Meteen naar de inhoud
Baby slaapproblemen. Foto van slapende baby.

Wie kent het niet? Baby slaapproblemen. Of wel wil slapen, maar niet ’s avonds en ’s nachts. Om gek van te worden.

Vooraf is er meestal het ideale plaatje bij nieuwe ouders. Een baby die zowel overdag als ’s nachts veel slaapt en die vooral heel schattig is.

Natuurlijk even wakker voor de voeding en om even blij de wereld in te kijken. En dan weer lekker verder slapen.

De waarheid is vaak anders.

Jullie zullen vast moeten wennen aan het nieuwe ritme wat er voortaan is.

Er is toch nog wel wat werk te doen met voeden, luiers verschonen, wassen aankleden etc.

Als je baby verder goed slaapt, is het nog wel te doen om er veel en vooral ’s nachts voor te zorgen. Als je baby een slechte slaper is, wordt het een ander verhaal.

Uiteraard heb je gecontroleerd of er niets medisch aan de hand is. Je kindje blijkt gelukkig kerngezond, alleen, dat slapen…..dat wil maar niet lukken.

Natuurlijk is je baby het liefste wat je hebt, maar soms zou je wel willen dat dat kleintje gewoon eens lekker ging slapen. Jij hebt ten slotte ook je rust nodig. Morgen is er weer een drukke dag waar van alles van je verwacht wordt en dan heb je echt al je energie nodig.

Je kunt het gewoon niet hebben dat je tijdens je werk steeds maar zit te geeuwen en te knikkebollen.

Baby slaapproblemen, de oorzaken

Net zoals volwassen mensen hebben ook baby’s een slaapritme. Ze slapen als ze moe zijn en ze zijn wakker als ze uitgerust zijn. Dat kan dus ook ’s nachts zijn.

Baby’s worden vaak ’s nachts wakker, net als oudere kinderen en volwassenen. Die oudere kinderen en volwassenen hebben het zich echter aangeleerd om gelijk weer door te gaan slapen. We hebben het eigenlijk gewoon niet door dat we ’s nachts wakker zijn. De tijd dat we wakker zijn is namelijk erg kort.

Baby’s moeten nog veel leren en dus ook dat ze weer verder gaan slapen als ze ’s nachts wakker worden. Als je baby slaapproblemen heeft, kan dat dus hier mee te maken hebben.

Baby slaapproblemen. Foto van baby op bed.

Baby slaapproblemen, je kunt er wat aan doen.

Het is echt niet zo dat als je baby slaapproblemen heeft, je dat als een vaststaand gegeven is dat je maar moet accepteren. Er zijn manieren waarop je de slaapproblemen van je kleintje kunt aanpakken.

Als het niet kunnen slapen echt een probleem vormt, dan kan in het ziekenhuis een zogenaamde polysomnografie gemaakt worden. Je baby of kind brengt dan een nachtje in het ziekenhuis door.

Het is echt niet zo dat je avond- en nachtroutine helemaal in het teken zou moeten staan van de slaapperikelen van je zoontje of dochtertje. Het kan echt anders.

Denk je eens in hoe heerlijk het zou zijn om eindelijk eens van een weldadige nachtrust te kunnen genieten. Hoe uitgerust zou je wakker worden en met welk een energie zou je de nieuwe dag kunnen beginnen.

Begrijpelijk als je baby slaapproblemen heeft en je wilt er wat aan doen. Blijf niet tobben en probeer niet zelf het wiel uit te vinden. Er zijn mensen die in dezelfde situatie zaten en alles geprobeerd hebben totdat ze een afdoende methode gevonden hebben om hun huilende baby lekker te laten slapen.

Dat heeft weldadig gewerkt op hun leven. Als je voor het eerst na lange tijd weer een volledige nacht hebt geslapen, weet je wat ik bedoel.

Wanneer je baby slaapproblemen heeft en je wilt die nu echt aanpakken, lees dan mijn review van de Baby Slaapgeheimen waarin alles uitgelegd wordt over de aanpak van dit probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image