Meteen naar de inhoud
logo van BNBVerhuurcursus.nl

In deze BNB Verhuurcursus review ga ik je alles vertellen over deze uitgebreide cursus van Nikki Koppedraaijer en Priscilla Jansma.

Droom jij er wel eens van een mooi extra inkomen naast je gewone salaris? Met het verhuren van een kamer of een huis is dat voor jou mogelijk.

Als je een vakantiehuisje hebt, kan je er zelf vakantie in vieren, maar je kan het ook verhuren. Je kan het ook verhuren én er zelf vakantie in houden. Er zijn dus meerdere mogelijkheden.

Als je zelf geen huis hebt om te verhuren, dan kan dit toch een goede cursus voor jou zijn. Nikki en Priscilla vertellen jou namelijk wat je kan doen om aan een huis te komen om te gaan verhuren.

Inhoudsopgave

Waarom deze BNB Verhuurcursus review?

Deze review over de BNB Verhuurcursus heb ik gemaakt, omdat dit geen goedkope cursus is die je op een regenachtige middag even doorleest. Voordat jij deze cursus gaat kopen, is het verstandig om goed te weten wat je gaat aanschaffen. Een cursus kan nog zo goed beoordeeld worden, als hij niet bij jou past, heb je er nog niet veel aan.

Het is goed om vooraf dingen te weten als: hoe is de kwaliteit van deze cursus, wat staat er allemaal in, is deze cursus wel wat voor mij… Dat soort vragen kom je allemaal tegen in deze review.

Wat lees je allemaal in deze review van de BNB Verhuurcursus?

Zelf heb ik de cursus aangeschaft en heel goed bekeken en beluisterd. In deze review van de BNB Verhuurcursus vertel ik je wat ik allemaal ontdekt heb.

Ik vertel je wie de makers van deze cursus zijn en waaróm ze deze cursus gemaakt hebben. Ik vertel je wat er allemaal in de cursus staat, wat de voor- en nadelen van deze cursus zijn en hoe de garantie is geregeld.

Bekijk ook zeker even het interview dat ik had met Nikki. Hij vertelt je nog veel meer over de cursus en heeft ook nog een tip voor je.

Het is best een lange review over de BNB Verhuurcursus geworden. Dat komt omdat de cursus écht alles vertelt wat met het verhuren van vakantiewoningen te maken heeft. Aan het eind van deze review kan je dan wel een goede afweging maken of de BNB Verhuurcursus iets voor jou is.

De homepagina van de BNB Verhuurcursus zie je hieronder

Homepagina BNB Verhuurcursus

Wat is de BNB Verhuurcursus?

De BNB Verhuurcursus is een videocursus op het gebied van verhuur van recreatiewoningen. Naast video’s krijg je ook heel veel documenten die je aan kan passen naar jouw situatie en gelijk kan gebruiken.

In deze hele uitgebreide en complete cursus ga jij alles leren wat met het verhuren van huizen, vakantiewoningen, studio’s en chalets te maken heeft. Niet alleen in Nederland en België, maar ook in het buitenland.

Bij de BNB Verhuurcursus ligt de nadruk op het verhuren van woningen voor kort, recreatief gebruik. Maar ook verhuur voor een langere periode komt aan bod.

Na het doorlopen van deze cursus weet jij echt alles over het winstgevend verhuren van 1 of meerdere woningen.

Video review BNB Verhuurcursus

Heel compleet

De cursus is echt heel uitgebreid. Ik heb de video’s bekeken en ben echt lang bezig geweest. Er zijn in totaal 188 lessen.

De cursus is destijds gestart met 7 modules en het zijn er ondertussen 17. Iedere keer als er weer nieuwe informatie beschikbaar komt, dan wordt de cursus daarmee uitgebreid.

Bij elkaar krijg je meer dan 93 uur aan video’s. (oktober 2022) en meer dan 70 voorbeelddocumenten die jij zo in de praktijk kan gebruiken.

Je krijgt heel veel praktische informatie over het zoeken en vinden van geschikte woningen, marktonderzoek voor het verhuren van de woningen, het financieren, kopen en verzekeren van woningen. Maar ook het aankleden van de binnen- en de buitenkant en het adverteren van je woningen.

Ook aan het schoonhouden en het verhelpen van kleinere mankementen wordt uitgebreid aandacht besteed.

Populair

De BNB verhuurcursus heeft nu (september 2022) zo’n 4.500 cursisten en is dus een erg populaire cursus op dit gebied.

Authentiek

De cursus is geen mooi gepolijste show die door een paar professionele presentatoren wordt gepresenteerd, maar een eerlijk verhaal dat verteld wordt door een paar ‘echte mensen’ zoals jij en ik. Hier en daar zit een verspreking of er valt iets op de grond en soms hoor je een vliegtuig overkomen. Dat soort dingen maakt de hele cursus voor mij wel authentiek.

