Meteen naar de inhoud
vrouw met gele blouse die gat in de lucht springt met zee en strand op de achtergrond

In deze Afslank Receptenbijbel Review gaan we kijken wat deze methode inhoudt, wie de schrijver is en nog veel meer.

Ben jij er ook helemaal klaar mee om na het afvallen iedere keer met hetzelfde gewicht weer aan te komen? Je kent het vast wel, dat verschijnsel dat je na eerst een paar kilo afgevallen te zijn, weer zwaarder wordt en misschien nog wel meer blijkt te wegen dan voordat je begon met afslanken. En dat is jammer, want het is zonde van al die tijd en moeite die je erin geïnvesteerd hebt.

Lukt het je maar niet om op een goede, gezonde en verantwoorde manier de nodige kilo’s kwijt te raken? Misschien heb je er een hartgrondige hekel aan om steeds maar weer die wijde kleren uit de kast te pakken en aan te trekken en verlang je ernaar om kleding aan te kunnen trekken die een paar maten kleiner is.

Als je er nieuwsgierig naar bent wat de Afslank Receptenbijbel je allemaal belooft, lees dan snel verder.

Hieronder heb ik de inhoud van deze review even voor je op een rijtje gezet.

Overgewicht is niet alleen lastig en in sommige gevallen ook ongezond, maar ook je zelfvertrouwen vaart er wel bij als je in staat blijkt te zijn om de nodige kilo’s af te vallen en op die manier lekker op je streefgewicht te komen. Mensen gaan anders met je om als je een normaal gewicht hebt, dan dat je (veel) te zwaar bent. Het is het zelfvertrouwen dat je uitstraalt als je op je gewenste gewicht bent, dat ervoor zorgt dat mensen je anders en meer serieus gaan behandelen.

Als jij iets aan je gewicht wilt doen en je bent je aan het oriënteren wat er zoal mogelijk is, ben je misschien op het internet de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm tegengekomen. Wij zijn ook tegen deze Afslank Receptenbijbel aangelopen en het trok gelijk onze aandacht. We hebben dit boek met afslank recepten voor je onder de loep genomen en laten je hieronder weten wat je zoal kunt verwachten en ook wat wij ervan vinden.

Wat is de Afslank Receptenbijbel?

Afslankdiëten zijn er natuurlijk in overvloed. Het hele internet staat er letterlijk vol mee. Het ene dieet is nog beter dan het andere en altijd vliegen de kilo’s eraf om er nooit meer aan te komen.

Eén van de manieren om wat gewicht kwijt te raken is met behulp van de Afslank Receptenbijbel. Deze methode van Oscar Helm loopt alweer een tijdje mee.

Het zijn nogal wat dingen die Oscar je belooft: Een strakke en een platte buik, een gladde en een gezonde huid, een gezondere en een energiekere uitstraling en een trotser gevoel. Het zou mooi zijn als je dat allemaal kunt bereiken. Hoe wil Oscar Helm dat voor elkaar krijgen?

De Afslank Receptenbijbel is een methode, samengesteld door Oscar Helm om met lekkere en gezonde recepten verantwoord af te vallen. De recepten bij koolhydraatarm en eiwitrijk. In het kort betekent dit dat de hoeveelheid suikers die je binnenkrijgt beperkt is. Maar dat zal je niet verbazen bij een methode voor afvallen.

Het boek is verkrijgbaar in papieren vorm of digitale vorm. Maar je kunt ook een combinatie van beide bestellen. Ik vind een echt papieren boek altijd nog het lekkerste lezen. Voor onderweg is een digitale versie wel weer makkelijk.

Oscar heeft zijn kennis over verantwoorde voeding en gezond afvallen gecombineerd met de kennis van professionele koks om heel veel heerlijke recepten op te stellen.

Deze recepten helpen jouw om op een gezonde manier af te vallen waarbij je niet geplaagd wordt door een honger gevoel.

Het boek is uiterst ‘smakelijk’ vorm gegeven met heel veel professionele foto’s waarop je goed kunt zien wat het eindresultaat is. Het is goed te zien dat er heel veel tijd en zorg besteed is aan het visuele aspect van dit boek. De foto’s zijn stuk voor stuk een lust voor het oog.

