.

Als reactie hierop ga je insuline aanmaken om het teveel aan glucose uit je bloed te halen. Dit wordt vervolgens als glycogeen in je lever en spieren opgeslagen of als triglyceride in je vetcellen.

Je bent vast wel bekend met het fenomeen “energiedip”. Die doet zich voor als de insuline glucose uit je bloed haalt om het te transporten voor opslag.

Je hebt zat energie in de vorm van opgeslagen vet, maar door ons voedingspatroon kunnen we hier niet bij. Je laat je lichaam namelijk voortdurend insuline aanmaken.

Bij de verbranding van glucose komen er ook zogenoemde ‘vrije radicalen’ vrij. Dit zijn schadelijke stoffen die weefsels en cellen kunnen beschadigen.

Het vrijkomen van deze vrije radicalen is overigens niet te voorkomen, maar het is wel belangrijk dat we er niet teveel van hebben in ons lichaam. Een laag gehalte aan vrije radicalen in je lichaam is overigens weer nuttig bij de bestrijding van indringers als virussen en bacteriën.

Resultaten van het Keto Dieet

Het Keto Dieet zou bepaalde voordelen hebben. Misschien dat jij door deze voordelen wel op het spoor van het Keto Dieet bent gekomen. Hieronder vind je er een paar.

Geen honger

Doordat je de koolhydraten uit je voedingspatroon schrapt, zorg je ervoor dat de aanmaak van insuline een stuk minder wordt. De schommelingen in je bloedsuiker- en insulinespiegel wakkeren je hongergevoelens aan en dat is wat je niet wilt.

Als je je lichaam hebt laten wennen aan de nieuwe verdeling van voedingsstoffen die je dagelijks binnenkrijgt, dan is je lichaam “in ketose”. Je lichaam is dan overgeschakeld op het verbranden van vet en ketonen in plaats van glucose voor de energievoorziening. Op deze manier maak je van je lichaam een efficiënte vetverbrandingsmachine.

Het mooie is dat je vet als energiebron altijd bij je draagt. Dit in tegenstelling tot glucose, dat in je lichaam wordt aangemaakt door de omzetting van de koolhydraten die je eerst moet eten.

Door je vetrijke eetpatroon van het Keto Dieet heb je ook altijd een verzadigd gevoel. Als je geen honger hebt, zul je ook minder snel iets gaan eten. Je bent dus niet meer afhankelijk van het volgende suikershot om je goed te voelen en goed te functioneren. Je energielevel is veel gelijkmatiger.

Afvallen

Als je geen honger meer hebt, hoeft je ook niet te vechten tegen eten, hoef je geen calorieën meer te tellen en MOET je niet meer die workout doen om op gewicht te blijven. Bovendien heb je je lichaam geleerd om je vetreserves te gebruiken als energiebron.

Anti veroudering

Ketonen zijn een schone brandstof. Er ontstaan dus minder schadelijke bijproducten bij de verbranding van ketonen voor je energievoorziening. De kans op ontstekingsreacties in je lichaam is lager.

Bij koolhydraatrijke voeding krijgt je lichaam genoeg calorieën binnen om nieuwe cellen aan te maken. Bij een koolhydraatarm dieet is dat anders. Je lichaam moet andere keuzes gaan maken. Dit resulteert erin dat je lichaam je lichaamscellen gaat repareren in plaats van vervangen. Op deze manier heeft het een remmende werking op het verouderingsproces.

Helderder denken

Ken je het fenomeen “watten in je hoofd”? Dit wordt ook wel ‘hersenmist’ of ‘brain fog’ genoemd. Soms kun je niet op woorden komen, ben je afwezig, kun je niet helder nadenken of ben je opeens je oriëntatie kwijt. Door ervoor te zorgen dat je genoeg goede voedingsstoffen voor je hersenen eet, kun je deze symptomen tegengaan.

Hersenmist heeft alles te maken met ontstekingen in ons lichaam. Door de inname van suiker en sterk bewerkte koolhydraten te beperken, kun je hier iets aan doen.

