Meteen naar de inhoud

In deze Bol Masterclass Review gaan we het hebben over een eigentijdse manier van geld verdienen.

De tijden zijn aan het veranderen, ook op het gebied van geld verdienen. Vroeger was het heel normaal als je het beroep ging doen wat je vader ook al deed. Als hij timmerman was, dan werd jij ook timmerman. Of als je moeder schooljuffrouw was, dan ging jij jaren later ook voor de klas.

Daarnaast keek niemand er vreemd van op als je 40 jaar bij één baas bleef werken. Als je postbode was, bleef je voor de rest van je leven postbode. Zat je bij de Nederlandse Spoorwegen, dan haalde je gewoon je pensioen bij de NS. Tegenwoordig is dat allemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Mensen wisselen bij wijze van spreken sneller van baan, dan van ondergoed.

Tegenwoordig zijn er andere manieren om aan geld te komen. Er zijn zelfs snellere en betere wegen die naar financiële onafhankelijkheid leiden. Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je daar meer over wilt weten; sneller en meer geld verdienen op een makkelijkere manier. Eén van die manieren is via het zogenaamde ‘E-commerce’. Als je hier meer over wilt weten, lees dan snel verder.

Geld verdienen anno nu.

De invulling van werk gaat tegenwoordig heel anders. Mensen werken veel korter voor één werkgever. Naast salaris zijn andere vormen van beloning belangrijk. Denk maar aan ouderschapsverlof, extra vrije dagen, een auto van de zaak, of een fiets van de zaak, variaties in pensioenopbouw en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden waarover werkgever en werknemer het eens kunnen worden alvorens het arbeidscontract wordt getekend.

Het kan natuurlijk ook allemaal anders. Wat is er nu mooier om thuis te werken en helemaal je eigen tijd in te delen? Het grote voordeel is natuurlijk dat je niet in de file hoeft te staan. Je bent geen tijd kwijt met het heen- en weer reizen naar je werk. Je bent geen geld kwijt aan reiskosten, op welke manier dan ook.

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar manieren om makkelijker, sneller, leuker en beter geld te verdienen. Het internet is daar tegenwoordig een perfect middel voor. Er zijn meerdere mogelijkheden. Eén ervan is dat je je gaat bezighouden met affiliate marketing.

Affiliate marketing

Deze manier van geld verdienen houdt in dat je de producten promoot van andere aanbieders. Je maakt op je eigen website reclame voor de producten van iemand anders. Je hoeft ze dus niet in te kopen, je hoeft er geen voorraad van aan te houden en de eventuele klachten hoef je ook niet te behandelen. Als er door jouw promotie een verkoop tot stand gebracht wordt, krijg jij daarvoor commissie.

Een andere manier is private labelling. Private wat???

Private labelling

Wat tegenwoordig ook gedaan wordt is Private Labeling. Dit kan bij voorbeeld met behulp van Amazon of Bol.com. Jij koopt producten in en verkoopt zie via Bol.com. Je hoeft er niet je huis voor uit. Bol.com heeft de website al en verzorgt ook de promotie van jouw product. Door vanuit huis te werken, hoef je geen winkelpand aan te schaffen en geen website op te zetten.

Waarom is bij voorbeeld Bol.com zo’n goed adres? Hier zijn een paar feiten:

 • Meer dan 20.000 externe verkopers
 • Maandelijks rond de 30 miljoen bezoekers
 • Ongeveer 1 miljoen dagelijkse zoekopdrachten
 • De populairste mobiele winkelapp van Nederland en België
 • Ruim 9 miljoen actieve klanten

Als jij hier tussen gaat zitten met jouw producten, goede kans dat mensen dan bij jou terecht komen. Eén van de mensen die groot is geworden met private labelling is Jia Ruan.

Wie is Jia Ruan?

Jia (spreek uit: “Dzja”) Ruan is zoon van Chinese ouders. Die hadden wel 3 Chinese restaurants. Dat zal hard werken zijn geweest, Jia zag dat niet zitten. Ze konden wel vroeg stoppen met werken, dat trok hem dan weer wel aan. Je zou kunnen zeggen dat dit het begin was van zijn latere loopbaan.

Tijdens zijn HBO studie zag hij elke ochtend mensen met lange gezichten in de bus. Zo te zien hadden ze weinig zin in hun werk en deden ze op dit moment veel liever andere dingen,….uitslapen bijvoorbeeld. Jia werd aan het denken gezet en besloot dat hij dit niet wilde. Hij wilde uit de rat race stappen. Vrijheid is wat hij wilde. Vrij zijn, je eigen tijd indelen, doen waar je op dat moment zin in hebt en je geen zorgen hoeven te maken over geld.

De HBO studie werd dus stopgezet. Voor pa en ma Ruan was dat wel even slikken. Enige tijd later kwam Jia in aanraking met selfhelp boeken en boeken over positief denken. Dat heeft zijn leven pas echt veranderd. Eén van de lessen in deze boeken was dat je met hard werken niet rijk wordt, maar wel met slim werken.

Een andere les was dat het altijd de tijd, het geld en de moeite waard is om in jezelf te investeren. De omstandigheden mogen soms veranderen of tegenzitten, maar de kennis die je hebt, neemt niemand je meer af. Nog ééntje dan…Risico nemen. Durf berekende risico’s te nemen. Of, zoals Marc Zuckerberg – de oprichter van Facebook – het zegt: “Het grootste risico dat je kunt nemen, is om nooit risico’s te nemen.” Alle succesvolle ondernemers zijn zo succesvol geworden, doordat ze van tijd tot tijd verantwoorde risico’s hebben genomen.

Carrière Jia Ruan.

Nadat hij werkt maakte van persoonlijke ontwikkeling, kwam hij in contact met iemand die zich bezig hield met zaken doen via het internet. Deze man was daar buitengewoon succesvol in het Jia was verkocht. Hij ging zich erin verdiepen en met succes. Binnen de kortste keren had hij ook een goedlopende business die hem veel geld opleverde.

En ja, wat doe je dan als je zoveel geld verdient? Als je al 2 dikke auto’s hebt, is die 3e echt zo interessant niet meer. Als je alles kunt kopen wat je hartje begeert, gaan je interesses veranderen. Dit gebeurde ook bij Jia. Natuurlijk bleef hij nog steeds veel geld verdienen, maar daarnaast ging hij zich ook bezighouden met het begeleiden en coachen van andere mensen die ook succesvol wilden worden in het zakendoen via het internet.

En daarmee zijn we gekomen bij het onderwerp van deze review:

De Bol Masterclass. Werkt dat nou wel?

Voordat we deze vraag zullen beantwoorden, kijken we eerst even wat dat de Bol Masterclass inhoudt; hoe gaat het in z’n werk?

Bol Masterclass. Wat is het?

De Bol Masterclass is een online training door middel van video’s waarbij je, geholpen door Jia Ruan, zelf producten uit het Verre Oosten gaat importeren en via Bol.com gaat verkopen.

Het grote voordeel hiervan is dat je je alleen hoeft bezig te houden met de inkoop. Bol.com regelt verder alles voor je zoals opslag en verzending van de verkochte producten, de facturering naar de uiteindelijke gebruiker en eventuele klachten behandeling. Kort samengevat zijn er 5 stappen:

Stap 1 Onderzoek. Ga op onderzoek uit en kijk waar veel vraag naar is. De kunst is om die dingen te vinden die gewild zijn bij consumenten en die goedkoop in te kopen. Meestal in het Verre Oosten / China.

Stap 2. Hoe is de concurrentie? Kijk of je product goed verkocht wordt. Als dat zo is, zijn er waarschijnlijk meer aanbieders. Het is dan zaak jouw aanbieding extra aantrekkelijk te maken door bij voorbeeld een lagere prijs, een betere omschrijving of een mooiere afbeelding van het product.

Stap 3. Enige aanbieder. Als je de enige bent die het product bij Bol.com aanbiedt is dat natuurlijk mooi.

Stap 4. Groot inkopen. Na al het speur- en onderzoekwerk ga je het product nu echt inkopen. Dit om de prijs per eenheid zo laag mogelijk te houden.

Stap 5. Je business gaat lopen. Alles is geregeld. De goederen komen binnen bij Bol.com en die neemt je verder alles uit handen, zoals opslag, verzending en eventuele klachten afhandeling.

De kunst is natuurlijk om de juiste producten uit te zoeken en op de juiste manier te koop aan te bieden. Je kunt dit zonder hulp van Jia, maar de kans is groot dat je alle beginnersfouten gaat maken die Jia ook maakte. Hiermee verlies je kostbare tijd en kom je minder snel bij je doel van een winstgevende internet business.

Mindset

Natuurlijk wordt het geen succes als je er niet voor 100% achter staat. Dat wil zeggen, je moet er echt in geloven, voor gaan en voldoende tijd en energie in steken. Doe je dit niet dan wordt is het resultaat voorspelbaar: het werkt niet.

Jia is daar volstrekt open en eerlijk in. Daarom krijgt het onderwerp “Mindset” zo’n prominente plaats in de cursus.

Uiteraard ga je minder verdienen dan Jia, je moet de business immers nog helemaal opbouwen. Bovendien verdient Jia zijn geld inmiddels niet meer alleen met het in- en verkopen via bol.com, maar heeft hij er veel lucratieve extra business naast, wat ook veel geld oplevert. Bij voorbeeld de Bol Masterclass training.

Wat krijg je allemaal?

Dit zit allemaal in de prijs inbegrepen:

 • Elke week een live video coaching sessie, waarbij je al je vragen aan Jia kunt stellen,
 • Sparren met medecursisten. Het contact met gelijkgestemden is erg belangrijk om een goede mindset te blijven houden.
 • Een rekenmodel voor het berekenen van de prijzen van inkoop, verkoop, transport, opslag en natuurlijk je winst.
 • Een handleiding voor het vinden van en zakendoen met goede leveranciers.
 • Toegang tot een kennisbank, waarbij ook de video coaching sessies terug te kijken zijn.
 • Toegang tot maandelijkse bijeenkomsten waar je Jia en je medecursisten kunt ontmoeten.
 • Kamer van Koophandel checklist. Alles wat belangrijk is bij het inschrijven bij de KvK (of het Ondernemersloket in België) komt hier aan bod.

Voor wie is de Bol Masterclass bedoeld?

Leuk hoor, zo’n cursus die je gouden bergen belooft, maar een portie gezonde achterdocht is ook hier wel op z’n plaats.

Je zult al die mooie verhalen wel gelezen hebben over veel geld verdienen zonder enige moeite. “Waarom doet niet iedereen dat dan?” zul je je afvragen. En dat is hierom. Slapend rijk worden willen we allemaal, maar dat gaat helaas niet. Je zult er echt zelf voor moeten werken en enig risico moeten nemen. Dat betekent dat je de stappen die Jia je voordoet echt zelf ook zult moeten doen. Dat je vooral in het begin tijd moet uittrekken om aan je business te werken.

Als je rijk wilt worden zonder ervoor te werken, is dit niets voor jou. Als je geen “drive” hebt en liever stil zit dan je handen uit de mouwen te steken en flink aan te pakken, moet je hier gewoon niet aan beginnen.

De Bol Masterclass is bedoeld voor mensen die (financiële) vrijheid willen. Die elke dag zelf willen bepalen wat ze zullen gaan doen. Die niet vast willen zitten aan tijd of plaats om hun geld te verdienen en die ook nog eens meer willen verdienen dan een modaal salaris. Ben jij zo iemand, dan zou deze cursus wat voor jou kunnen zijn.

Voor- en nadelen

Er zijn maar weinig dingen in deze wereld die alleen positief of alleen negatief zijn, zo ook deze cursus. Hieronder een overzicht van wat we goed en minder goed aan de Bol Masterclass vinden.

Voordelen

Je krijgt veel waar voor je geld. Zie ook de opsomming hierboven

Jia legt alles duidelijk uit. Hij neemt de tijd voor alle stappen. Je hoeft geen kennis van zaken te hebben.

De wekelijkse coaching sessie met Jia waar je al je vragen kwijt kunt.

Levenslange toegang tot alle informatie en alle toekomstige updates.

Nadelen

De cursus is niet goedkoop. Er wordt een flinke investering van € 995,- van je gevraagd. Dat je dat in termijnen kunt betalen zal de financiële pijn enigszins kunnen verlichten, maar het blijft veel geld. Jia zegt dat alleen mensen die een hoge prijs betalen er echt voor gaan en Jia wil alleen echt gemotiveerde cursisten. Tsja,…zo kun je het ook bekijken. Op ons komt de uitleg over alsof de prijs kunstmatig hoog wordt gehouden.

In de cursus lijkt het erop dat je binnen korte tijd veel geld gaat verdienen. In de praktijk zal dit nog wel tegenvallen. In de weerbarstige werkelijkheid zal het wel enkele maanden duren voordat je een serieus inkomen hebt.

Een ander nadeel is dat je er toch echt hard tegenaan zult moeten gaan. Je moet écht gemotiveerd zijn om dit project tot een succes te maken. Waarschijnlijk zullen de mensen uit je omgeving je niet snappen. Reken erop dat je hier en daar wat uit te leggen hebt.

Bol Masterclass Review: conclusie

Alle voor- en nadelen in aanmerking genomen vinden we de uitgave van € 997,- te rechtvaardigen. Zelfs als je geen bakken geld gaat verdienen, zul je het aankoopbedrag vrijwel zeker terugverdienen.

Klik in dat geval op de knop hieronder en je kunt direct starten met het opzetten van je business.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image