Meteen naar de inhoud

Zoek jij naar manieren om een passief inkomen te verdienen? Dan zou investeren in vastgoed wat voor jou kunnen zijn.

Als je wilt investeren in vastgoed, dan kan dat veel geld opleveren. Als je niet goed weet waar je mee bezig bent, kan het ook veel geld kosten. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je doet. Een goede training of cursus is dus heel waardevol.

Om meer kennis over het investeren in vastgoed te krijgen, zijn er meerdere cursussen en trainingen op de markt. Daar zitten goede en minder goede tussen. Deze keer gaan we kijken naar de Cashflowboost van Thierry Stokkink. Hoe is de kwaliteit van deze cursus en leer je er beter van investeren? In deze review ga ik die vraag beantwoorden.

Waarom deze cashflowboost review?

Voordat je iets aan gaat schaffen is het altijd goed om eerst onderzoek te doen of het product of dienst goed genoeg is en aan jouw wensen voldoet. Voor een tweedehands boek gaat dat natuurlijk minder op dan voor een kostbare-daagse training. Maar hoe hoger de prijs van de aankoop, hoe meer het de moeite loont om je er vooraf in te verdiepen.

De prijs van de cashflowboost is dan wel niet super hoog, toch is het geen slecht idee om je er vooraf in te verdiepen wat de Cashflowboost nu precies is. Zo verklein je de kans dat je iets koopt wat niet bij je past.

Wat is de Cashflowboost?

De Cashflowboost is een 8 delige videoserie waarin Thierry Stokkink je alles vertelt wat je moet weten om te kunnen beslissen of investeren in vastgoed wat voor jou is. Thierry laat je zien hoe je woningen kunt aankopen met het doel die te gaan verhuren.

In deze 8 video’s neemt Thierry je mee in het proces van financiering, bezichtiging, aankoop, verhuurklaar maken, het verhuren van een woning en alles wat er verder nog bij komt kijken.

Elke module begint met een korte video (5-10 minuten), waarin Thierry je vertelt waar de module over gaat. In de tekst van de module wordt de theorie verder uitgelegd.

In elke module staan 1 of meer opdrachten. Als je alle opdrachten uitvoert, heb je aan het eind een woning gekocht en verhuurd. Thierry heeft de cursus bewust zo opgezet dat ook de beginnende belegger de stof goed kan volgen.

De cursus heeft als subtitel: Met je overwaarde in vastgoed. Alhoewel het opnemen van de overwaarde op je huis een belangrijke manier van financieren is, is het zeker niet de enige financieringsmogelijkheid die in deze cursus aan bod komt.

Wat is de aanleiding voor deze cursus?

Anderhalf jaar lang is hij actief op jacht gegaan naar kennis over dit onderwerp. Hiervoor heeft hij veel specialisten en ervaringsdeskundigen geïnterviewd. Wel de kennis hebben, maar er niets mee doen is natuurlijk zonde van die kennis.

Thierry hielp al jaren lang een klantenkring waar ook veel vastgoedbeleggers in zaten. Hierdoor had hij dus ook veel kennis gekregen op het gebied van beleggen in vastgoed.

In september 2020 sprak Thierry dan ook in de facebookgroep van de Vastgoedcommunity uit dat hij 11 panden wilde kopen voordat het jaar om was (en de overdrachtsbelasting van 2 naar 8% zou stijgen) om daarmee een passief inkomen van rond de € 2.800,- per maand te krijgen.

Wie is Thierry Stokkink?

Thierry (1984) is vastgoedbelegger en de oprichter en eigenaar van Thuiz Hypotheken en Vastgoed Community.

Vanaf 2005 werkt hij in de verzekeringswereld en vanaf 2011 houdt hij zich ook actief bezig met hypotheken.

Vanaf 2014 is hij zelfstandig hypotheek adviseur. Met zijn bedrijf Thuiz Hypotheken, adviseert hij klanten over de financiering van woningen en bedrijfspanden. Ook helpt hij klanten bij het kiezen van een goede financiering voor woningen die verhuurd gaan worden.

De Vastgoed Community is speciaal in het leven geroepen om investeerders in vastgoed in contact met elkaar te brengen zodat ze kunnen samenwerken en/of van elkaar kunnen leren.