Wat je wel moet eten zijn eiwitten en gezonde vetten. Deze bevatten namelijk gezonde vetzuren en aminozuren en die heb je juist nodig om helder te kunnen denken.

Overige voordelen

Verder is het zo dat mensen ook aangeven dat ze een beter humeur hebben, dat ze minder trek hebben in zoete dingen en in het algemeen minder honger hebben.

Ten slotte ervaren veel mensen de voordelen van beter slapen en beter presteren.

Overgangsfase

Om vanuit het niets gelijk met het Keto Dieet te beginnen is best wel pittig. Mitchel raadt je aan om eerst te beginnen met het Paleo Dieet, waarbij je de granen, suikers en bewerkte voeding grotendeels laat staan.

Eenmaal bezig kun je het Paleo Dieet afwisselen met het Keto Dieet

Inschrijven

Je hebt het aankoopbedrag overgemaakt. wat gebeurt er dan?

Je krijgt een mail met een inlogcode waarmee je kunt inloggen op je eigen account. Je komt dan terecht op de website elkehaptelt.nl.

Bovenaan de pagina staat het telefoonnummer dat je van 10:00 tot 17:00 kunt bellen als je vragen hebt

Hier kun je kiezen voor 1 van de volgende tabbladen:

Home. Hier vind je blogberichten met allerlei informatie en diverse recepten. Ook kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

Blog. Meer dan 100 pagina’s met allerlei blogberichten geven informatie over van alles wat met een gezonde levensstijl in het algemeen en afvallen in het bijzonder te maken heeft.

Mijn Account. Hier kun je je gegevens wijzigen, zoals je adres en je wachtwoord. Ook vind je hier een overzicht van de producten je je aangeschaft hebt.

Mijn Producten. Hier staan alle boeken op Paleo en Keto gebied. De boeken waarvoor je betaald hebt zijn uitgelicht, deze kun je downloaden.

Onze websites. Van hier kun je door naar Paleo.nl of naar Keto.nl

Wat krijg je allemaal?

Ik heb de Keto Revolutie gekocht en na het overmaken van € 37,- kon ik gelijk aan de slag met het dieet.

Na het overmaken van het bedrag kreeg ik netjes een factuur in de mail met het bedrag wat ik betaald heb en alle gegevens van Foodie B.V., heb bedrijf achter de Keto Revolutie.

Als je inlogt, dan kom je gelijk op de website “elkehaptelt.nl” Je ziet daar een overzicht met de producten die Mitchel van Duuren nog meer verkoopt. Je vindt daar onder andere Ketolicious BBQ, Paleo Traktaties, 101 Keto Recepten en nog veel meer. Deze boeken zijn tegen meerprijs verkrijgbaar.

Ik had € 37,- overgemaakt voor de Keto Revolutie en kreeg toegang tot het volgende:

 • het Keto Revolutie kookboek met maaltijdplanners. Dit is een boek van 107 bladzijden met recepten voor ontbijt, lunch en diner. In dit boek vind je veel keto dieet recepten.
 • De Keto Video cursus. Ben je meer een kijker dan een lezer? Dan zul je blij zijn met deze serie video’s waarin Mitchel veel van de inhoud van het Keto Revolutie Boek uitlegt. Hij doet dat duidelijk en vol enthousiasme. Ik vond het leuk en leerzaam om deze video’s te bekijken.
 • Weekmenu boodschappenlijst voor week 1, 2 en 3. Handige lijstjes met ingrediënten die je nodig hebt om de keto recepten te kunnen bereiden.
 • Intermitterend vasten. Dit is een boek van 64 pagina’s over af en toe vasten om je stofwisselingen en spijsvertering te resetten
 • Meerdere keren per week een bericht in je mailbox met tips en recepten en overige nuttige informatie

Het Keto Revolutie Info Boek

De Keto Revolutie. Foto van de cover van het receptenboek.

Dit boek telt 108 bladzijden en vertelt je werkelijk alles – van A tot Z – over het Keto Dieet.

Je leest het persoonlijke verhaal van Mitchel en hoe hij erbij kwam om met het Keto Dieet te beginnen.