Nikkie en Priscilla hebben misschien meer ervaring met het verhuren van woningen dan met presenteren voor een camera, maar dat maakt de cursus juist wel heel geloofwaardig.

Wat ik ook heel leuk vind, zijn de rollenspellen die Nikki en Priscilla zelf doen. Ze doen zich bij voorbeeld voor als huurder en verhuurder, of als verhuurder en schoonmaker. Ze laten in deze rollenspellen zien hoe zo’n contact tussen huurder en verhuurder of tussen verhuurder en schoonmaker zou kunnen verlopen.

Waarom deze cursus?

Nikki en Priscilla hebben jarenlang geprobeerd om zelf uit te vinden hoe zij recreatie woningen moesten verhuren. Helaas zonder het gehoopte resultaat. Nadat zij zelf een coach in de arm genomen hadden, gingen de zaken pas echt goed lopen.

Nikki schrijft iets op een flipboard
Uitleg door Nikki

Veel mensen zijn wel nieuwsgierig en op verjaardagen kwam bijna altijd het onderwerp “geld verdienen met woningen” aan de orde. Op een dag besloten Nikki en Priscilla er dan maar een cursus van te maken.

Er was geen cursus in Nederland waarmee je kon leren om een woning aan te schaffen en die winstgevend te verhuren. Nikki en Priscilla zijn in dat gat gedoken en hebben de BNB Verhuurcursus opgezet.

Kortom: verdoe geen kostbare tijd met zelf maar wat aanrommelen. Doe zoals Nikki en Priscilla zelf hebben gedaan. Laat je coachen door mensen die aantoonbaar de kennis en de kunde hebben en jou precies kunnen vertellen wat je wel en niet moet doen als het op aankopen, huren en verhuren van woningen gaat.

Daarbij komt dat ze het gewoon leuk vinden om mensen te helpen

Er is op dit moment een woningtekort in Nederland en de verwachting is dat dat nog wel jaren zal duren. Daarbij speelt ook dat de bevolking blijft groeien. Het woningtekort zal dus nog wel even blijven. Kortom, het verhuren van woningen zal voorlopig nog wel winstgevend zijn.

In deze video vertelt Nikki je nog veel meer over de BNBVerhuurcursus:

Wat leer je in deze cursus?

Nikki en Priscilla helpen jou van A tot Z om op een winstgevende manier woonruimte op de recreatieve markt te verhuren. Je kan dus zeker geld gaan verdienen met een vakantiewoning. Maar als je de zaken verkeerd aanpakt, kan je ook veel geld gaan verliezen. Door deze training te volgen, maak je de kans om geld te gaan verliezen zo klein mogelijk en maak je de kans om geld te gaan verdienen zo groot mogelijk.

Je leert alles over:

 • Mindset. Een goede mindset bepaalt je succes.
 • Marktonderzoek. Waar verhuren en aan wie? Welke prijzen kan je berekenen?
 • Een goede woning zoeken
 • Onderzoek of er op die plaats wel woningen recreatief verhuurd mogen worden
 • Een woning kopen of huren. Of toch op commissiebasis werken.
 • Financieringen
 • Verzekeringen
 • De woning inrichten en verhuur klaar maken
 • Adverteren en sociale media
 • Boeking platforms
 • Schoonmaken van de woning
 • Kleine klusjes en troubleshooting
 • Reparaties; wie betaalt de kosten
 • Huizen in het buitenland verhuren
 • Facturering
 • Opschalen

Nikki en Priscilla willen jou tijd en geld (en ergernis) besparen zodat jij in zo kort mogelijke tijd een passief inkomen kan verdienen met het verhuren van recreatie woningen.

Je leert ook zoveel mogelijk te automatiseren. Dit is belangrijk om te kunnen opschalen. Als het verhuurproces goed loopt, kan je het ook toepassen op een 2e en 3e woning en misschien nog wel meer.

Deze BNB Verhuurcursus zorgt ervoor dat het risico voor jou zo klein mogelijk is als je een woning gaat verhuren.

Hieronder zie je een overzicht van de eerste 8 van de 17 modules

Eerste 8 modules van de BNB Verhuurcursus

Voor wie is de BNB Verhuurcursus?

Deze cursus is zowel voor de beginner als voor de gevorderde heel waardevol omdat er zoveel praktische informatie in staat.

De cursus is in het Nederlands. Het is dus logisch dat de meeste cursisten Nederlands zijn. Er zijn echter ook veel Belgische deelnemers aan deze cursus.

Om deze cursus te volgen hoef je geen vooropleiding te hebben gehad. Nikki en Priscilla hebben allebei Mavo gedaan en ze zijn zo succesvol met het verhuren, dat ze nu meerdere maanden per jaar op vakantie kunnen als ze dat willen. Je hoeft dus echt geen geleerde te zijn om met deze cursus aan de slag te gaan. Met gezond verstand en doorzettingsvermogen kan ook jij winstgevend gaan verhuren.

