Meteen naar de inhoud
vers fruit en een smoothy

In deze FitChef Review neem ik je mee in de wereld van de diëten.

Druk, druk, druk. Iedereen is hartstikke druk tegenwoordig. Als je dan ook nog eens wilt afvallen en een beetje fitter wilt worden, dan valt dat allemaal niet mee. Je hebt al genoeg aan je hoofd de hele dag en dan moet je ook ’s avonds nog eens een uitgebreide en gezonde maaltijd op tafel zien te krijgen. Ja, de moderne mens staat voor tal van uitdagingen tegenwoordig!

Als jij je herkent in bovenstaande beschrijving ben je misschien op zoek naar een boek met recepten die niet al te veel tijd kosten om te bereiden. Misschien ben je op het internet aan het zoeken geweest en ben je de boeken van Mark van Oosterwijck tegengekomen; Fit Chef en Fit Chef Turbo.

Zoals je weet zijn veel mensen op zoek naar een goede manier om af te vallen. Een goede manier is om minder en vooral gezonder en gevarieerder te eten. Vooral de natuurlijke en dus onbewerkte producten schieten ons gelijk te binnen als het om gezonde voeding gaat.

Wil je er fitter en gezonder uitzien? Wil je meer spieren en minder vet? Wil je niet urenlang in de keuken staan, maar toch een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel zetten? Lees dan snel verder, want misschien is zijn deze boeken wel geschikt voor jou. We hebben ze uitgebreid tegen het licht gehouden en vertellen je in deze review wat onze bevindingen zijn.

Wie is Mark van Oosterwijck?

Om te beginnen zullen we een kijken wie de schrijver is, hoe hij tot het schrijven van deze boeken is gekomen en wat zijn verdere achtergrond is.

Mark van Oosterwijk (1986) heeft hotelmanagement gestudeerd en heeft daarin de graad van bachelor. Hij is de schrijver van de boeken FitChef en FitChef Turbo.

Tevens is hij eigenaar van de website droge spieren.nl. Deze website over voeding, gezondheid, krachttraining, fitness en een gezonde levensstijl, is met de jaren groter gegroeid en het is tegenwoordig met bijna een miljoen lezers per maand één van de best gelezen websites. Deze website is al vanaf 2013 in de lucht. Mark heeft dan ook al de nodige ervaring op het gebied van voeding, gezondheid en het krijgen van een goed uitziend figuur waarmee je voor de dag kunt komen. Droge spieren.nl houdt je op de hoogte van de laatste trends en inzichten op voornoemde onderwerpen en is onderdeel van het bedrijf FitChef B.V. en heeft gewoon een Kamer van Koophandel nummer. Zo te zien klopt dit gewoon allemaal.

Interesse in voeding en gezondheid

Mark zegt dat zijn passie voor gezonde voeding is ontstaat uit zijn persoonlijke strijd tegen overgewicht. Zijn jonge jaren zijn lastig voor hem geweest. Hij woog meer dan goed voor hem was. Dit zal zijn uitwerking niet gemist hebben in de klas en andere groepsverbanden. Dikke kinderen zijn vaak niet populair. Het dik zijn en de gevolgen daarvan hebben zijn uitwerking niet gemist op Mark. Op latere leeftijd heeft hij zich fanatiek gestort op het bestuderen van eetgewoonten, voedsel en de effecten daarvan.

Mark houdt zich dus niet alleen bezig met voeding, maar ook met fitness/spieropbouw en hoe je een strak en sportief figuur kunt krijgen. Met zijn FitChef boeken wil Mark tevens laten zien dat gezond eten ook leuk, goedkoop, snel en gemakkelijk kan zijn.

Hij vindt dat veel kookboeken te exotische en dus moeilijk verkrijgbare ingrediënten gebruiken, die je vervolgens maanden ongebruikt in de kast kunt laten staan. Ook de bereidingstijd en de lange lijst met ingrediënten zijn niet echt gebruiksvriendelijk. Leuk voor de kookfanaat, maar niet praktisch voor dagelijks gebruik.

ingrediënten voor een typisch Italiaans gerecht

FitChef, wat houdt dat in?