Thierry is getrouwd, vader van 3 kinderen en woont in Noord Holland.

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus is vooral geschikt voor de beginnende vastgoedbelegger en diegene die wil beginnen met beleggen in vastgoed. In deze cursus leer je de beginselen van het beleggen in vastgoed en dan met name woningen voor de verhuur.

Deze cursus is geschikt voor mensen die actie willen ondernemen, want vastgoed is geen makkelijke snel-rijk-methode.

Ben jij benieuwd wat er allemaal bij komt kijken voordat je een extra inkomen kunt verdienen door het verhuren van een woning? En wil je hieraan niet teveel geld uitgeven? Dan is deze cursus uitermate geschikt voor jou.

De cursus bestaat uit 8 modules.

Wil je meer informatie, of ben je een wat meer gevorderde vastgoedbelegger, lees dan ook mijn Vastgoed Community review.

Inhoud Cashflowboost

Module 1 Wat wil je bereiken?

In Module 1 zie je hoe Thierry met zijn kinderen aan het flyeren is. Ondertussen vertelt hij wat zijn strategie is. Hij wil in 4 maanden 11 panden aankopen, zodat hij aan het eind van dat jaar in totaal 12 panden kan verhuren.

Na het flyeren laat Thierry een bezichtiging van een woonhuis zien. Ook vertelt hij welke vragen je allemaal zou moeten stellen om een goed beeld van het huis, de marktsituatie en het doorverhuren te hebben.

Knip je doel op in stukjes en bepaal welke actie je dagelijks en/of wekelijks wil nemen om dichter bij je doel te komen. Thierry deelt nog een aantal praktische tips waardoor de kans groter is dat je je doelen ook werkelijk gaat bereiken.

Bij deze module zitten ook nog een paar handige schema’s die je zelf in kan vullen. Ook weer om het behalen van je doelen te vergemakkelijken.

Hieronder zie je als voorbeeld een screenshot van module 1 met bovenaan de bijlagen bij de module, dan de video met uitleg van Thierry en tenslotte de opdracht(en) met uitleg.

Voorbeeld: module 1

In module 1 zit ook nog een hele waardevolle video (duur: 59 min.) van een interview van Thierry met Tibor Olgers. Tibor deelt op zijn unieke en makkelijk toegankelijke manier hele waardevolle inzichten over ondernemen, geld en geluk. Zeker kijken!

De informatie in module 1 is algemeen toepasbaar, ook voor doelen die niets met vastgoed hebben te maken.

Module 2 Hoe goed heb je het voor elkaar?

Het is belangrijk dat je je uitgangssituatie goed in kaart brengt. Als je geld wilt gaan verdienen met vastgoed, dan moet je eerst goed weten hoeveel bezittingen en schulden je hebt. Als je dat goed in beeld hebt, kan je een plan maken om geld te gaan investeren.

Na het maken van de opdrachten in deze module, heb je een goed inzicht in jouw financiële situatie.

In Module 2 komt Thierry erachter dat panden tegen een goede prijs aankopen zo eenvoudig nog niet is. In de video komt dat ook duidelijk aan bod. Aan het eind van deze video heeft hij wel optie op een paar panden.

Niet alleen op financieel gebied, maar ook op het gebied van mindset is het van belang om je zaakjes goed op orde te hebben. Positiviteit en doorzettingsvermogen zijn erg belangrijk, maar onderschat ook het belang van omgaan met de juiste mensen niet. Er wordt vaak beweerd dat je het gemiddelde wordt van de 5 mensen waar je het meest mee omgaat. Dan kan je maar beter zorgen dat dat positieve mensen zijn die in zichzelf en in jou geloven!

Module 3 Het geld in je stenen

In deze module laat Thierry je in een aantal een eenvoudige en duidelijke stappen zien hoe je er achter komt wat jouw financiële mogelijkheden zijn om in vastgoed te beleggen. Een goed overzicht in je eigen financiële situatie is daarbij van belang (zie ook module 2), evenals de overwaarde van je eigen woning en de voorwaarden van je huidige hypotheekverstrekker.

Module 4 Andermans geld inzetten

Als je meer rendement uit je eigen geld wilt halen, kan het interessant zijn om met behulp van geleend geld een pand te kopen. Hier komt de term “hefbomen” om de hoek kijken.