Wie is Oscar Helm?

foto van Oscar Helm

Oscar Helm, de schrijver van de Afslank Receptenbijbel, heet eigenlijk Oscar Lucebert Helmstäter. Omdat dit voor sommige mensen lastig uit te spreken is, heeft hij zijn achternaam afgekort tot Helm. Lekker praktisch en makkelijk te onthouden bovendien.

Je zou Oscar kunnen herkennen van zijn optredens bij RTL4, of anders uit kranten zoals het AD en de Telegraaf of bladen als Margriet, Linda, Viva, Woman’s Health, Vriendin, Santé en Nouveau.

Oscar heeft zijn mastertitel in de psychologie behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Op zijn website zie je een foto van de uitreiking van zijn diploma.

Ook is hij ook Orthomoleculair voedings- en suppletie adviseur en Orthomoleculair epi genetisch therapeut. Gewichtige titels allemaal. Zelf beschrijft Oscar het als “Leefstijl therapeut”. Klinkt trouwens ook een stuk vriendelijker. Een foto van zijn diploma kun je weer terugvinden op zijn website.

Tijdens zijn studietijd had Oscar ook de eetgewoonte van de meeste studenten aangenomen. Dus veel kant en klaar maaltijden en veel snoepen en snacken en natuurlijk een biertje op z’n tijd. Tot hij bij zichzelf dacht dat dit toch niet zo’n gezonde levensstijl was. Hij begon zich te verdiepen in gezonde eetgewoonten, gezond voedsel en de claims van de voedingsindustrie. Hij begon uit te zoeken wat nu gezond was om te eten en wat zogenaamd gezond zou zijn.

Naast de Afslank Receptenbijbel heeft Oscar nog een paar boeken op zijn naam:

voorkant van het e-book Slank in 15 minuten
Heb jij wel eens geen tijd en zin om lang in de keuken te staan, maar wil je wel afvallen?  Dat kan nu met dit boek dat vol staat met heerlijke recepten die binnen 15 minuten zijn klaar te maken.
voorkant van het e-book Strakke Buik Bijbel
Als je een strakkere buik wilt, dan is voeding het belangrijkste. Daarnaast zul je oefeningen moeten doen. Beide worden simpel en toch uitgebreid behandeld in dit boek.
voorkant van het e-book Smoothie Afslankboek
Als je snel en tegelijkertijd gezond wilt afvallen, dan zijn smoothies een goede manier. Dit boek staat boordevol info en lekkere recepten om snel de nodige kilo’s kwijt te reken.

Bovendien is Oscar oprichter en mede eigenaar van de website happyhealty.nl.

Oscar is ook nogal actief op het internet. Als je op Facebook en YouTube kijkt, kun je veel meer informatie over hem vinden. Op YouTube geeft hij bovendien vele gratis voedings- en gezondheidstips.

Deze tips en adviezen zijn niet moeilijk te begrijpen en makkelijk toe te passen.

Happy Healthy: betrouwbare partij

Met deze website heeft hij als doel “om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijl keuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen”. Op deze website vind je artikelen en video’s over van alles wat met voeding, afvallen en de invloed van voeding op je gezondheid te maken heeft.

Leuk om te vermelden is dat deze website de titel “Website van het jaar” (de grootste Nederlandse online publieksprijs) gewonnen heeft in 2020. Dat was in de categorie Wellbeing en Fitness.

Naast de Afslank Receptenbijbel, worden op zijn website ook de volgende boeken gepromoot: Strakke buik bijbel, Smoothie afslankbijbel en slank in 15 minuten. Je kunt meteen zien dat deze boeken broertjes en zusjes van elkaar zijn, want ze zien er qua foto’s lay-out en dergelijke vergelijkbaar (fris en kleurrijk) uit.

Via de website van Oscar kun je eenvoudigweg het telefoonnummer, adres, Kamer van Koophandel- en BTW nummer te weten komen. Zo te zien verschuilt Oscar zich niet achter een pseudoniem en dat is altijd een goed teken.

Op deze website deelt Oscar dagelijks interessante en nuttige tips voor een gezonde levenswijze. Ook tref je er van alles aan over voeding, diëten, afvallen, gezondheid, fit blijven etc. etc.