In de FitChef boeken leer je precies hoeveel en wat je moet eten voor je persoonlijke doelstelling. De boeken zijn een compleet handvat voor een gezonde leefstijl. 

De FitChef boeken zijn geschreven voor mensen die fitter willen worden, willen afvallen, of willen aankomen, want dat kan ook. Voor elk van deze doelen vind je tips in deze boeken.

De gerechten worden gemaakt van betaalbare ingrediënten die je normaal gesproken gewoon in huis kunt hebben. Hier geen exotische ingrediënten die je alleen voor 1 gerecht in huis moet halen en daarna nooit meer gebruikt. Mark houdt het allemaal overzichtelijk en betaalbaar.

De FitChef boeken bevatten meer dan 100 recepten die snel zijn klaar te maken. Ze bevatten voldoende gezonde voedingsstoffen om gezond te worden en gezond te blijven. De recepten zijn uitgebalanceerd en ze bevatten geen geraffineerde suiker. Dat zorgt ervoor dat je een gevarieerde en gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Of het nou om ontbijt, lunch of avondeten, compleet met toetjes gaat, het staat er allemaal in. Compleet met voedingswaarden, bereidingstijd en voor hoeveel personen het is.

Ook geeft het boek je voldoende aanwijzingen om je te laten zien dat het heel goed mogelijk is om gezond te eten. Het boek staat boordevol mooie foto’s en duidelijke tekeningen wat het bereiden van de gerechten weer iets makkelijker maakt.

DIRECT NAAR DE FITCHEF BOEKEN

Wat is het verschil tussen beide boeken?

FitChef (deel 1) bevat veel achtergrondinformatie over gezonde voeding. Een paar vragen die in dit boek aan de orde komen zijn:

  • Eiwitten zijn belangrijk, maar waarom eigenlijk?
  • Is het aantal koolhydraten wat je binnenkrijgt belangrijk? Wat is een verstandige hoeveelheid?
  • Je hebt vetten en vetten. Welke zijn juist goed voor je?
  • Welke producten zou je altijd in voorraad moeten hebben?
  • Kun je iets doen tegen het honger gevoel? Zo ja, wat dan?
  • Waaraan kun je suiker herkennen?
  • Op welke manier kun je zo gezond mogelijk eten?

Ook is er een uitgebreide referentielijst. Daarnaast bevat het boek recepten die binnen 15-30 minuten te bereiden zijn. 

FitChef Turbo (deel 2) bevat recepten die binnen 5-15 minuten te bereiden zijn, inclusief meal prep recepten die je één keer maakt voor de hele week. Meal prep recepten zijn overigens recepten die je van tevoren klaar kan maken, zodat je ze bij voorbeeld makkelijk mee kunt nemen. Daarnaast bevat het boek voorbeeld weekmenu’s, inclusief bewaartips en tips om tijd te besparen.

Beide boeken bevatten compleet andere recepten. De boeken zijn dus een mooie aanvulling op elkaar. 

2 borden met gezonde gerechten

Voor wie is FitChef?

FitChef is speciaal bedoeld voor iedereen die een gezonde levensstijl en gezonde eetgewoonten belangrijk vindt. De FitChef methode is er ook voor iedereen die niet te lang in de keuken wil staan en wil koken met gewone, huis-tuin-en-keukeningrediënten. Verder natuurlijk voor álle kookliefhebbers, want het zijn gewoon 2 geweldig leuke boeken met hele lekkere recepten.

Voedingstips

Het boek helpt je met een veelheid aan tips hoe je een voedingsschema kunt maken dat precies op jouw persoonlijke behoeften is afgestemd. Wil je afvallen? Wil je meer spieren? Voor ieder doel staan er volop recepten in deze FitChef boeken.

De boeken staat boordevol recepten die rijk zijn aan eiwitten. Eiwitten helpen je om minder snel een hongergevoel te hebben en dat komt weer goed uit als het je doel is om niet teveel te eten en lekker af te vallen.

Verder staan er veel nuttige en waardevolle wetenswaardigheden over voedsel in. Mark geeft veel achtergrond informatie over de verschillende ingrediënten. En dat kan weer handig zijn als je wilt afvallen of juist aankomen.