In deze module ga je het pand dat je wilt aankopen doorrekenen door verschillende waarden in te vullen in een Excel rekenmodel.

Op de video laat Thierry je zien hoe je het Excel rekenmodel gebruikt door deze voor verschillende panden in te vullen.

Eén Cursist heeft een pand op het oog en laat hem door Thierry invullen. Het blijkt een financieel interessant pand te zijn.

Module 5: In de startblokken

Als je een pand op het oog hebt, is het handig dat je je huiswerk al gedaan hebt, zodat je snel kan handelen. Als je het 8-Stappenplan van Thierry volgt, zie je niets over het hoofd. Ook krijg je een aantal handige checklists om zeker te weten dat je alle stappen volledig uitvoert.

Het is ook belangrijk om goede taxateurs te vinden en om naar de juiste taxatierapporten te vragen.

Module 6: Bij wie moet ik zijn?

In deze module vertelt Thierry je het verschil tussen een beginnende vastgoed belegger en een ervaren vastgoed belegger. Het heeft gevolgen in welke categorie je zit. Beide categorieën hebben voor- en nadelen. Wanneer val je nu in de ene categorie en wanneer in de andere? Thierry vertelt je er alles over in deze video.

Ook komt het verschil tussen een gewone hypotheek en een verhuurhypotheek aan de orde. Eén van de verschillen is dat de verhuurhypotheek over het algemeen wat duurder is dan een gewone hypotheek.

Ook handig is het overzicht van de geldverstrekkers. Op 30 punten worden de geldverstrekkers vergeleken. Zo krijg je een goed idee van de geldverstrekker met de voor jou meest gunstige voorwaarden. Omdat dit info is die heel snel veroudert, is het raadzaam om zelf actuele informatie op te vragen.

Er zijn verder nog een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je een woning gaat verhuren. Ook dat leer je in deze module.

Module 7: Het complete plaatje

Deze korte module is een samenvatting van de voorgaande modules. Thierry neemt het hele proces nog een keertje door, zodat de kans zo klein mogelijk is dat je een stap vergeet.

Ook geeft hij een makkelijk schema, waarin je in oogopslag kunt zien welke stappen er allemaal zitten in het proces van aankopen en verhuren van een woning.

Ook hier weer het advies om je goed te verdiepen in de diverse hypotheekverstrekkers en hun voorwaarden.

Module 8: Hoe kan ik verder opschalen?

Module 8 is de laatste module van deze cursus. Met alle kennis uit de vorige modules ben je in staat om panden aan te kopen, te financieren en te verhuren.

Wat overblijft, is het opschalen van deze manier van geld verdienen. Naast een goede mindset, geeft Thierry je nog een paar belangrijke tips mee om je business verder uit te breiden en daarmee de inkomstenstroom te vergroten.

Bonussen

Naast deze videoserie krijg je nog 3 bonussen:

 • 14 delige videoserie praktijkervaring
 • Masterclass vastgoed financieringen en Cashflow rekentool
 • Deelname affiliate programma

We zullen ze 1 voor 1 even doorlopen.

Bonus 1: 14 delige videoserie Praktijkervaring

Mijn eigen vastgoedreis. In 14 video’s laat Thierry je zien wat er zoal komt kijken als je in 4 maanden tijd 11 panden wilt kopen.

Het 1e doel van deze challenge is om met al die panden een passief inkomen te krijgen van rond de €2.800,- per maand.

Het 2e doel is minstens even belangrijk. Dat doel was om zoveel mogelijk problemen tegen te komen. Dat klinkt misschien raar, maar het zijn wel problemen waar jij ook mee te maken kan krijgen. Hoe meer problemen Thierry tegenkomt en oplost, hoe beter jij bent voorbereid.

In deze videoserie zie je wat al die problemen zijn en zie je ook hoe Thierry er mee omgaat. Hele waardevolle praktijkinformatie dus.

Hij wilde dus vooral vanuit zijn eigen ervaring waardevolle tips delen en geen droge theorie vanuit de boeken doorgeven. Ik denk dat hij daarin heel goed geslaagd is.