Alle gegevens van Happy Healthy, zoals adres, emailgegevens, KvK en BTW nummer, zijn op het internet terug te vinden. Zelfs een telefoonnummer kun je terugvinden

Wil je zien wie Oscar in levende lijve is, dan kun je op YouTube diverse video’s van hem bekijken. Deze video’s gaan ook over voeding, afvallen, en gezonde leefstijl adviezen. Deze video’s staan ook op zijn website Happyhealthy.nl

Gezonde voeding

Het zal je niet verbazen dan de Afslank Receptenbijbel volstaat met gezonde voeding. Gezonde voeding is over het algemeen wat de natuur ons biedt. Groeit het buiten in het veld of aan de boom, of kun je erop jagen (vis, wild) kan kun je als stelregel aanhouden dat dat gezonde voeding is. Wat de mens gemaakt heeft, is over het algemeen minder gezond. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar in principe kun je deze stelregel wel aanhouden.

Volgens Oscar zou je ook je kijk op diëten moeten veranderen. Zie deze Afslank Receptenbijbel dan ook niet als een dieet, maar meer als een aanwijzing om je eetgewoonten te veranderen naar een goede en gezonde manier van eten.

Oscar geeft in zijn boek heel veel recepten met natuurlijke producten. In tegenstelling tot de gangbare opvatting, is het volgens hem geen probleem om een keer de lunch of het ontbijt over te slaan als je een recept niet zo lekker vindt. Volgens Oscar stimuleert het de vetverbranding en heeft het meerdere gezondheidsvoordelen.

Ook met allergieën is rekening gehouden. Je kent ze waarschijnlijk wel: Allergie voor noten, pinda’s, koemelk, ei, vis-, schaal- en schelpdieren etc. etc. Mocht je hiervoor allergisch zijn, dan ook staat er genoeg in wat je wel kan en mag eten. Er staan recepten in zonder deze ingrediënten, of je krijgt suggesties over alternatieven die je kunt gebruiken.

Ook aan vegetariërs is gedacht, want er zijn genoeg mogelijkheden om vlees en vis in te wisselen voor vegetarische alternatieven. De veganisten onder ons zullen iets creatiever moeten zijn, maar ook voor hen blijft er genoeg over om van te genieten.

Koolhydraten, alternatieve ingrediënten

Oscar legt het verschil uit tussen snelle en langzame koolhydraten. De basis van de recepten is trouwens het verminderen van de inname van koolhydraten.

Ook leer je het verschil tussen gezonde en ongezonde vetten.

Verder raadt hij het gebruik van plantaardige alternatieven aan, zoals amandel-, soja- en kokosmelk. Deze bevatten veel gezonde voedingsstoffen.

verse pizza met gezonde ingrediënten

Wat krijg je?

Als je je aanmeldt, krijg je de Afslank Receptenbijbel (digitaal, of digitaal en in boekvorm). Als je voor de papieren versie kiest, krijg je de digitale versie er gewoon bij. Je kunt dus direct beginnen met die lekkere en gezonde recepten. Bovendien wordt het boek in een blanco envelop naar je verzonden. Niemand die er achter komt dat jij een afslankboek hebt besteld.

Het boek bevat meer dan 100 heerlijke recepten die makkelijk klaar zijn te maken. Je hoeft dus geen uren in de keuken te staan. Ook als je geen keukenprins of -prinses bent, zijn deze recepten prima te bereiden.

Je vindt in dit boek verschillende categorieën recepten. Onder andere kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, toetjes en nog veel meer. Alle recepten zijn voor 2 personen. Ben je met z’n vieren, dan doe je dus alles dubbel. Om de recepten snel en makkelijk te kunnen maken, is elk recept voorzien van een bereidingstijd, ingrediëntenlijstje, instructies en mogelijke variatie tips.

Alle recepten zijn voorzien van een duidelijke foto. Je kunt zo zien dat deze door een professionele fotograaf zijn gemaakt. Bij het zien van de foto’s alleen al, heb je zin om met de recepten aan de slag te gaan. (Tenminste, zo werkt het bij mij)

Bij de recepten staat ook een duidelijk lijstje met de ingrediënten die je nodig hebt.

Verder wordt er vermeld hoeveel tijd je nodig hebt om het gerecht te bereiden.

Als je iets niet lekker vindt, kun je dit gerust voor iets anders vervangen. Dat maakt het wel een stuk makkelijker om het vol te houden.

Ook staan er in dit boek tijdbesparende kant en klare dag- en weekmenu’s in en boodschappentips. Het leuke is dat je 1 keer per week een zogenaamde vrije avond hebt. Je kunt dan eten wat je wilt. Ook mag je 1 keer per 2 weken binnen het lijstje van alle gerechten je lievelingsmaaltijd nogmaals bereiden en eten.

We lezen wat gedoe op de website van het consumentenprogramma Radar. Mensen die het boek bestelden, zaten gelijk vast aan een betaald YouTube abonnement van Oscar. Dit is echter verleden tijd. Blijkbaar is Oscar niet alleen wat ouder, maar ook een beetje wijzer geworden.

Bij het boek krijg je ook 4 digitale bonussen, te weten:

Bonus 1: Dag- en weekmenu’s + boodschappentips

Schema’s om op de juiste manier de afslankmethode toe te passen. Die schema’s hoef je dus zelf niet meer te maken. Ook bevat deze bonus extra boodschappentips. Alle e-books zijn trouwens ook op smartphone of tablet te lezen, zodat je deze in de supermarkt makkelijk kunt gebruiken bij het doen van je boodschappen.

Bonus 2: 10 gezonde toetjes

Dit is een uitbreiding van het aantal toetjes wat al in de Afslank Receptenbijbel staat. Per recept is het aantal caloriën en de voedingswaarde vermeld. Ook worden er tips gegeven om af en toe eens te variëren.

Bonus 3: 84 gezonde tussendoortjes

Soms heb je wel eens zin in iets lekkers tussendoor. Wat kan er nou wel en wat kan er nou niet in verband met je vetverbranding? In deze bonus staan 84 heerlijke tussendoortjes met ingrediënten die je slank maken en slank houden. Ook krijg je vele variatietips.

Bonus 4: 13 Richtlijnen voor een slank en gezond lichaam.

Diëten zijn per definitie tijdelijk en zorgen dus ook voor tijdelijke resultaten. Maar dat wil je natuurlijk niet. Als je slank bent, wil je slank blijven. Daar doe je het tenslotte voor!

Met de 13 richtlijnen uit deze bonus zorg je voor een slank en gezond lichaam en een blijvend resultaat. Volg de tips uit deze bonus op en op- en neergaan met je gewicht behoort tot het verleden. Voortaan loop jij er strak en slank bij!

2 jonge vrouwen in rode en gele bikini in de branding

Wat belooft de Afslank Receptenbijbel?

Dat is nogal wat. Onder andere: Een strakke en platte buik, een gezonde en gladde huid, een gezonde en energieke uitstraling en een trots gevoel over jezelf. Maar ook: meer energie, minder trek in vet, zoet of zout en verlies van gewicht en lichaamsvet.

De claim van Oscar is dat door je je gaat ontdoen van overtollig vet en dat het dieet makkelijk vol te houden is. Zijn aanpak zou vernieuwd en geheel anders zijn.

Volgens Oscar is de Afslank Receptenbijbel een leuk dieet wat makkelijk vol te houden is. Hij zegt dat afvallen ook leuk kan zijn. De website van de Afslank Receptenbijbel begint met de bewering dat je snel je overtollige buikvet kunt verbranden zonder honger te lijden of te jojoën.

De gerechten in de Afslank Receptenbijbel zouden anders zijn dan bij andere diëten, die vaak “ellenlange regels en beperkingen kennen en zich kenmerken door een saai en eentonig eetpatroon”. Wij hebben echt ook wel eens gelijnd en met het dieet wat wij hebben gevolgd, was het toch zeker niet saai en eentonig, maar dit terzijde.

De Afslank Receptenbijbel belooft een blijvend resultaat, omdat de drempel om deze recepten ook daadwerkelijk te gaan gebruiken, heel laag is. De gerechten zijn smakelijk en makkelijk te bereiden. Nu is het natuurlijk wel zo dat je niet naar je oude eetgewoonten van snacken en snaaien terug kunt, want dan is het effect niet blijvend, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

De recepten in de Afslank Receptenbijbel zijn een mix tussen koolhydraatarm en eiwitrijk. Oscar legt in zijn boek alles heel goed en duidelijk uit, zodat jij weet waarom je bepaalde dingen wel of niet eet.

Voor wie is de Afslank Receptenbijbel bedoeld?

De Afslank Receptenbijbel is er voor iedereen die een paar kilootjes kwijt wil raken. speciaal voor mensen die op een gezonde manier af willen vallen, die geen honger willen lijden terwijl ze aan het afvallen zijn en die de kilo’s voor eens en voor altijd kwijt willen.

Doordat je met allerlei gezonde voedingsmiddelen aan de slag gaat, is de kans heel groot dat je de nodige kilo’s kwijt zal raken. Hierdoor zul jij de fitter voelen en lekkerder in je vel zitten.

Doordat deze recepten in samenwerking met een kok zijn samengesteld, zijn deze recepten bovendien ook nog eens erg lekker.

Doordat de recepten lekker en niet moeilijk te bereiden zijn, is het ook goed mogelijk dat de rest van het gezin lekker meedoet.

zwarte schaal op houten tafel met verse salade van sla, tomaat, ui en komkommer

Voordelen

Uitgebreide lijsten met recepten voor ontbijt, lunch en diner. Hierdoor hoef je voorlopig niet meer te verzinnen wat je zult gaan eten.

De PDF kun je op je computer, tablet of telefoon zetten. Dat laatste is vooral gemakkelijk als je boodschappen gaat doen. Zo zie je in één oogopslag wat je nodig hebt.

60 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Je hebt dus uitgebreid de tijd om te kijken (en te proeven) of dit wat voor je is. Dat betekent dat je geen enkel risico loopt op een miskoop. Je hebt niets te verliezen, maar alles te winnen.

Heldere en duidelijke uitleg over de recepten.

Mooie lay-out en duidelijke foto’s. Het boek ziet er goed verzorgd uit!

De ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar, dus geen exotische ingrediënten die je verder nooit meer gebruikt.

Nadelen

Het programma voorziet niet in live coaching. Je kunt dus niet even bijpraten met Oscar zoals bij een lijnclub of een sportschool. Je vragen mailen naar Oscar kan natuurlijk wel.

Afslank Receptenbijbel Review: Oordeel

De beweringen die Oscar doet zijn soms wel een beetje kort door de bocht. Niet alle diëten zijn waardeloze diëten die zich kenmerken door een saai en eentonig eetpatroon. Ook is het niet zo dat je bij andere diëten na een tijdje weer automatisch in gewicht toeneemt en met die ellenlange regels en beperkingen van andere diëten valt het naar ons oordeel ook wel mee.

De zin: “Neem nu een moment om je voor te stellen hoe het voelt…Als je nooit meer hoeft te jojoën of honger hoeft te lijden zoals bij een dieet”, impliceert dat de Afslank Receptenbijbel geen dieet is. Wat het dan wel zou moeten zijn wordt niet verteld. Wij denken dat het gewoon stiekem wel een dieet is, of anders een meer verantwoorde levensstijl.

Feit is, dat ook als je stopt met het gebruik van de Afslank Receptenbijbel en je valt weer terug in je oude, ongezonde eetgewoonten, dat je dan gewoon weer in gewicht zal toenemen. Dieet of niet, wil je blijvend een lager gewicht, dan zul je blijvend je eetpatroon aan moeten passen. Simpeler kunnen we het niet maken.

Blijft het feit dat de Afslank Receptenbijbel er heel gelikt uitziet. Er is veel zorg besteed aan de foto’s. De gerechten zijn heel smakelijk gefotografeerd. De lay-out is van hoog niveau en het is gewoon een heel mooi boek geworden.

De prijs van € 37,- (€ 27,- als je alleen voor de digitale versie gaat) zou voor ons geen beletsel vormen om dit kleurrijke, vlot geschreven en goed vormgegeven boek aan te schaffen. Wat ons betreft: van harte aanbevolen!

Garanties

Het boek is risicovrij aan te schaffen. Nadat je betaald hebt, kun je gelijk al starten omdat je de digitale versie gelijk in kunt zien. Als je ook het boek bestelt, wordt dat snel erna bezorgd.

Je kunt alles 60 dagen op je gemak uitproberen. Ga er lekker mee aan de slag en zie of het ook werkt voor jou. Met de ‘niet goed, geld terug’ garantie zit je safe. Voldoet de Afslank Receptenbijbel niet aan je verwachtingen, dan kun je dat aangeven door een mail te sturen en je krijgt al je geld terug, zonder vragen of gedoe.

Als je met ons van mening bent dat deze Afslank Receptenbijbel wel eens een goede stap in de richting van een slanker figuur zou kunnen zijn, klik dan op de knop hieronder en maak een begin met gezond en lekker afvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nv-author-image