Levensstijl

Wie af wil vallen en aan een fitter en gezonder figuur wil werken, moet natuurlijk het één en ander aanpassen in zijn of haar dagelijks leven en voedingspatroon.

Mark laat zien dat het verlagen van je vetpercentage helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn als dat je misschien dacht. Je moet natuurlijk letten op wat je binnen krijgt en wat je in het leven van alledag allemaal doet en laat. Dit wil echter niet zeggen dat je geen leven meer overhoudt.

Een beter voedingspatroon aanhouden kan ook best leuk zijn. Het bestaat echt niet alleen om minder eten, maar vooral ook om slimmer eten. Als je snapt waar de diverse voedingsstoffen voor dienen en hoe je hier op een goede manier mee om kunt gaan, ben je al een heel eind op weg.

Kleine veranderingen in je stijl van leven kunnen je bestaan al een stuk aangenamer maken. Ook jij kunt je fitter en energieker gaan voelen. Belangrijk is dat je je nieuwe voedingspatroon niet ziet als lijnen of dieet, maar vooral als een nieuwe en gezondere manier van leven.

We snappen dat je leven behoorlijk vol is en dat je het elke dag erg druk hebt. Dan heb je natuurlijk geen tijd om uren in de keuken door te brengen en een uitgebreide maaltijd te bereiden. Wat is het dan makkelijk dat er mogelijkheden zijn om in betrekkelijk korte tijd goede, gezonde en lekkere maaltijden op tafel te kunnen zetten.

jonge vrouw met lang bruin krullend haar in een rood-witte schort staat lachend te koken

Wat kost het?

Het eerste boek (FitChef) kost € 37,95. het tweede boek (FitChef Turbo) kost € 29,95. Wil je beide boeken tegelijk aanschaffen, dan kost je dat geen € 67,90, maar slechts € 49,95.

Wat krijg je?

Bij veel digitale internet producten krijg je tegenwoordig een papieren versie thuisgestuurd en kun je op je laptop, tablet of smartphone inloggen op een digitale versie. Bij FitChef werkt dit anders. Er is namelijk alleen een papieren versie beschikbaar.

De boeken zijn voorzien van een hardcover kaft en worden per post bij je thuisbezorgd. De boeken passen gewoon door de brievenbus, dus je hoeft er ook niet voor thuis te blijven.

Indien je het boek voor 21:00 ’s avonds bestelt, ligt het de volgende dag in je brievenbus.

Ons oordeel. Kopen of laten liggen?

Het zijn al met al mooie boeken geworden met voldoende recepten. De tekeningen zijn op zich leuk, maar wij houden meer van mooie foto’s. Dit is en blijft toch duidelijker.

Tevens is er geen digitale versie van de boeken beschikbaar. Het voordeel van een digitale versie is dat je die op je smartphone kunt laden en makkelijk in de supermarkt kunt gebruiken bij het doen van je boodschappen voor de gerechten. Dit hoeft natuurlijk geen groot probleem te zijn. Een foto van het boodschappenlijstje maken kan natuurlijk ook gewoon.

Bij veel digitale producten van tegenwoordig krijg je bij aankoop 1 of meer bonussen. Ook dat zit er bij FitChef niet bij. Nu is het aanbieden van bonussen betrekkelijk. Je kunt de info van de bonus(sen) namelijk ook in het boek zelf verwerken. Dat maakt het aanbieden van bonussen dus gewoon overbodig.

Helaas zijn er geen truckjes bekend waarmee je snel en moeiteloos een fit, gezond en slank lichaam kunt krijgen. Je zult er altijd tijd en moeite in moeten stoppen. Ook met FitChef en FitChef Turbo is dat zo. Ondanks het feit dat de recepten met zorg zijn samengesteld en snel zijn te bereiden, zul je je aan de tips en aanbevelingen uit beide boeken moeten houden. Geen toewijding, geen resultaat.

FitChef Review: Oordeel

Als we alle plussen en minnen tegen elkaar afwegen, komen we tot de conclusie dat beide boeken meer dan voldoende waar voor hun geld bieden en dus het kopen zeker waard zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image