Hier en daar lijkt het redelijk technisch, met al die namen van chemische stoffen, maar dat is allemaal om je uit te leggen hoe het keto dieet werkt en waaróm het werkt.

Naast afvallen zit er zeker ook een heel belangrijk gezondheidsvoordeel aan het volgen van een keto dieet.

Het eten van veel koolhydraten – onze Westerse voedingsgewoonten – geven een piek in je bloedsuikerspiegel en een energie boost.

Vervolgens reageert je lichaam daarom met het aanmaken van insuline zodat het overschot aan glucose wordt opgeslagen als glycogeen (in je lever en spieren) of als triglyceride (in je vetcellen).

Wanneer de insuline het overschot aan glucose uit je bloed haalt, ervaar jij dit als een energie dip. Waardoor je trek krijgt in een snack of maaltijd, waarna de hele cyclus weer opnieuw begint.

Door een ketogeen dieet aan te houden doorbreek je deze vicieuze cirkel en profiteer je van de voordelen van vetverbranding, zoals een constant energie niveau.

Overige voordelen van een ketogeen dieet zijn:

 • Vetverlies / afvallen
 • Het werkt ontstekingsremmend
 • Aanmaak van antioxydanten
 • Beter functioneren van je hersenen. Je hersencellen werken efficiënter als je ketonen als brandstof gebruiken in plaats van glucose.
 • Emotionele stabiliteit. Als je je suikerverslaving af kunt bouwen, schakel je over op een veel gelijkmatigere energiebron. Lichamelijk en geestelijk ga je meer stabiliteit ervaren.

Verder geeft dit boek je tips hoe je het best met een keto dieet kunt beginnen.

In dit boek vind je verder een uitgebreide opsomming van de voedingsmiddelen die je beter niet, of juist wel kunt gebruiken. En ook waarom niet, of juist wel. Van sommige voedingsmiddelen kom je sneller aan, andere zijn gewoon ongezond.

Ook als je vegetariër bent, of veganistisch, helpt dit boek je verder.

Mensen die beginnen met een keto dieet, kunnen kleine problemen tegenkomen, omdat het lichaam moet wennen aan een lagere inname van koolhydraten. Dit boek vertelt je wat je kunt tegenkomen en wat je eraan kunt doen.

De Keto Methode – Optimale Weerstand

De Keto revolutie. Foto van de cover van het e-book.

Dit boek telt 123 pagina’s en vertelt jou alles over de Keto Methode. Het is voorzien van foto’s en verhelderende grafieken en statistieken. Pagina 109 t/m 123 is gevuld met bronvermeldingen. Dit boek vertelt je dus niet zomaar even een makkelijk verhaal. Er ligt zeker een stevige wetenschappelijke basis aan ten grondslag.

Het gaat in dit boek niet alleen om afvallen, het is veel meer dan dat. Je zou kunnen zeggen dat afvallen een bijkomstigheid is op de weg naar een beter en gezonder voedingspatroon. Het is namelijk zo dat hetgeen je nu doet of laat, een belangrijke rol speelt in hoe gezond je op latere leeftijd zult zijn.

Ga maar na:

Als je nu rookt, is de kans groot dat je longen later in een slechte staat zijn en dat je kortademig zult zijn.

Als je nu teveel alcohol drinkt, zou je later wel eens problemen met je lever kunnen krijgen.

Als je nu te zwaar bent, heeft dat allerlei nadelige effecten op je gezondheid. Goede kans dat je daar later spijt van gaat krijgen.

In dit boek kun je lezen waarom een overgewicht niet gezond is.

De Corona pandemie heeft ons het één en ander duidelijk gemaakt. 80% Van de mensen die op de intensive care terecht kwamen, hadden te maken met (ernstig) overgewicht. Dit is toch wel een hele serieuze waarschuwing. Een gezond lichaamsgewicht is niet alleen mooi, maar ook van levensbelang.

Een verkeerd eetpatroon en overgewicht is nadelig voor je afweersysteem. Dat betekent in de praktijk dat je vatbaarder bent voor virussen etc.