Het leuke hiervan is dat Thierry je niet alleen vertelt wat je moet doen om een aantal panden te kopen en te verhuren, maar dat hij het ook zelf doet en alle moeilijkheden die daarbij komen kijken op video vastlegt.

Ik heb al deze 14 video’s bekeken en moet zeggen dat het heel leerzaam is om te zien wat er allemaal mis kan gaan bij het kopen en 11 panden. De theorie van panden kopen en verhuren is leuk, maar de praktijk is vaak iets weerbarstiger.

De momenten dat hij er doorheen zit, en het allemaal niet meer zo ziet zitten, legt hij ook vast op camera. De meeste beleggers zullen dat soort momenten wel kennen. Dat maakt deze serie bonusvideo’s alleen al de moeite waard om te bekijken.

Er zijn ook genoeg momenten in het verhaal van Thierry die gewoon erg grappig zijn en meer dan eens heb ik lachend of glimlachend achter mijn laptop gezeten.

Bonusvideo 1: De start van de challenge

Het doel van Thierry is om in 4 maanden tijd (voordat de overdrachtsbelasting in januari 2021 van 2% naar 8% wordt verhoogd) 11 panden erbij te kopen, zodat hij in totaal 12 panden in eigendom heeft en kan verhuren. Waarom juist 11?

 • Bij het kopen van 11 panden zal hij tegen heel veel problemen oplopen. Om al die problemen op je pad tegen te komen zal niet altijd even leuk zijn, maar wel heel leerzaam voor Thierry zelf en ook voor de cursisten. Hier wordt ook het belang van een goede mindset duidelijk.
 • Met 12 panden in totaal moet het mogelijk zijn om een passief inkomen van ongeveer €2.700,- per maand te verdienen.

In deze video zie je hoe Thierry met zijn kinderen aan het flyeren is.

Ook zie je de eerste bezichtigingen van een paar woningen.

Bonusvideo 2: De druk neemt toe

Later in de video gaat hij het flyeren uitbesteden en zie je dat dat ook niet helemaal gaat zoals Thierry zich dat had voorgesteld.

De eerste biedingen zijn gedaan, maar helaas afgewezen omdat ze te laag zijn.

In deze video wordt een woning aangeboden door een zogenoemde ‘dealsourcer’. Bij de bezichtiging krijg je nog wat tips van Thierry waardoor je meer informatie over de woning en de omgeving krijgt.

Thierry benadrukt het belang van de juiste vragen stellen aan de verkoper en vraag vooral ook door om achter nog meer belangrijke informatie te komen.

Ook zie je in deze video dat het geweten van Thierry op gaat spelen. De verkoper laat het achterste van zijn tong zien en daarom wil Thierry ook niet het uiterste uit deze deal halen, maar hij gunt de verkoper ook een eerlijke prijs.

Bonusvideo 3: Uitstelgedrag

Thierry is onderweg naar een mastermind bijeenkomst in Baarle Nassau. In de auto neemt hij deze video op en bedenkt zich dat de aankondiging om er in 4 maanden tijd even 11 panden bij te kopen een beetje impulsief is genomen. Hij gaat door een lastige tijd, het aankopen van panden lukt even niet zo goed.

Toch is hij vastbesloten om het project tot een succes te maken. Voor zichzelf, maar ook voor de kijkers van de videoserie.

Bonusvideo 4: Ik zit er aardig doorheen

Tijdens de Mastermind bijeenkomst in Baarle Nassau is het wel duidelijk geworden dat 11 panden kopen in 4 maanden een onrealistische opdracht is. Thierry laat het aantal aan te kopen panden los, maar wil wel nog steeds €2.700,- euro passief per maand gaan verdienen. Dan maar met minder panden.

Thierry heeft inmiddels wel een pand aangekocht en ook nog voor een gunstige prijs. Dit pand zal rond de €1.000,- euro per maand gaan opleveren. Al met al een goed begin dus.

Bonusvideo 5: Samenwerkingen

Ondanks het feit dat Thierry nog niet veel panden heeft kunnen kopen, heeft hij toch zijn netwerk behoorlijk uit kunnen breiden, en dat is ook veel waard.

In deze video zie en hoor je Thierry en zijn compagnon de onderhandelingen doen over een aantal aan te kopen panden.