Wil je graag nóg meer lezen over deze uitgebreide cursus, dan is er ook een BNB Verhuurcursus Ebook beschikbaar. Met de knop hieronder kan je die aanvragen.

Hoe werkt de BNB Verhuurcursus?

Het meeste haal je uit deze cursus door een combinatie van goede mindset, het goed toepassen van de kennis uit deze cursus en gebruik maken van je eigen netwerk en het netwerk van mensen uit de community.

Het gaat dus niet vanzelf, je moet er wel wat voor doen. Bovendien is de vastgoedmarkt geen sprint, maar meer een marathon. Geduld en doorzettingsvermogen zijn ook hier goede eigenschappen.

Nikki Koppedraaijer en Priscilla Jansma: de makers van deze cursus

De video’s worden allemaal op een heel enthousiaste manier gepresenteerd door Nikki en/of Priscilla. Het leuke daarvan vind ik dat je kan zien dat het presenteren van een video niet hun beroep is. Ze zitten geen rol te spelen, maar zijn gewoon zichzelf.

Nikkie is een jaar of 18 in actieve dienst werkzaam geweest bij het Korps Mariniers en heeft diverse uitzendingen op zijn naam staan. In module 12 laat hij je een aantal foto’s zien en vertelt hij hier iets over.

lachende Nikki en Priscilla die contract ondertekenen
Nikki en Priscilla

De zwangere Priscilla verschijnt gewoon met haar dikke buik voor de camera tijdens het maken van de video’s, geen probleem voor haar.

Bij mariniers is het gebruikelijk om voor meerdere maanden per jaar uitgezonden te worden. Eén van de gevolgen daarvan is, dat je huis dus ook meerdere maanden per jaar leeg staat.

Nikki ging zijn huis in die maanden verhuren. Zijn ouders deden dat al, dus dat idee was niet nieuw voor hem. Dat verhuren beviel zo goed, dat hij besloot om zoiets meer te gaan doen. Dit zou je de start van de BNB Verhuurcursus kunnen noemen.

Binnen deze cursus zijn de taken wel verdeeld, want Priscilla neemt meer de vormgeving-kant (foto’s, woninginrichting) en de social media voor haar rekening.

Hierboven schreef ik al dat deze cursus geen verzameling van professioneel opgenomen video’s is. Soms verspreken ze zich, nemen een slok koffie tussendoor, of hoor je een vliegtuig overkomen. Dit had er allemaal makkelijk uitgeknipt kunnen worden, maar Nikki en Priscilla hebben daar niet voor gekozen. Het grote voordeel daarvan is dat alles heel natuurlijk overkomt. De totale tijd aan video’s is deze cursus is trouwens meer dan 90 uur (oktober 2022)

Dat ze geen geheimen hebben blijkt wel uit het feit dat ze gewoon laten zien waar ze wonen, welke woningen ze verhuren (25 stuks!) en welke inkomsten ze daaruit halen. Het is niet de bedoeling dat die cijfers op het internet komen, dus het is wel moedig van Nikki en Priscilla om ze in de cursus te laten zien. Kortom: als transparantie voor jou belangrijk is, dan moet je deze cursus hebben!

Nikki en Priscilla hebben hun kantoor aan Egmond aan den Hoef en wonen zelf in Egmond aan zee.

De inhoud van de BNB Verhuurcursus

Ik zei het al; de inhoud van deze cursus is veel, heel veel. De teller staat nu (oktober 2022) op 179 lessen en 77 live call opnames. En de cursus wordt nog steeds uitgebreid!

De cursus bestaat uit de modules 1 tot en met 16 en nog 3 extra modules. Hieronder vind je een overzicht.

Bij ieder module vermeld ik het aantal lessen en wat de totale tijdsduur van alle video’s in de module is.

1: Introductie, Mindset en persoonlijke ontwikkeling

11 lessen, videotijd totaal: 1 uur en 39 minuten

In deze module vertelt Nikki wat er in de cursus aan bod komt. Ook laat hij zien hoe de cursus er uit ziet en waar je alles kan vinden.

Hij geeft ook tips en adviezen om zo veel mogelijk van deze cursus te leren. Bij voorbeeld studietips en goede boeken over onder andere mindset (Michael Pylarczyk), doelen stellen (Stephen Covey) en geldzaken (Robert Kiyosaki) die je kan lezen. Ik heb ze zelf ook gelezen en kan ze je zeker aanbevelen!

Je mindset bepaalt je succes of, zoals Nikki het zegt: “Als je persoonlijk groeit, groei je ook zakelijk.”