Dit boek leert je het onderscheid tussen goede voedingsstoffen en voedingsstoffen die je beter kunt laten staan (suikers, granen, bewerkte voeding en schadelijke vetten)

Het begrip ketose (de staat waarin je lichaam verkeert als het vet in plaats van glucose als brandstof gebruikt) wordt helder en duidelijk uitgelegd.

De “Keto Leer” leunt op 2 principes:

1 Het aantal calorieën dat je binnenkrijgt. Als je meer calorieën binnenkrijgt dan dat je verbruikt, dan kom je aan.

2 Het reguleren van het hormoon insuline.

Je insuline regelt je bloedsuikerspiegel, het bepaalt waar de suiker naar toe gaat. Suikers worden als directe energie door het lichaam gebruikt, of onder invloed van de werking van insuline, opgeslagen als lichaamsvet.

82 Keto Recepten voor een sterk immuunsysteem

De Keto Methode. Foto van de cover van het e-book.

Dit boek is een echt receptenboek. Het telt 92 bladzijden en bevat 82 recepten ter ondersteuning van je immuunsysteem.

Voorin vind je een paar tips om op op een effectieve manier met je voeding en de recepten om te gaan. Verder zijn het uitsluitend recepten.

Je vindt recepten voor ontbijt, lunch en soepen, voorgerechten en snacks, diner en bijgerechten, desserts en dranken.

Hieronder kun je zien dat je echt niet alleen op een knapperig blaadje sla hoeft te kauwen.

De Keto Revolutie. Foto van een recept met chocolade.

21 Dagen Keto Revolutie Kookboek

De Keto Revolutie. Foto van de cover van het receptenboek.

Ook dit boek is een echt receptenboek met slechts voorin een paar tips.

Het telt 102 pagina’s en bevat recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Voorin vind je weer enkele tips hoe je het best met de recepten om kunt gaan.

De Keto Calculator

Hiermee bepaal je de optimale hoeveelheid vetten, eiwitten en koolhydraten die voor jouw omstandigheden gelden.

Ben je man of vrouw, wat is je leeftijd, wat is je huidige gewicht, wat is je vetpercentage, beweeg je veel, weinig, of slechts een beetje, wat is je doel met het Keto Dieet?

Al deze vragen beantwoord je met de Keto Calculator. Aan de hand van jouw antwoorden komt hier een advies uit over het aantal koolhydraten, eiwitten en vetten die je mag eten in jouw specifieke situatie.

Maaltijd Planningen en Boodschappenlijstjes

Dit zijn 3 weekmenu’s met de daarbij behorende boodschappenlijstjes.

In deze weekmenu’s staat welke gerechten je voor het ontbijt, lunch en diner in week 1, 2 en 3 kunt eten.

Het netto aantal koolhydraten wat je binnenkrijgt staat erbij vermeld. Met netto gram koolhydraten worden alleen de koolhydraten bedoeld, dus zonder de vezels. Het volgende voorbeeld maakt dat duidelijk.

Als je bij voorbeeld 100 gram amandelen eet, dan is het netto aantal gram koolhydraten dat je binnenkrijgt ongeveer 10 gram. De rest is vezels. De vezels die je binnenkrijgt verlaten je lichaam ook weer en hebben nauwelijks effect op je gewicht.

Intermittant Fasting

De Keto Videocursus

De videocursus is op zich erg interessant. Sowieso is het leren door video’s te bekijken veel levendiger dan het lezen van een boek of document. Wel vond ik het als nieuwkomer niet helemaal duidelijk wat “keto” en “in ketose” nu precies is en wat “ketonen” zijn. Hier had Mitchel wat mij betreft nog wel iets uitgebreider op in kunnen gaan.

Ik heb het zelf even opgezocht en het blijkt dat ketonen – heel erg simpel gezegd – een bepaalde groep van chemische stoffen is. Het eenvoudigste voorbeeld van een keton is propanon, beter bekend als aceton, oftewel nagellak remover.