Bonusvideo 6: De eerste deals

Thierry is bezig met een aantal panden en dat gaat allemaal niet vanzelf. Bij een aantal woningen is er gezeur, waardoor de koop niet echt makkelijk gaat.

Ook vertelt hij heel open en eerlijk wat zijn sterke punten zijn, maar ook wat zijn zwakke punten zijn en welke fouten hij tot nu toe heeft gemaakt. Allemaal het het doel dat jij er van kan leren.

Verder geeft hij een update met welke panden hij allemaal bezig is en wat daar de bijzonderheden bij zijn.

Bonusvideo 7: De laatste beslissingen

Thierry kan met een relatie van hem 5 panden in Tilburg kopen, maar hij komt nog wat geld tekort. Zijn vastgoedcoach wil hem wel geld lenen, maar misschien wordt die coach ook wel partner in deze samenwerking. Er zijn diverse manieren om deze samenwerking vast te leggen.

Bonusvideo 8: Supergoed nieuws!

Thierry heeft eindelijk 10 of 11 (hij is zelf de tel kwijt) panden gekocht. Met deze panden krijgt hij een passief vermogen van rond de €2.800,- per maand. Missie geslaagd zou je zeggen!

Bonusvideo 9: Je ergste nachtmerrie

De notaris blijkt vergeten te zijn om de aflosnota op te vragen, waardoor de laatst aangekochte 5 huizen waarschijnlijk niet voor Oud en Nieuw gepasseerd kunnen worden. (Als de video wordt opgenomen is het 30 december) De overdrachtsbelasting is dan geen 2%, maar wordt in het nieuwe jaar 8%. Resultaat: een kleine €60.000,- aan extra kosten.

Hier wordt ook het belang van een goed een goede mindset duidelijk. Ondanks dat de situatie er niet goed uitziet, blijft Thierry wel geloven in een goede afloop.

Het gaat dus allemaal niet vanzelf voor Thierry. Hij somt in deze video nog even alle risico’s van het beleggen in vastgoed op. Een echte cliffhanger!

Bonusvideo 10: De juridische strijd aangaan?

In deze video kun je zien dat de panden bij de notaris gepasseerd worden. Het toch nog is goedgekomen met die aflosnota. Hij laat kort de huizen even zien die het betreft.

Bonusvideo 11: Live Q & A over de vastgoedchallenge.

Dit is ook een waardevolle video. En een lange ook. Hij duurt 2 uur.

Thierry beantwoordt vragen van kijkers over de vastgoedchallenge. Hierbij komen uiteraard ook veel vragen van beginnende vastgoedbeleggers aan bod. Een selectie uit de vragen die voorbij komen:

 • Waarom ben je aan de vastgoedchallenge begonnen?
 • En hoe kwam je erbij om dit te gaan doen?
 • Wat heb je hiervan geleerd?
 • Wat ging er goed?
 • Hoe heb je het aangepakt?
 • Hoe heb je de deals gevonden?
 • Hoe ging de financiering?
 • Heb je het gehaald?
 • Ik ben een beginnende vastgoedbelegger. Welke tips heb je voor me?
 • Wat zijn je ervaringen met telefonische aquisitie?

Bonusvideo 12: De cijfers van de vastgoedchallenge

In deze video laat Thierry de huizen zien die hij gekocht heeft.

Ook laat het volledige financiële plaatje zien wat erbij hoort, zowel winst als verlies. Er zijn namelijk een paar panden bij die slecht scoren wat de financiën betreft. Ook dat hoort erbij helaas.

Bonusvideo 13: Mijn 12 grootste fouten bij het kopen van 12 panden.

Een hele waardevolle video in deze serie.

Thierry geeft per fout aan waar zijn fout uit bestond en ook wat hij op dat gebied wél goed had gedaan. Een hele uitgebalanceerde video, wat mij betreft.

Bonusvideo 14: Vastgoed en vermogen blauwdruk

Een hele korte video waarin Thierry je de mogelijkheid laat zien om een gesprek met 1 van zijn collega’s in te plannen voor een adviesgesprek.

Bonus 2: Masterclass Vastgoed Financieren & CashflowRekentool

In deze video legt Thierry in 1 uur uit welke mogelijkheden er zijn om vastgoed te financieren. Het 2e gedeelte van deze video duurt ook ongeveer een uur. Hierin beantwoordt Thierry vragen van kijkers.

In totaal bespreekt hij 13 financieringsmogelijkheden, elk met hun voor- en nadelen.

Eén van de mogelijkheden is het afsluiten van een beleggingshypotheek. Thierry heeft alle details van de geldverstrekkers in een groot schema gezet. Dit voor zowel de beginnende als de gevorderde vastgoedbelegger. Hier dient wel bij gezegd te worden dat het een momentopname is, maar je hebt zo wel een idee waar je allemaal rekening mee moet houden.

Er is in deze video aandacht voor de beginnende, de gevorderde en de ver gevorderde belegger. Kortom, voor iedereen is er nuttige informatie.

Bonus 3: Deelname affiliate programma

Thierry biedt je de mogelijkheid om affiliate van hem te worden. Dat houdt in dat je de mogelijkheid krijgt om de Cashflowboost voor hem te verkopen. Elke keer dat je er 1 verkoopt, krijg je hiervoor een vergoeding.

Thierry legt je in de cursus uit hoe dit werkt.

Voordelen

De Cashflow Boost is uitgebreid en makkelijk te volgen. Ook als je nog geen ervaring met het beleggen in vastgoed hebt.

De video’s die Thierry gemaakt heeft zijn heel duidelijk en rustig van opzet. Het is prettig om naar te kijken en te luisteren.

Vooral met de 14 bonus video’s, waarin hij zelf 11 panden wil kopen, stelt hij zich bijzonder kwetsbaar op. Hij laat zien dat hij ook maar een mens is en dat bij hem ook wel eens dingen niet lukken. Daarnaast laat hij jou, de kijker, getuige zijn van al zijn fouten en uitstelgedrag.

Thierry is een positieve, sympathieke en vrolijke jonge kerel die op een heel toegankelijke en natuurlijke wijze zijn video’s maakt. Dat maakt het interessant om zijn video’s te bekijken.

Bij de modules zitten voldoende en duidelijke bijlagen.

Nadelen

In de cursus verwijst Thierry regelmatig naar zijn bedrijf Thuiz Hypotheken. Dit zou als storend ervaren kunnen worden.

Thierry werkt al jaren professioneel in de hypotheekwereld en heeft in al die jaren heel veel mensen geadviseerd bij het aankopen van huizen en bedrijfspanden. Zijn netwerk is dus enorm uitgebreid. Daarnaast heeft hij erg veel kennis en ervaring of financieel gebied. Dat is dus niet heel representatief voor de beginnende vastgoed investeerder.

Niet iedereen zal zo’n netwerk van die omvang hebben. Voor diegene die niet kan terugvallen op een uitgebreid kennissen netwerk, zal het aankopen van panden wellicht wat lastiger zijn. (Een oplossing hiervoor is dat je lid wordt van de Vastgoed Community. Hierdoor wordt je lid van een omvangrijk netwerk van mensen die in de vastgoedbranche werkzaam zijn)

Thierry houdt van duidelijkheid, ook in zijn taalgebruik. Sommige mensen zouden zich daaraan kunnen storen.

Wat is de prijs?

Deze training kost je € 195,- exclusief BTW.

Garantie

Je krijgt 30 dagen om deze cursus uit te proberen. Kom je binnen deze 30 dagen tot de conclusie dat deze cursus toch niet aan je verwachtingen voldoet, dan krijg je gewoon je geld terug. Geen lastige vragen, geen gedoe.

Je loopt dus geen enkel risico.

Conclusie

Met deze cursus Cashflowboost heeft Thierry een hele uitgebreide cursus samengesteld met een schat aan praktijkinformatie.

Omdat hij zelf min of meer als proefkonijn dient voor zijn cursus (zonder veel ervaring 11 panden aankopen in 4 maanden) zie je alle meevallers, maar vooral ook tegenslagen waar Thierry mee te maken krijgt. Dat maakt deze cursus voor mij uniek.

Je ziet en hoort geen glad gepolijst verhaal, maar meer de alledaagse werkelijkheid waarin het niet altijd even makkelijk gaat.

Kortom; een hele waardevolle cursus die – zeker voor de beginnende vastgoedbelegger – zijn geld dubbel en dwars waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image