Nikki benadrukt nog maar eens dat hij geen financieel expert is en hij raadt je aan om je eigen financiële situatie wel met een financieel expert door te nemen.

Een slim mens leert van z’n fouten en een briljant mens leert van de fouten van een ander. Nikki en Priscilla hebben ook veel fouten gemaakt. Met deze BNB Verhuurcursus hoef jij ze niet meer te maken.

De combinatie van de juiste mindset, kennis en netwerk is bijna een garantie voor succes!

tekening van een huis wat te huur staat

2: Hoe en waar te starten met BNB Recreatie verhuur

16 lessen, videotijd totaal: 2 uur en 58 minuten

In deze module start het echte werk: de voorbereidingen voor het verhuren van een vakantiewoning.

Hoe ga je beginnen? Nikki geeft het advies om – als je weinig ervaring hebt – klein te beginnen. Dan zijn de risico’s ook klein. Bovendien heb je zo de gelegenheid om alle noodzakelijke werkzaamheden zelf een keer te doen. Denk bij voorbeeld aan het inrichten van de kamer of woning, het aannemen van de boekingen, het schoonmaken en de administratie. Als je alles een keer zelf gedaan hebt, dan weet je wat de gasten, de schoonmaker en de klusjesman ook tegen gaan komen.

Hoe vind je de beste panden om te gaan verhuren? Als jij ‘m winstgevend wilt gaan verhuren, welke eigenschappen moet zo’n woning dan hebben?

Om de kans zo groot mogelijk te maken dat je geld gaat verdienen met de woning die je op het oog hebt, is marktonderzoek heel belangrijk. Nikki legt je stap voor stap uit hoe je dat op een goede manier doet.

Als je een goede woning gevonden hebt, is het ook belangrijk dat je die ook mág verhuren. Anders houdt het natuurlijk snel op. Hoe kom je aan die informatie?

Hoe gebruik je websites als Funda en Google Maps om de juiste woningen te zoeken?

Welke invloed hebben gemeentebeleid en de bestemmingsplannen op jouw verhuurplannen? Het is heel belangrijk om dit vooraf goed uit te zoeken, want dat voorkomt dat je iets gaat huren of kopen wat je niet mag gaan verhuren.

Hoe pak je het schoonmaken, het wassen van het beddengoed en het oplossen van kleine problemen aan?

Hoe kan je het rendement van de woning berekenen? Nikki heeft hier een mooi rekenschema van gemaakt wat je naar jouw situatie aan kan passen. Ook laat hij een tool zien waarmee jij zo realistisch mogelijk kan benaderen wat je gaat verdienen met je woning. Zoals Nikki zegt: “know your numbers”. Deze term ga je vaker tegenkomen in de rest van de cursus.

2a: Rent to Rent

7 Lessen, videotijd totaal: 1 uur en 30 minuten

Heb je niet veel geld en wil je toch starten met verhuren? Dan kan je ook een woning huren en die weer doorverhuren.

Als je dit wilt en je hebt moeite de verhuurder te overtuigen van jouw goede bedoelingen, dan kan je Nikki en Priscilla noemen als referentie. Hier betaalt het cursusbedrag zich gelijk weer terug, want zo’n referentie is echt heel waardevol.

Verder vind je in deze module:

 • Waar vind je een goede woning om te verhuren?
 • Welke manieren van betalen aan de huurder zijn mogelijk? (commissie / vast bedrag per maand)
 • Wie is verantwoordelijk voor welk deel van het onderhoud?
 • Hoe introduceer je jezelf bij mogelijke verhuurders?
 • Welke advertentie mogelijkheden zijn er?
 • Welke ondernemingsvorm ga je opstarten?

2b: Financieringen vastgoed (recreatie vakantiewoningen)

9 lessen, videotijd totaal: 2 uur en 17 minuten

De titel zegt precies wat er behandeld wordt in deze module. In 9 lessen leer je wlke financiële mogelijkheden er zijn om een woning aan te schaffen. Een paar voorbeelden zijn: eigen hypotheek ophogen, verhuurhypotheek en crowdfunding.

De laatste les in deze module is een interview van 44 minuten met Mark Hubers. Mark verzorgt financieringen voor beleggingspanden zoals vakantiewoningen. Hij verhuurt zelf ook 13 woningen, hij heeft dus meer dan genoeg praktijkervaring en hij weet echt waar hij het over heeft.

logo van BeachHouse Sea

3: Achter de schermen bij Beachhouse Sea Rentals (ons eigen verhuurbedrijf)

12 lessen, videotijd totaal: 1 uur en 32 minuten

In deze module geven Nikki en Priscilla je een rondleiding door 3 van hun eigen woningen. Je kan met eigen ogen zien hoe deze woningen er van binnen uitzien. Tijdens deze rondleidingen vertelt Nikki waar je allemaal op moet letten bij het inrichten van je woning.

 • Nordsee in Egmond aan Zee. Dit is een mooi voorbeeld van een woning die ze zelf huren en weer doorverhuren aan vakantiegasten. 7 Video’s gaan alleen al over deze woning.
 • Het appartement Nikki’s Holiday Home in Alkmaar.
 • Villa Surf in Egmond aan Zee.

4: Voorbereiding van het verhuurobject

7 lessen, videotijd totaal: 2 uur en 36 minuten

In deze module leer je hoe je goede foto’s maakt, wat belangrijk is bij een schoonmaker en een klusjesman/troubleshooter en tenslotte waar je op moet letten als je een verzekering afsluit.

De laatste video is een live call van anderhalf uur met Jan Rosier. Hij is van vakantiewoningverzekering.nl en weet echt alles van verzekeringen voor vakantiewoningen.

5: Platform inrichten

10 lessen, videotijd totaal: 3 uur en 32 minuten

Wat komt er allemaal bij kijken als je je woning op Booking.com of AirBNB wilt zetten en hoe omzeil je de hoge commissies van die twee?

Nikki laat je in de video’s duidelijk zien hoe je een account aanmaakt voor Booking.com en AirBNB en hoe je deze twee kan gebruiken voor het boeken van jouw vakantiewoning.

Wat je niet wilt, is dat er geen boekingen binnenkomen. Of erger nog; dat er 3 gezinnen bij jou voor de deur staan, die allemaal menen dat ze jouw huisje voor deze week hebben geboekt.

Om dit te voorkomen moet je het boeken van jouw vakantiehuis goed geregeld hebben. Hier zijn goede IT oplossen voor beschikbaar. Nikki legt je in duidelijke stap-voor-stap-video’s uit hoe je deze oplossingen zelf kunt gaan gebruiken.

De laatste les van deze module is een video met Merijn Middelweerd. Hij laat je in een video van 53 minuten zien hoe jij met de software van Vayando een mooie website kan maken voor je eigen vakantiewoning(en). Zo ben je minder afhankelijk van de grote boeking sites.

6: Woning verhuur gereed maken

5 lessen, videotijd totaal: 39 minuten

Bij het inrichten van je woning denk je al gauw aan meubels, tapijt en verlichting.

Priscilla laat je zien waar je allemaal nog meer op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaakspullen.

In de laatste video van deze module neemt Priscilla een handige checklist met je door. Zo voorkom je dat jij tijd en geld verliest met veelgemaakte fouten. Handig!

chique licht en strak interieur
Een mooi interieur zorgt voor hogere huuropbrengsten!

7: Starten met verhuren (van aanvraag tot review)

14 lessen, videotijd totaal: 1 uur en 54 minuten

In deze module laat Priscilla je zien waar je op letten tijdens het boekingsproces. Je krijgt handige tips voor het in- en uitchecken van de gasten. Ook de beoordelingen die de gasten achterlaten en het archiveren van de administratie komen aan bod.

8: Winnende platformen en channelmanager

14 lessen, videotijd toaal: 4 uur en 38 minuten

In deze module gaan Nikki en Priscilla dieper in op de verschillende boekingsplatformen die je kan gebruiken. Ook laten ze je hun channelmanager zien. Hiermee heb je in 1 programma het complete overzicht van al jouw vakantiewoningen.

De laatste video is een live call opname van een uur over de Great Stay App met David Cleassen. David vertelt je alles over deze handige manier om met je gasten te communiceren.

9: Tips en tricks uit de praktijk

13 lessen, videotijd totaal: 3 uur en 26 minuten

In deze module krijg je tips en tricks op allerlei gebied. Twee voorbeelden van marktonderzoeken (Groningen en Medemblik), een uitgebreid overzicht van verhuurkanalen, een voorbeeld van een bedrijfsstructuur, tips op fiscaal gebied en tips voor het laten schoonmaken van de woningen.

De laatste video van deze module duurt 43 minuten. Een cursist heeft problemen met het installeren van de ical (systeem om boekingen automatisch te verwerken). In deze video zie je hoe Nikki deze cursist door het proces heen praat.

logo's van Facebook, Pinterest, Twitter en Snapchat

10: Social Media module

7 lessen, videotijd totaal: 1 uur en 20 minuten

In deze module leer je alles over het gebruik van Facebook en Instagram. Als je hier nog geen ervaring mee hebt, dan is dat niet erg. Priscilla legt alles stap voor stap vanaf het begin uit.

Het begint allemaal bij het bepalen van je doelgroep. Wie wil je wel, en wie wil je liever niet in jouw vakantiewoning hebben. Priscilla legt je precies uit hoe je daar achter komt en waarom dat zo belangrijk is. Als je je doelgroep duidelijk voor ogen hebt, kan je verder gaan met het opstellen van je profiel en advertenties.

Priscilla legt je duidelijk uit hoe je een sterk profiel opbouwt waardoor je de kans vergroot om gasten te laten boeken.

Het gebruik van social media kanalen gaat niet vanzelf, daar moet je tijd in steken. Priscilla laat je zien hoe je jezelf op verschillende manieren goed zichtbaar maakt zonder dat het heel veel tijd kost.

Ten slotte leer je hoe je een advertentie op faceboek kan maken.

11: Vakantiewoningen / chalets aankopen van A – Z

9 lessen, videotijd totaal: 3 uur en 42 minuten.

Maak gebruik van de kennis en de relaties van Nikki en Priscilla over chalets aankopen en verhuren.

Welke soorten chalets zijn er? Waar moet je op letten voordat je zelf een chalet koopt? Hoe kan je een chalet financieren?

Met welke kosten moet je rekening houden, welke opbrengsten mag je verwachten?

Welke dure fouten moet je zien te voorkomen?

De voorlaatste video in deze module is een live call van 2 uur en 18 minuten met Robin Stokman van Second Home Check. Je komt alles te weten over aankoopkeuringen van woningen. Robin vertelt je waarom een aankoopkeuring zo belangrijk is.

12: Casestudies vastgoed en recreatiewoningen

4 lessen, videotijd totaal: 1 uur en 25 minuten

Nikki laat je de cijfers van zijn verhuurbedrijf zien. Zijn tip is om bij de planning uit te gaan van inkomsten die aan de lage kant zijn en kosten die aan de hoge kant zijn. Op zo’n manier kan het eigenlijk alleen maar meevallen.

Een tweede tip is om altijd door te blijven leren. Er is altijd wel iets om te leren en waar je profijt van zal hebben. Denk hierbij aan cursussen op het gebied van mindset, financiën, en vastgoed. Als je veel buitenlandse gasten ontvangt, is een degelijke cursus Duits, Frans of Engels ook een goede investering.

Ook hier weer een duidelijke uitleg bij de praktijkvoorbeelden.

Nikki legt ook uit wat een longlist en wat een shortlist is. Ook krijg je een praktijkvoorbeeld van “rent-to-rent” verhuur.

Nikki in mintgroen t-shirt

13: Wekelijkse live coachingcalls

49 uur en 37 minuten

Elke maandag om 19:00 is het tijd voor de live coaching calls waar jij al je vragen aan Nikki kan stellen.

Deze module bevat 79 coachings calls (stand per oktober 2022). De ene opname is langer dan de andere. Er zitten er tussen van rond de 12 minuten en de langste is bijna 2,5 uur. Al met al genoeg te bekijken en te leren dus.

Omdat dit opgenomen vraag- en antwoordgesprekken met cursisten zijn, zijn deze coaching calls per definitie praktijk gericht.

Als jij deze cursus gaat volgen kan je jouw vragen stellen in de community en dus ook bij deze live coaching calls.

14: Buitenland module en marktonderzoek

12 lessen, videotijd totaal: 10 uur en 53 minuten

Het leuke van de BNB Verhuurcursus is dat het ook in het buitenland is toe te passen. Nikki laat je zien hoe de marktsituatie is in: Oostenrijk, Portugal, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Aruba en Italië. Het verhuren op zich is in wezen niet anders dan verhuren in Nederland. Ieder land heeft echter weer andere details waar je even alert op moet zijn.

In deze module zitten 8 video’s van interviews met mensen die jarenlange ervaring hebben met het aankopen, financieren en/of verhuren van huizen in het buitenland. Ze wonen er, of hebben er jarenlang gewoond. Ze weten dus echt waar ze het over hebben en ze behoeden jou voor dure fouten.

Deze video’s duren allemaal langer dan een uur. Alle belangrijke onderwerpen komen dus uitgebreid aan bod. Een must als je in het buitenland wilt gaan verhuren!

15: BNB Verhuurcursus documenten (o.a. Templates en contracten)

13 lessen, 64 documenten, videotijd totaal: 12 minuten

In deze module vind je 64 handige documenten in PDF, Excel en Word die je direct kan gebruiken. Enkele voorbeelden zijn:

 • Verhuurcontracten in het Nederlands, Engels en Duits
 • Een voorbeeld voor verhuur op commissiebasis
 • Een welkomstbrief in het Nederlands, Engels en Duits
 • Een voorbeeld van een informatiemap voor in de woning
 • Tips voor goede foto’s (met voorbeelden)
foto van de verschillende boards binnen de BNBVerhuurcursus

16: Out of the Box. Wees creatief en open je ogen en oren

1 les, videotijd totaal: 9 minuten

Iets heel anders in deze module. Nikki bekijkt de mogelijkheden om een minicamping te beginnen. Kan interessant zijn als je wat grond over hebt.