De 2 kampvuren

In één van de video’s legt hij met het voorbeeld van 2 kampuren wel mooi het principe van het keto dieet uit

Het “Keto kampvuur” is een vuur met grote houtblokken. Het duurt even voordat ze branden, maar áls ze eenmaal branden, dan het je ook een stevig vuur dat niet zomaar uitgaat. Je hebt alle tijd om nieuwe houtblokken te zoeken om te zorgen dat het vuur blijft branden.

Het “koolhydraat kampvuur” is te vergelijken met een kampvuur dat brandt op riet, stokjes, stro, hooi, oude kranten en dergelijke. Je hebt heel snel een groot vuur, maar het gaat ook heel snel weer uit. Je moet zorgen dat je heel snel nieuwe brandstof beschikbaar hebt, anders is het vuur ook gelijk weer uit.

Nadelen

Net als met veel dingen in het leven, kleven er ook aan het Keto Dieet nadelen. Laten we ze eens bekijken.

Boekhouden

Het luistert best wel nauw om in een ‘staat van ketose’ te geraken. Je moet een bloed tester aanschaffen (niet heel duur, maar toch…) of je moet redelijk nauwkeurig bijhouden wat je eet. Als je iedere dag een rustige dag hebt zal dat geen probleem zijn, maar als je dagen wat meer hectisch verlopen zul je het opschrijven misschien makkelijker vergeten.

Ben je eenmaal wat langer bezig met het Keto Dieet, dan kun je aan de hand van de receptbeschrijvingen zelf wel aardig inschatten wat je allemaal binnenkrijgt.

Ingrediënten

Wat me gelijk opviel toen ik het receptenboek inkeek, was dat er best wel veel gebruik wordt gemaakt van exotische ingrediënten. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 • Cheddar kaas
 • erythritol
 • macadamiaboter
 • cashewboter
 • amandelboter
 • psylliumvezels
 • amandelmeel
 • cacao nibs

Buiten het feit dat deze ingrediënten niet in iedere winkel zijn te vinden, zijn ze ook redelijk duur.

Tijd

Sommige recepten vragen nogal wat tijd om te bereiden. Niet iedereen zal ’s ochtends een half uurtje over hebben om een keto verantwoord ontbijt klaar te maken. (al staan er ook recepten in die je van te voren kunt bereiden)

Tussen de middag even een broodje kaas zit er ook al niet meer in. Je zult meer tijd kwijt zijn met het bereiden van de lunch.

Extreem dieet

Het Keto dieet is best wel een extreem dieet. Met andere diëten kunnen gezinsleden makkelijk mee-eten. Met het Keto dieet ligt dat niet zo voor de hand door het grote aandeel vet in de menu’s. Dit dieet is dan ook niet voor de grote massa bedoeld.

Voordelen Keto Revolutie

Dat je met het keto dieet gezond gaat eten staat wel vast.

Verder krijg je met de Keto Revolutie van Mitchel uitstekende voorlichting over gezonde voeding en wat de diverse voedingsstoffen zijn en wat ze doen in je lichaam. De e-books, zowel als de video’s geven je echt heel veel informatie over de werking van de diverse voedingsstoffen. Ook wordt de werking van het Keto Dieet goed en behoorlijk uitgebreid behandeld

Mitchel van Duuren is vrij genuanceerd op het bereiken van een staat van ketose op zich. De verhouding vet, eiwitten en vet is wel belangrijk, maar hij benadrukt dat je je er niet op blind moet staren.

Veel belangrijker is dat je een gevarieerd voedingspatroon aanhoudt, dus een goede afwisseling in groente, fruit, zuivel etc.

Wat ik een groot voordeel vind is dat je zowel e-books krijgt als een reeks video’s. Als lezen niet jouw ding is, dan kijk je de video’s en andersom.

Keto Revolutie Review: Oordeel

Als je op een gezonde en verantwoorde wijze wilt afvallen is de Keto Revolutie zeker aan te raden. Als afvallen je belangrijkste doel is, dan krijg je de gezondheidsvoordelen “er gratis bij”

Keto Revolutie Review – 100% eerlijk van een insider

nv-author-image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *