Deze Backpackgids Australië Review kan handig zijn als je plannen hebt om een backpackreis naar Australië te maken.
Je wilt je horizon verbreden, meer een echte wereldburger worden. Eén van de manieren daarvoor is om een grote te reis te maken, wat van de wereld te zien, beroemde plaatsen te bezoeken en kennis te maken met andere bevolkingsgroepen en culturen. Misschien heb je mooie verhalen over het land Down Under gehoord van andere reizigers. Misschien heb je altijd al gedroomd van Australië of heb je er familieleden wonen die er in de vorige eeuw naar toe zijn geëmigreerd. Hoe dan ook, jou keuze is gevallen op het betoverende en uitgestrekte Australië.
Als je een backpackreis naar Australië wilt gaan maken, begin je natuurlijk met het plannen en voorbereiden van zo’n reis. Dat kan een hele klus zijn. Het kan zomaar zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Australië is immers een heel groot land. In werkelijkheid is het zelfs een compleet continent. Er zijn onnoemelijk veel plaatsen, bezienswaardigheden en evenementen die het waard zijn om te bezoeken.
Hoe lang je reis ook gaat duren, je kunt ze nooit allemaal bezoeken. Wat is het dan fijn om gebruik te kunnen maken van de kennis van anderen die er al is geweest zijn en die kunnen vertellen waar je beslist geweest moet zijn. Een goede gids die je vertelt hoe je de voorbereidingen van zo’n reis het beste aan kunt pakken, hoe je een financieel plan kunt maken en waar je allemaal op moet letten, is letterlijk goud waard.
Het backpacken op zich is natuurlijk een hele leuke bezigheid. Wat is er nou mooier dan met zo min mogelijk bagage in een zo klein mogelijke rugzak nieuwe landen te bezoeken en vreemde culturen te leren kennen? Als jouw droom bestemming Australië is, lees dan gauw verder.

De voorbereidingen
Natuurlijk wil je zo veel mogelijk zien als je in Australië bent, maar omdat dit zo’n groot land is, zul je keuzes moeten maken. Dat begint al met de voorbereidingen. Het is goed om vooraf al een lijst te maken met dingen en plaatsen die je wilt bezoeken. Met de backpackgids Australië maak je altijd de juiste keuzes.
We kunnen ons zo voorstellen dat je niet ieder jaar naar Australië gaat. Als je dan gaat, is het belangrijk dat je er alles uithaalt wat erin zit. Niets is zo vervelend om er, eenmaal terug in Nederland, achter te komen dat je verschillende steden of bezienswaardigheden gemist hebt.
Er zullen veel vragen op je af komen bij het voorbereiden van een reis naar Australië. Zo zul je onder andere na moeten gaan denken over de plaatsen die je wilt bezoeken en hoeveel geld je denkt uit te geven. Hieronder lees je waaraan je zoal moet denken bij het maken van reisplannen
Natuurlijk moet je er ook over nadenken wat je allemaal mee wilt nemen naar Australië. Zo min mogelijk natuurlijk, maar ook weer niet te weinig. Een goede reisgids is natuurlijk erg handig. Vooral als die ook nog eens digitaal is, waardoor hij geen onnodige ruimte inneemt.
Wat zijn je reisdoelen?
In Australië is heel veel te zien. Natuurlijk is er in de grotere steden een uitgebreid uitgaansleven. Je kunt cultureel bezig zijn, maar ook natuurgebieden bezoeken. Eigenlijk mag je de kangoeroes en koala’s niet missen als je eenmaal in Australië bent.
Als je tijdens de jaarwisseling in Australië bent, kun je je familie in Nederland ruim voor middernacht al een goed Nieuwjaar wensen, hoe cool is dat! In Australië loopt de tijd namelijk zo’n acht tot tien uur voor op die van ons.
Door kennis te maken met de lokale geschiedenis, leer je Australië ook beter kennen De Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van dit continent. Je kunt ze ontmoeten. Als je hun verhaal en geschiedenis kent, ken je gelijk het hele land beter. Er zijn in het verleden namelijk nog al eens spanningen geweest tussen deze bevolkingsgroep en de westers opgevoede overige inwoners.
Buiten de beroemde steden zijn er ook nog adembenemende natuurgebieden die bezocht kunnen worden. Denk hierbij aan het Great Barrier Reef, dat door de klimaatverandering en natuurrampen sterk bedreigd wordt. Hoe eerder je deze koraalformatie bezoekt, hoe beter dus. Een mooi en vooral bekend doel is ook het Nationaal park Uluru-Kata Tjuta met het wereldberoemde Ayers Rock. Deze opvallende rode rotsformatie, midden in de woestijn, is teruggegeven aan de oorspronkelijke bevolking. Omdat dit voor hen een heilige plaats is, is deze sinds oktober 2019 nog wel te bezoeken, maar niet meer te beklimmen.
Bestemmingen
De eerste plaatsen die je te binnen schieten zijn misschien Melbourne, Sydney en Adelaide. Het Sydney Opera House is natuurlijk wereldberoemd, maar er zijn nog veel meer mooie plaatsen om te bezoeken.
Zoals eerder benoemd is Australië onnoemelijk groot. Van tevoren een reisplan maken is dan ook noodzakelijk. Als je eenmaal in Brisbane zit, kom je niet zo snel meer in Perth of in Darwin.
Doordat de enorme afmetingen van Australië komen er ook verschillende klimaatvormen voor. Je bent vast wel bekend met het feit dat het daar erg heet kan worden, tot wel zo’n 40 graden Celsius. Afhankelijk van de plaats waar je bent, kan het ’s nachts dan toch wel afkoelen tot temperaturen rond het vriespunt. Wel iets om rekening mee te houden bij je kledingkeuze.
Ben je een sportliefhebber, dan kun je in Australië ook uitstekend uit de voeten. Vooral zwemmen en surfen zijn bekend, maar vergeet bij voorbeeld ook het mountainbiken niet. Ook als duikfanaat kun je in Australië alle kanten op.
Manier van reizen
Je kunt er per boot komen, maar we stellen ons zo voor dat je het gemakkelijker vindt om het vliegtuig te pakken om naar Australië te vliegen. Het maakt ook veel uit of je alleen reist of samen. Als je alleen reist, hoef je met niemand te af te stemmen waar je naar toe gaat. Als je samen reist, dan heb je iemand met wie je kunt overleggen over de eventuele problemen die je onderweg tegen kunt komen.
Eenmaal in Australië zijn er natuurlijk legio mogelijkheden om van de ene plaats naar de andere te komen. Je kunt reizen per bus of met de trein. Voor de grotere afstanden komt het vliegtuig weer in beeld. Liften is natuurlijk het goedkoopst. Dit kan ook een erg leuke gelegenheid zijn om op een andere manier in contact te komen met de plaatselijke bevolking. Wie weet rijd je wel mee met zo’n machtige Australische Roadtrain. Zeker weten dat je deze rit nooit meer zult vergeten, vooral als de driver je mooie verhalen kan vertellen over zijn werk en wat hij allemaal onderweg mee heeft gemaakt.