Dit is ook een leuk voorbeeld van hoe je met wat creativiteit geld kan verdienen.

Kickstart training vakantiewoningen

11 lessen, videotijd totaal: 2 uur en 9 minuten

Dit is een minivariant van de complete BNB Verhuurcursus. Alles komt aan bod, maar Nikki behandelt de diverse onderwerpen niet zo uitgebreid.

Minicursus BNBVerhuur

13 lessen, videotijd totaal: 2 uur en 5 minuten

Dit is de voorloper van de Kickstart training

Extra inkomsten genereren (digitaal)

8 lessen, videotijd totaal: 29 minuten

In deze module bespreekt Nikki diverse andere cursussen die handig zijn bij het verdienen van een passief (dus via internet) inkomen.

Dat zijn:

 • De vastgoed cursus “Buy to Let” van Martijn van den Berg
 • Affiliate marketing voor de BNB Verhuurcursus
 • Amazon verkoper worden
 • Vastgoed Community van Thierry Stokkink
 • De dropshippingcursus van Joshua Kaats
 • Webshop succes formule van Stefanie van Pelt
 • Digital Nomad (Online ondernemen) van Grysilde Velstra
 • Puur Mindset Academy van Jerik van Nuenen

Met de laatste ben ik bekend en vanuit mijn persoonlijke ervaring met Jerik kan ik je hem van harte aanbevelen.

Community

De community bestaat uit de cursisten van de BNBVerhuurcursus. Je gaat dus kennismaken met allemaal mensen die met hetzelfde bezig zijn als jij: (vakantie)woningen verhuren. Het is een goede gewoonte om jezelf even voor te stellen als je je aangemeld hebt voor de cursus.

De community is verdeeld in diverse categorieën.

Bij de cursus hoort ook een community van gelijkgestemden en medecursisten. Nikki en Priscilla roepen steeds op om al je vragen te stellen in de community. Het voordeel daarvan is dat alle cursisten van jouw vragen kunnen leren.

Je hoeft niet bang te zijn dat je vraag niet beantwoord wordt. Een team van 4 personen houdt de nieuwe berichten en vragen in de community in de gaten. Er komt dus altijd reactie op jouw vraag.

Ook roepen ze op om bij voorbeeld hypotheek voorstellen in de community te delen. Veel leden/medecursisten hebben al meerdere hypotheken afgesloten en weten echt wel waar ze het over hebben. Ook hier kan je als vragensteller, maar ook als medecursist van leren.

De community zorgt ervoor dat de cursus ‘levend’ blijft. Heb je ervaringen waarvan je weet dat dat de cursus beter zal maken, dan horen Nikke en Priscilla dit graag. Hun doel is het om de BNBVerhuurcursus zo goed en compleet mogelijk te maken en te houden.

Soms komt de vraag wel eens voorbij of het verstandig is om je “eigen concurrenten op te leiden.” Nikki en Priscilla zien dat anders. Hoe meer kennis er gedeeld wordt, hoe beter het verhuren in het algemeen gaat. Mocht er een cursist/verhuurder ergens pech mee hebben, dan is het mooi dat er door medecursisten hulp geboden kan worden.

Ook kunnen er door onderlinge samenwerkingen mooie win/win situaties ontstaan. Zit er bij voorbeeld een andere cursist bij jou in de buurt, dan kan je voor elkaar de zaken waarnemen als de ander op vakantie is.

Niet alleen de cursisten hebben veel voordeel van de community. Ook voor Nikki en Priscilla is het hebben van een eigen community superhandig. Er zijn zo’n 4.500 cursisten en die zijn voor een groot deel ook de ‘ogen en oren’ in de markt. Aangezien 4.500 mensen meer horen en zien dan 2, weten Nikki en Priscilla zo dus écht alles wat er speelt op het gebied van vakantiewoning verhuur.

Groepen

Ook kan je in de cummunity lid worden van 1 van de volgende groepen om hier met gelijkgestemden van gedachten te wisselen.

 • Kennis en inspiratie
 • Beleggen.
 • Vastgoed
 • Andere verdienmodellen
 • BNB Verhuur België
 • BNB Verhuur Antillen
Haal meer uit de BNB Verhuurcursus en sluit je aan bij een groep

Veel gestelde vragen

In het kort geef ik je hieronder het antwoord op de meest gestelde vragen over de BNB Verhuurcursus

Wat is het doel van deze cursus?

Het doel van deze cursus is om jou in staat te stellen je eigen huis of je vakantiewoning zo goed mogelijk te verhuren. Door het van tevoren allemaal zo goed mogelijk te regelen, heb je er tijdens de verhuur zelf zo weinig mogelijk werk aan.

Het resultaat is dan: tevreden klanten, goede reviews, een gezonde winstmarge en zo weinig mogelijk werk.

Wat kost deze cursus?

De prijs is op aanvraag, dus als je geïnteresseerd bent, neem dan even contact op met het team van de BNB Verhuurcursus. Je kan dan gelijk even kennismaken en jouw situatie toelichten. Nikki, Priscilla of 1 van de leden van het team kunnen je dan advies geven en vertellen of deze cursus nuttig is in jouw specifieke situatie.

Hoe betaal je en wat gebeurt er daarna?

Na het overmaken van het cursusgeld krijg je een inlogcode. Met deze code kun je gelijk aan de slag met de BNB Verhuurcursus. De code kun je wijzigen in een eigen gekozen code.

Hoe lang duren de video’s?

De meeste instructievideo’s duren zo tussen de 5 en 20 minuten. Er zitten ook video’s tussen van een uur en langer.

In totaal ontvang je ruim 93 uur aan video’s! Dit is de stand van oktober 2022. En de cursus wordt nog steeds uitgebreid!

Wat zijn de vooruitzichten?

Garanties zijn er niet, maar er is nog steeds een woningtekort in Nederland (2022). Het ziet er bovendien niet naar uit dat dit probleem binnen een paar jaar opgelost is. Waarschijnlijk is het verhuren van woningen de eerstkomende jaren nog winstgevend.

garantie logo

Garantie

Op deze BNB Verhuurcursus zit 14 dagen garantie. Ben je niet tevreden met de cursus, dan krijg je gewoon je geld terug.

Voor- en nadelen

Net zoals alle dingen in het leven, heeft deze cursus sterke punten en dingen die beter zouden kunnen.

Wat kan beter?

Hier en daar komt de cursus misschien een beetje amateuristisch over. Is dat erg? Ik vind van niet. Ik zou het meer als authentiek bestempelen, maar er zijn vast mensen die dat anders zien.

Bij de video’s zie je vaak Nikki of Priscilla in het beeld. Dat beeld blijft af en toe wel eens hangen. Het geluid gaat dan wel verder, dus je mist in ieder geval geen informatie.

Soms zitten er 2 lessen in 1 video. Per abuis zijn deze 2 lessen dus niet over 2 video’s verdeeld.

Soms is het geluid bij de video’s niet helemaal top.

Sterke punten van de cursus

Heel veel praktische informatie over werkelijk alles wat met het verhuren van recreatie woningen te maken heeft. De cursus is zeer compleet.

Nikki en Priscilla zijn heel open over hun eigen business inclusief de financiële kant ervan. Ook laten ze je in deze cursus zien waar je goede, gratis online informatie kan krijgen. Bij voorbeeld over financieringen.

Ook als je weinig of geen eigen geld hebt, leren Nikki en Priscilla jou hoe dat je aan een woning kan komen om te verhuren. Je hoeft dus niet veel eigen geld te hebben om te kunnen beginnen.

Een levendige community waar je veel van kan leren. Je kan contact maken met cursisten uit jouw regio en handige samenwerkingen starten!

Conclusie

Dan de vraag waar deze hele review om draait: Is deze cursus z’n geld waard?

Als je deze hele review hebt gelezen zal je gemerkt hebben dat ik behoorlijk enthousiast ben over deze cursus. Oké, je legt er best veel geld voor neer, maar reken maar eens uit wat een paar slechte beoordelingen voor jouw verhuurbusiness doen.

Zo bekeken is het veel voordeliger om aan de “voorkant” de zaak goed voor elkaar te hebben dan achteraf de fouten op te moeten lossen. Nikki en Priscilla geven je zoveel nuttige en belangrijke informatie, dat jij het cursusbedrag snel hebt terugverdiend.

Als jij met behulp van deze cursus een mooi bedrag per maand kan verdienen, dan heb je een vaardigheid geleerd die je zakelijk gezien op heel veel terreinen toe kan passen. Alleen daarom al vind ik deze cursus z’n geld meer dan waard.

Nikki en Priscilla hebben veel – soms dure – fouten gemaakt. Met deze cursus voorkom je dat jij deze fouten ook maakt.

Nikki en Priscilla presenteren je geen hoe-word-ik-snel-rijk-methode, maar wel een realistische. Hun advies is om je altijd te blijven leren.

Als jij actief wordt op de vastgoedmarkt, praat je al gauw over investeringen van € 100.000,- en meer. Een fout kan dan al gauw een kostbare fout blijken te zijn. Met deze cursus is de kans dat jij zo’n fout maakt al een heel stuk kleiner. Alleen daarom al is deze cursus z’n geld dubbel en dwars waard.

Ik vind de cursus heel duidelijk door z’n vele praktijkvoorbeelden en stap voor stap uitleg bij ingewikkelde zaken. Ook krijg je goed advies van professionals die dagelijks omgaan met vastgoed, financiën en verzekeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image