Do’s and don’ts
In Nederland hebben we er niet mee te maken, maar Australië bestaat voor een belangrijk gedeelte uit woestijn. Ga je een reis met de auto door de woestijn maken, zorg er dan voor dat er genoeg water, proviand en brandstof aan boord is. Wees voorbereid op pech onderweg. Door de uitgestrektheid van het land, kan het zomaar een paar uur duren voordat de eerstvolgende auto voorbij komt.
Dit is één van de vele situaties die je onderweg tegen kunt komen. Het is verstandig om van tevoren goed na te denken over mogelijke problemen die zich onderweg voor kunnen doen. Het zou jammer zijn als je reis extra vertraging op zou lopen of flink meer geld zou kosten dan nodig, omdat je je niet goed voorbereid hebt op de problemen. Vooral als die voorkomen hadden kunnen worden.
Financiële planning
Hoe lang je het in Australië uit kunt houden is natuurlijk ook afhankelijk van de dikte van je portemonnee. Daarnaast kun je ervoor kiezen om in luxe hotels te overnachten of in de goedkopere hostels. Ook is de ene vorm van vervoer uiteraard goedkoper dan de andere.
Als je het leuk vind, kun je ook nog werk zoeken in Australië. De mogelijkheden daarvoor zijn er zeker. Je hebt daarvoor echter wel papieren en vergunningen nodig. Voordeel is wel dat je je verblijf daarmee weer een stuk je langer kunt maken. Wellicht maak je ook weer nieuwe vrienden onder je collega’s.

Lokale gebruiken en gewoonten
Natuurlijk is Australië geen Nederland en het is dan ook volstrekt logisch dat de Aussies een ander manier van leven hebben. Het uitgestrekte land en het warme klimaat maakt dat sommige dingen anders gaan dan zoals wij dat gewend zijn. Waar moet je allemaal rekening mee houden als je contact hebt met de locals?
Eén van de meest in het oog springende gewoonten is dat er op de linkerhelft van de weg gereden wordt. Verder zijn er nog tal van andere verkeersregels die afwijken van die van ons. Wel iets om rekening mee te houden als je een auto gaat huren.
Hoe ga je om met het open karakter van de Australiër? Ze nodigen makkelijk iemand uit. Wij Nederlanders kijken de kat liever eerst even uit de boom. Deze houding zijn ze daar niet gewend.
Best kans dat je wordt uitgenodigd voor een barbecue. Dit is echt een Australische traditie en kan zomaar een paar uur duren. Iedereen neemt iets te eten of drinken mee. Het eten wordt afgewisseld door een andere Australische liefhebberij: sport. Met name cricket, rugby of Australian Rules Football. Je zult zeker punten scoren als je daarover mee kunt praten!
Ook is het handig om iets te weten over hoe de medische hulp is geregeld. Als je iets overkomt en je moet ineens naar de dokter of het ziekenhuis, is het makkelijk dat je de weg al een beetje kent.
Eenmaal in Australië
Als je er eenmaal bent, dan moet je er natuurlijk ook van genieten. De voorbereidingen zijn achter de rug en je hebt besloten waar je naartoe wilt en wat je wilt zien.
Tijdens de reis zul je erachter komen dat ondanks alle voorbereidingen de reisplannen nog wel eens kunnen wijzigen. Het weer werkt niet mee, een locatie valt tegen of is toch veel mooier dan gedacht of je vind de liefde van je leven. Als je ook deze scenario’s van tevoren een beetje hebt meegenomen in je voorbereidingen, kun je makkelijk naar een plan B of zelfs C overschakelen.
Je wilt deze reis natuurlijk ook goed documenteren zodat je ‘m later aan de hand van aantekeningen, foto’s en films nog eens kunt beleven. Wat is er tenslotte mooier dan dat je er een klein beetje over op kunt scheppen tegenover vrienden en collega’s?
Backpackgids Australië Review: Oordeel

Veel mensen kopen de lonely planet gids, maar deze zijn in het Engels. Als je naar Australië gaat, zou de Engelse taal geen groot probleem moeten zijn. We kunnen ons echter voorstellen dat een backpackgids voor Australië, geschreven in het Nederlands, net even wat lekkerder leest.
De Backpackgids kent een handige opbouw. Het eerste gedeelte loodst je door een aantal vragen en mogelijkheden om er achter te komen wat jij wilt met jouw reis door Australië. Waar wil je naartoe en welke dingen wil je gaan doen? Verder is er een uitgebreide beschrijving van een aantal routes door dit prachtige land. Alle routes zijn uit te breiden, in te korten en te combineren. De voorgestelde routes zijn met alle vormen van transport te ondernemen. Uiteraard staan alle bezienswaardigheden uitgebreid beschreven.
Het geeft ook inzicht in wat er met jouw budget en beschikbare tijd allemaal mogelijk is.
De backpackgids Australië is heel veelzijdig. Zoek je informatie over steden, over natuurparken of over andere bezienswaardigheden, het staat er allemaal in. De gids is vooral voor de beginnende backpacker een goede hulp, maar meer ervaren reizigers zullen ook zeker goede en zeer bruikbare tips tegenkomen.
Voordeel van deze digitale reisgids is verder dat je altijd de meest recente versie bij je hebt. Iedere keer als er een update verschijnt, beschik jij over deze laatste versie. Buiten dat zijn er klikbare links in opgenomen voor extra informatie.
De backpackgids Australië is voorzien van veel mooie kleurenfoto’s en de tekst leest gemakkelijk. Ook als je niet zo’n lezer bent, zul je geen moeite hebben met het opnemen van de informatie.
Eenmaal thuis
Na je reis naar dit fantastische land loop je natuurlijk helemaal over van de unieke indrukken en ervaringen. Je zult waarschijnlijk heel veel foto’s (en misschien ook wel nieuwe vrienden) gemaakt hebben.
Eenmaal thuisgekomen, is het natuurlijk lekker lang nagenieten geblazen van deze mooien en unieke reis.
Wie weet schaf je ook wel gelijk zo’n echte Australische Labradoodle aan om een beetje in de sfeer te blijven. 🙂
Garantie
Tot slot kunnen we melden dat de backpackgids een 30 dagen ‘niet goed, geld terug’ garantie kent. Ben je niet tevreden, dan kun je dat binnen 30 dagen aangeven. Je krijgt dan gewoon het aankoopbedrag terug. Geen gezeur, geen lastige vragen.
Het mooie is dat je de Backpack Gids gewoon mag houden. Robbert vertrouwt erop dat je netjes en eerlijk omgaat met deze unieke garantie regeling.
Hoe jij goed voorbereid op weg gaat.
Je hebt gezien dat er best wat planning aan je Australië reis vooraf gaat. Ik hoef je net te vertellen dat het verschil tussen een reis naar Australië en een hele mooie en indrukwekkende reis naar Australië (eentje die je nooit meer zult vergeten), valt of staat met het treffen van hele goede voorbereiden.
We hebben gezien dat het kan om alleen alle informatie over Australië bij elkaar te sprokkelen, maar wat zou de voorbereiden voor jou een stuk gemakkelijker maken als je de hulp in kon roepen van iemand die veel ervaring heeft met backpackreizen naar veel verschillende landen, maar zeker ook naar Australië.
Waar moet je aan denken als je op pad gaat? Wat moet je wel en wat moet je vooral niet doen? Welke plaatsen en evenementen moet je beslist gezien hebben? Hoe maak je de kans op pech onderweg zo klein mogelijk? Dit is slechts een greep uit de vragen waar je mee te maken zult krijgen als jij je reis naar Australië gaat voorbereiden.
In deze Backpackgids Australië Review heb ik je laten zien hoe enorm handig het is als je gebruik kunt maken van de kennis en expertise van Robbert om je droomreis voor te bereiden.
Mijns inziens is € 27,95 geen geld om het verschil te maken tussen een mooie reis en een echte droomreis naar Australië.

Klik op de knop hieronder voor jou ultieme hulp bij het voorbereiden van je droomreis naar dit prachtige en betoverende land.